Kdo z Vás má ideální rodinu?

1kacaba1
25. únor 2016

Zajímalo by mě, kdo z Vás by vlastní rodinu objektivně posoudil jako ideálně fungující? To znamená: nechtěly byste nic měnit, nebo jen provést lehké "kosmetické" úpravy? Já ji tedy ideální rozhodně nemám. Je to boj...🙂 Ptám se proto, že si myslím, že nás zahlcují televizní reklamy plné šťastných rodin, dobře zaoptařených, partneři se v nich nikdy nehádají, jsou vždy kultivovaní, děti chytré, hodné, veselé, usměvavé, krásné, krásné domovy, dobrá auta, když to vezmu kolem a kolem, život na růžovém obláčku..u nás to jako z reklamy vůbec nevypadá. Nechci si teď stěžovat,, jen by mě zajímaly Vaše pocity.

anetka1701
25. únor 2016

Nalejme si čistého vína... Ve svém dalekém i blízkém okolí tu "ideální" rodinu neznám ani jednu. Všude je něco a když se rodina jeví na první (i ten druhý) pohled jako perfektní, při prozkouání do hloubky nějaký ten kostlivec ve skříni vyjde na světlo. Mediální masáž je blbá ve všem (naklizené domácnosti, i po letech stáe romantická láska, skvělé a vzorné děti,...), chce se to obrnit a radovat se z drobností, které život přinese :o) Já nemám ideální rodinu, přesto jsem šťastná a neměnila bych jí ani za nic na celém světě. A tak by to mělo být...

apacheee
AMBASADORKA
25. únor 2016

Tohle je hrozně specifická otázka - já se třeba nebojím říct, že naše rodina je (možná třeba zatím) ideální - ideální , ale pro nás. S manželem spolu jsme od 15 let, máme spoustu společných plánů a hlavně stejný pohled na život. Dá se říct, že téměř vše děláme společně a plně nám to vyhovuje, nicméně je mi jasné, že je určitě mnoho lidí, kterým by právě toto nevyhovovalo. Reklamám se nesmí věřit, ve většině případech jsou lživé. My klidně občas doma máme binčus, ale není to nic, co by pro nás mělo zásadní význam - naše hodnoty spočívají zcela v jiných věcech a právě tím jsme "ideální". Ale v žádném případě to neznamená, že se někdy nepoštěkáme nebo bychom si některé věci nepřáli trošku jinak. V současném stavu by se třeba hodily peníze navíc, abychom si mohli pořídit vysněné bydlení. Jinak myslím, že kostlivci se u nás nenajdou🙂
A dítě máme zatím malé, takže problémy určitě přidjou časem...

terezapetrova
26. únor 2016

Takový otázky me vždycky rozesmejou 🙂 ideální to neni nikde. U nas tez ne. A kdo říká, ze u nich jo.. - nevěřím 🙂 Zdaleka ne, a začít bych mohla tim, ze syn ma diagnózu. Never všemu co vidíš v TV 🙂

lolap
26. únor 2016

Ideální rodina rozhodně nejsme, ale hlavně si vážím toho, že mám zdravou rodinu. Všechno ostatní lze vyřešit.

karlajasmine
26. únor 2016

Tak ja mam zatim jedno dite a jsem vdana a jsem opravdu stastna. Vsichni jsme az na ''drobnosti'' zdravi (musim zaklepat), a manzel je rozhodne ten idealni partner pro me... miluju jeho i syna a nemenila bych na svem zivote vubec, ale vubec nic. Kdo nechce, at mi neveri.. ale neni to dle meho nazoru o tom, byt ''dokonaly'', to nejsme nikdo, ale jde o to znat sam sebe, byt si vedom svych chyb, najit si partnera, ktery se k nam hodi a ktery nas doplnuje a hlavne umet komunikovat.

ivet1987
26. únor 2016

Tak nikdo se do toho nehrne, tak já začnu 😀 Mám se jako prase v žitě,mám nejlepšího chlapa na světě, super mimčo a je mi fajn, nic mě netrápí 😀

ia.
26. únor 2016

otázka je, co považuješ za ideální? tohle slovo si asi každý může vyložit jinak...ty jsi psala že ideál jsou auta, hodné děti, zamilovaní manželé....pro někoho je slovo ideální když jsou všichni zdraví a spolu....důležité je, abychom byli spokojeni my sami. Pokud cítíš že spokojená nejsi, ač ve vztahu s mužem, dětmi, penězi...tak s tím něco udělej. Kromě zdraví můžeš ovlivnit vše. I své štěstí, potažmo to rodinné. Já nepotřebuji být "ideální", já potřebuji být šťastná, což jsem a snažím se aby byli i ti mí blízcí okolo. Pokud by to tak nebylo tak bychom se snažili to změnit.

martinka24
26. únor 2016

Co je to ideální? V každé rodině se něco najde, nikdo nemůže fungovat jako z reklamy, ale můžu říct, že se cítím být šťastná a uvědomuji si to každý den. Máme zdravé děti, které nám dělají radost a to je nejdůležitější. Mám vedle sebe chlapa, který nás zabezpečí , krásný dům a takovou všeobecnou pohodičku. Ale sem tam se taky najdou dny kdy máme výměnu názorů , to je ale normální 🙂

nonnni
26. únor 2016

Idelani nevim, ale momentalne plne vyhovujici nasim vzajemnym potrebam a nemenila bych ted nic. Coz vsak neznamena, ze jsme nemeli v minulosti krizi a netroufla bych si tvrdit, ze zadna dalsi tafka nikdy neprijde.

kuliseks
26. únor 2016

Uz v 17 jsem se tesila, az mi bude 30. Tak nejak jsem verila, ze tou dobou uz budu mit nekoho, kdo me bude milovat a ja jeho, budu mit deti a svuj domov 🙂 to byl pro me splneny sen. Tricet mi bude letos, mam uzasneho manzela, se kterym mame sice doma obcas Italii, ale aspon je to chlap, miluje me, dela vsechno pro to, abychom se meli hezky a to je super. Mame domek podle svych predstav, sice s hypotekou, ale zvladame. Ted mame i mimco, takze ja jsem ohromne spokojena se svym zivotem a rodinou. Nemenila bych nic, jen cim jsem stastnejsi, tim vic si uvedomuju, jak je vsechno pomijive a muze to kdykoli skoncit ☹ hlavne abychom byli porad zdravi a meli se radi. Nic jineho me moc nezajima 🙂 musime si vsichni uzivat chvile, kdy jsme spolu. Je jasne, ze vsude jsou mraky nekdy, deti budou zlobit apod., ale idealni je podle me to, kdyz je clovek stastny a nechce menit nic zasadniho. A idealni rodina muze byt i ta, kde je nekdo nemocny, hlavne kdyz se maji radi 🙂 naivni? Mozna🙂 ale pro me idealni rodina vypada takhle a je jedno kolik maji penez, aut apod.

princina
26. únor 2016

Myslím, v dnešním online světě se šťastně a spokojeně prezentuje většina. Málo kdo upřímně řekne, ze se jim taky něco nepodařilo. Nicméně si myslím, že je "hloupost" se ohlížet na to, kdo a jak to má.. Ale soustředit se na vlastní rodinu 😉 Takže, přestaňme věřit na reklamy a žijme reálný život v přítomnosti.

mrskato
26. únor 2016

Já si dovolím říct, že moje rodina ideální je. Můj manžel je úžasnej, pracovitej, milující tatínek a i když mu občas něco dlouho trvá, tak je to furt chlap, že jo 😀 dcera je hodná, šikovná, většinou poslouchá, ale má svou hlavu, samozřejmě občas zlobí a je to s ní těžké, ale je to dítě a kdo nezlobil? Moje rodiče a další z rodiny jsou skvělí, vždy se na ně mohu spolehnout.
Navíc máme absolutně božího psa😀

A jak píše "kuliseks", i když je v rodině někdo nemocný, rodina přesto může být ideální, hlavně, když se mají rádi a jsou si sobě oporou.

Nic bych nezměnila.

shine2015
26. únor 2016

Idealni = tam kde je laska,velka tolerance,snaha se domluvit a budovat,tam kde se lide nepohodnou,kde si dokazi odpustit,kde se dokazi vsichni clenove bavit o cemkoliv,tam kde se dokazi smat....tam kde drzi spolu. Tam kde je unava,strach jeden o druheho...tam kde kazdy zabere kdyz je treba. Tam kde se lide snazi a mysli i na dalsi cleny v domacnosti,tam kde se pomaha a nejedna sobecky. Tam kde se nekdy zarli a nekdy bouchne do stolu....

Tam kde chceme byt. 😉 at si odpovi kazdy sam jak to ma ;)

samaber
26. únor 2016

Já se cítím, že ideální rodinu mám, ale pokud do ní počítáš babičky a dědečky, tak to bohužel ne.

japona
26. únor 2016

Ideální rodinu nemame, ale pokud vse zustane pořád stejně, budu spokojena. Protoze by mohlo byt i hůř🙂

martiniquest
26. únor 2016

Pokud se jedná o mou vlastní rodinu, která zatím není příliš velká - tzn. prozatím jen já, partner a pes, pak ji považuji za ideální a nemám potřebu něco zásadního měnit. Jako zcela zásadní vidím komunikaci a práci na vztahu. Dnes si bohužel řada lidí myslí, že partnerský vztah nějak funguje sám, ale není to pravda. Je potřeba se o něj starat a vyvíjet jej. Nás hodně baví a spojuje vzdělávaní v oblasti vztahů - jezdíme spolu na různé akce, které jsou na toto zaměřeny. Až se narodí malý, tak chceme jezdit i s ním, protože existují akce vhodné i pro celé rodiny s dětmi. Věřím, že budeme spokojeni i nadále, protože i když jsme spolu teprve rok, pracujeme na vztahu od samého začátku, protože si uvědomujeme, jak je to důležité.
Ovšem pokud bych měla mluvit o své širší rodině (rodiče, prarodiče a další), pak tedy svou rodinu za ideální nepovažuji, ale zároveň nevěřím tomu, že nějaká taková existuje. Už se totiž jedná o moc lidí, které často ani nemusí nic spojovat, tedy kromě příbuzenského vztahu.

kajalka
26. únor 2016

S mužem se snažíme ze všech sil ideální rodinu mít. Hlavně kvůli dětem. Pracujeme na tom každý den maličkostmi, museli jsme se to ale naučit, ani jeden z nás nepochází z harmonické rodiny. Je to dřina, ale když jsou naše děti šťastné a bezstarostné, víme, že na to jdeme správně. Za sebe můžu říct, že jak muže, tak děti, jsem ve svém životě potřebovala a mám je. Děkuju za ně.

lv
26. únor 2016

Nemám ideální rodinu, pokud myslíš "ten reklamní" ideál - k tomu nám chybí ten krásný dům se zahradou, bazénem, možnost létání na dovolenou a i důležitější nemateriální věci, jako moje i manželovo zdraví, bez vyhlídek na rázné zlepšení, či uzdravení..
Muž má svou temnou stránku, lehce narciska 😕, když ho to chytí, je lehce na zabití, zato já jsem dost protivná, nervní, vztahovačná..
Ale ideální pro mě /nás/ je, že se milujeme, ctíme, obdivujeme, užíváme si hezkých společných chvil, výletů, blbnutí doma, smíchu kopa..pro mě takhle vypadá štěstí a fungující vztah..
Ano @kajalka svého muže a děti k životu potřebuji, krásně jsi to vyjádřila..

mon_88017
26. únor 2016

Mám ideální rodinu-pro mě 😎 Není to jak z reklamy na pemprsky, někdy bych je všechny nejradši postřílela a utekla do Karibiku... ale jednou jsou to moji bližní, ať už vlastní nebo vyvdaní a vyhovuje mi, jací jsou.

alen_ka
26. únor 2016

ideál jako takový neexistuje a navíc každý považuje za ideál něco jiného a upřímně řečeno z toho ideálu, který se prezentuje v reklamách a ve filmech se mi občas chce zvracet
osobně jsem se svým manželstvím naprosto spokojená (první dítě se má teprve narodit), zaopatření jsme dost (nebo aspoň dost na to, aby jsme byli spokojení s tím, co máme), hádáme se málo, kultivovaní jsme jenom ve společnosti (doma nechodíme pro sprosté slovo daleko, ale na sebe sprostí nejsme nikdy) a hodně se spolu nasmějeme, ale ne jak v těch reklamách, kde se ženské smějí jak blbky, protože jim manžel přinesl kytku růží a bonboniéru Merci a u toho na ně udělal Baf!, ale proto, že si neustále děláme srandu právě z podobných kravin a protože sdílíme stejný styl černého, až místy morbidního humoru

naomi6
26. únor 2016

Nikdo nemá ideální rodinu a pokud to tvrdí, tak tomu moc nevěřím. Já osobně bych změnila na naší rodině hodně věcí, kdyby to šlo. Chtěla bych aby mi manžel víc pomáhal, víc se zapojoval do chodu domácnosti, víc se věnoval dětem. Navíc nemám moc dobré vztahy s bratrem, to bych také chtěla změnit, snažím se, ale jaksi brácha nemá zájem, takže to mě taky trápí. Je toho hodně, co se dá zlešovat, o tom je život. O tom, že člověk musí překonávat různé překážky. Kdyby to měl všechno pěkně vydlážděné bez chybiček, tak by to ani nebyl život, ale pohádka. Přeji všem, aby překážky dokázali nakonec vždy překonat. 😉

dc2015
26. únor 2016

Mám ideální rodinu. Protože je to moje rodina 🙂 Ale to neznamená, že mám dokonalou rodinu :D Manžel by mohl víc času trávit se mnou a se synem místo sportu. Já bych mohla mít míň výbušnou povahu 🙂 Čas od času mi bouchnou saze. A dokonalé auto fakt taky nemáme. Ale na druhou stranu, pokud by otázka zněla, jestli bych byla spokojená, kdyby se v mém životě do budoucna nic výrazně nezměnilo... byla a moc. Myslím totiž, že mám opravdu hodně, i když to není "dokonalé".

kacca11
26. únor 2016

Jak uz bylo napsano, otazka je, co povazujes za ideal. Kdyz to vztahnu na sebe, tak muzu rict, ze jsem stastna a povazuji svou rodinu (prozatim manzela a domaci mazlicky) za idealni. Jsme spoku 10 let a milujeme se, vychazime spolu, komunikujeme, mame spolecne plany, ziskavame dalsi a dalsi spolecne zazitky a jsem neskutecne vdecna za to, ze mam zrovna jeho a i dalsi veci jako bydleni, praci a sirsi rodinu. Samozrejme sirsi rodina a prace idealni nejsou porad, ale stezovat si nemuzu. Myslim, ze pocit stesti nebo toho idealniho zivota je o osobnim nastaveni kazdeho z nas, o pristupu k sobe a k ostatnim, o pristupu k problemum. My se taky obcas pohadame nebo nam neco nevyjde, ale to je normalni, jde o to, jak se k tomu clovek stavi.

Ve spolecnosti je spis opacny trend, lide jsou nespokojeni, depresivni a povazuji to za normu a setrvavaji v tom. Neco samozrejme nejde zmenit hned, ale na vsem se da pracovat. Nedavno mi treba jeden znamy rekl, ze jsem vlastne divna a mam divny vztah, kdyz o muzi mluvim vlastne jen hezky. Normalni tedy spis je si stezovat. Vzdyt bezne si chlapi v hospode stezuji na sve "stare" a zenske u kaficek se kolikrat o svych muzich vyjadruji spis jako o pitomcich. A pak clovek prijde na konika a cte vlastne to same, neklapajici vztahy, neucta mezi partnery, no je mi z toho smutno.

monunkaaa
26. únor 2016

Mam uzasnou rodinu,at tu,ze ktere pochazim I tu,kterou tvorime s manzelem a malou.. opravdu si Nemam na co stezovat,akorat bych brala Vic volneho casu Jen pro nas tri. Manzel ma narocnou praci a do toho baracek..
Ale pravdou je,ze moc spokojenych rodin okolo sebe nemame. Vetsina se casto hada,vsechno moc hroti a jsou na sebe zbytecne protivni. Jasne,taky se cas od casu pohadame,vzdycky kvuli blbosti,ale hned to zas vsechno je dobre. A jsem moc stastna,ze mam skvelou rodinu. A Prala bych takovou kazdemu.

zuzineckah
26. únor 2016

Já si troufám říct, že mám ideální rodinu. Pokud se tím myslí taková ta pohoda a spokojenost, spolupatřičnost, sdílení všeho, co se nás týká... Jsme 4, za chvíli nás bude 5, k tomu 2 pejsci 😅 Máme hezký dům i auto, dobrou práci, ale hlavně máme jeden druhého, děti (které jsou občas na zabití, ale to k tomu patří). Když přemýšlím, co bych změnila, tak momentálně asi fakt nic. Vše co máme budujeme postupně už 11. rok, takže za vším je kus našeho společného života, nějakého malého úspěchu a stejně tak vzpomínka na nějaký ten neúspěch 🙂

smillingangell
26. únor 2016

Ono je to zavádějící.Každý si představí pod pojmem ideální rodina něco jiného.Znám rodinu co má ideál 2 děti,v zimě na hory,v létě k moři,děti mají vše na co si ukážou.
Já mám třeba tři děti a co jsem zjistila tak se hodně vymykám dnešním představám.Jezdíme v létě po Čechách u moře jsme ještě nebyli protože mi přijde že jsou děti ještě na to malý aby si to užili.
A jak píšeš že reklamy ukazují,je to pravda.Reklamy ukazují každé ráno společnou snídani,veselý manželský pár ale realita je kapku jiná 😀

petrusew
26. únor 2016

Otázka je spíše co je to ideální rodina. To, co je ideální pro jednoho, není ideální pro druhého. Já jsem ale spokojená, i když se občas pohádáme a jeden druhého štveme. K soužití to patří a nikde není nebe bez mráčků. Moje rodina je pro mě ta nejlepší i když někomu se to může jevit jinak🙂

stopobezite
13. bře 2016

Nemám ideální rodinu. Za děti jsem ráda, ale postupný vývoj vztahu s manželem není vůbec pěkný. Zpětne byvh si ho znovu nevzala. Trápim se tím každý den a zvažuji, jak to rozsrknout po skončení mateřské tak, abych neublížila dětem. Nebo v tom zůstat? Je tu někdo,kdo také přemýšlí o rozvodu?

banitram
14. bře 2016

Jsem vdaná za jednoho chlapa už 22 let, máme slušné výdělky a dobrou stabilní práci pár metrů od domova, nadprůměrně chytré a sportovně nadané děti (syna a dceru), hodného psa, výborné vztahy s mou i manželovou rodinou, fajn sousedy a kamarády ... a včera jsem dostala jednu nečekanou masáž zad od manžela a kafe až k počítači, protože mě bolela hlava po flámu ... myslím, že jsem hodně blízko k ideální rodině :D

akankeo
14. bře 2016

Tohle je hlavne o pohledu na zivot. Pokud se porad s nekym srovnavas a snazis se plnit ocekavani okoli ci to co vidis v televizi a casopisech, pak tezko muzes byt stastna. Pokud si s manzelem zivot nastavis tak, by to vam dvema a tudiz cele rodine vyhovovalo, pak mas idealni manzelstvi nehlede na to, jak to maji nebo chteji mit ostatni. Nejdulezitejsi je mit doma pohodu, spolecne planovat a uzivat si zivota plnymi dousky a umet zit s tim, co mam. Co jsem tohle pochopila, tak tu idealni rodinu mama diky te pohode nam do zivota samy od sebe prichazi i prilezitosti a penize coz se v dobe nepohody nedelo, i kdyz sme dreli jako kone