Kdy začít brát těhotenské vitamíny?

maggi
22. zář 2014

Ahoj holky, kdyz jste zjistily ze jste tehotne, zacaly jste hned brat tehotenske vitaminy, nebo jste cekaly az co vam doporuci doktorka na prvni prohlidce?

ninive211
22. zář 2014

@maggi Pokud máš pozitivní test a nebereš ještě ani tu kyselinu listovou (v rámci příprav na těhotenství), tak ji nasaď 800 mg denně, nečekej na první kontrolu u Dr., ta může být taky třeba až koncem 8.týdne (jako u mě) a zrovna ta listovka má největší význam v celém prvním trimestru, tedy do 12.týdne těhotenství, kvůli vývoji tělesných orgánů, zejména nervové soustavy a prevenci gen. vad. Takže čím dřív, tím líp, aby měla smysl 🙂 Jinak mně řekla sestra na začátku 6tt. když jsem se byla objednat, ať si nějaké vitamíny koupím a beru je aspoň do toho konce 12.týdne, pak že už to není tak potřeba...na to jsem jí řekla, že už mám koupené v zásobě, tak mi to schválila a objednala mě na prohlídku.

luciinka001
22. zář 2014

Brala jsem hned od zacatku co jsem objevila carky 🙂

maggi
autor
22. zář 2014

@ninive211 na zacatku cervna jsem mela zamlkly potrat a od te doby piju Nosifol, ale ted mam zase pozitivni test, tak nevim jestli mam brat jeste ten Nosifol, a nebo uz mam zacit brat jine vitaminy. Prave kvuli tomu potratu ted vic resim co a jak, abych neco nedelala spatne.

ninive211
22. zář 2014

@maggi Neznám přesně složení Nosifolu, ale předpokládám, že to bude docela podobné jako jiné speciální vitamíny. Pokud máš načaté balení, tak bych ho dobrala a pak se zeptej Dr., co by ti doporučila. Já brala první trimestr Femibion 800, Femibion 400 už ne, ten mi přišel už zbytečný, koupila jsem si už jen sólo obyč listovku (tu jsem brala ne každý den) a tobolky s Omega-3 kyselinou.
A jinak vitamíny s potratem podle nemají co do činění, hodně spontánních potratů je prostě z důvodů, že tělo samo pozná, že s plodem není něco v pořádku a tak těhotenství ukončí, nemusí to vůbec znamenat, že maminka něco zanedbala.

frantiska85
22. zář 2014

Začala jsem užívat Femibion pár měsíců před plánovaným otěhotněním. Jím zdravě a pestrou stravu, ale netrávím dobře listovku.

maggi
autor
22. zář 2014

@ninive211 taky jsem si rikala, ze ty vitaminy s tim nemaji asi nic spolecnyho, ale proste jak clovek zazije ten potrat tak vsechno najednou resi, jestli muze tohle a tamhleto, jestli nahodou tohle neni spatne. Treba predtim jsem chodila hned od zacatku plavat a ted si taky rikam jestli mam nebo nemam. Ale je mi jasny ze kdyz budu vsechno takhle resit, tak se z toho akorat zblaznim a stejne nicemu nepomuzu. Dekuju za rady.

ninive211
22. zář 2014

@maggi Mám takový dojem, že plavání se zpočátku příliš nedoporučuje např. kvůli možným infekcím, později když už, tak např. navštěvovat speciální plavání pro těhotné. Samotný pohyb, pokud jde o pomalé tempo a nehoníš se, by snad škodlivý být neměl, spíš může jít fakt o tu infekci. Já bych si to raději odpustila a počkala na názor Dr.

socina
22. zář 2014

Určitě to chce listovku hned, pak jsem přidala obden těhotenské vitamíny, hlavně kvůli jódu. A asi tak 3x týdně beru rybí tuk. A protože už teď mi tvrdne břicho (13.tt) tak baštim hořčík v množství větší než velkém. Připadám si jak fetka 😀

maggi
autor
22. zář 2014

@ninive211 no s tim plavanim jsem si prave nebyla uplne jista, protoze o te infekci jsem taky neco cetla. Takze, jak rikas, ze ze zacatku je asi lepsi to vynechat a pak se poradit s dr.

matilduska
22. zář 2014

Je to divny, ale doposud nebylo pry prokazano, ze si telo skutecne neco bere z vitaminovych doplnku. Je to chemie a spis doporucuji vitaminy doplnovat pestrou stravou, ne pilulkama.

viiikousek
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
zabzulka
19. říj 2014

klasické vitamíny neberu, užívám čínskou medicínu a rybí tuk a probiotika a snažím se zdravě se stravovat.

pinoookijo
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lucinajda
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
aklin
14. lis 2014

Vítamíny jsem začala brát, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Beru Chytré miminko, obsahuje základní vitamíny.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru