Mám změnit zaměstnání?

nikola38
27. říj 2015

Holky prosím můžete mi tady odpovědět nějak jak to cítíte? Chci změnit práci pracuju na 3 směny, dělám ve fabrice. Noční dost těžko snáším. Do toho se snažíme o miminko a já musím brát hormony. Samorřejmě sem po nich dost unavená. Ale .. Dostala sem nabídku od známé, že bych mohla jít do obchodu na pokladnu a celkově prostě doplňovat zboží a ták. Ona tam je vedoucí. Přítel nechce abych tam šla že nemám jistotu že mě nevyhodí. A tam kde si že mám práci jistou a podobně. Jo .. je sice fakt že budu mít asi o dva tisíce míň, ale budu každý večer doma. Svátky ten obchod nechodí a i kdyby tak dopoledne se dá vždycky zvládnout a doma pak stihnout všechno co potřebuju stíhat. Šly byste i přesto, že přítel nesouhlasí do jiné práce? Už sem volala známé že to vezmu ale že s ní potřebuju něco probrat. Ale nějak se to ve mě mlátí. Děkuji za odpovědi.

no_title
27. říj 2015

Pokud známé důvěřuješ, šla bych do toho. 3 směnný provoz je fakt mazec. Pokud máš práci domluvenou přes známou (a ona rozhoduje, zda prodlouží smlouvu nebo ne), tak se málokdy stane, že by vyhodila...
Jinak jsme teď v podobné situaci, akorát je v ní manžel, sice dělá normálně od 7 do 4, ale chtějí všichni všechno hned, tak je to stresové a navíc nízké ohodnocení, jenže na to máme navázaný opravdu levný služební byt a moji dohodu o provedení práce. Já jsem OSVČ, ale podnikání teprve rozjíždím, časem se mi bude dařit lépe, ale zatím to není nic moc. Do toho se snažíme o mimi. Takže logicky taky nejsem nadšená, že chce odejít, tak ho taky ukecávám ať počká aspoň do doby, než se mi rozjede podnikání. Takže chápu obě strany 🙂

blahova_andrea
27. říj 2015

tak já si tedy práci vždy řešila sama, bez ohledu na názory současných partnerů. do té práce musím chodit já, já se musím potýkám se vším, co s ní souvisí, ne oni, tak proč by mi do toho měli kecat? být na tvém místě, tak práci klidně vyměním. jednak to cítím jako no_title, že když je to přes známost, tak to snad není tolik rizikové a jednak mi teda rozdíl dvou tisíc za probdělé noci nepřijde tak markantní, abych mě to v té práci udrželo, když mi to celé nevyhovuje a mám na vybranou i jinou možnost. na druhou stranu se podle mě obě práce docela vylučují pak s následným těhotenstvím, takže tak jak tak, jakmile otěhotníš, tak tam asi stejně brzy přestaneš chodit 😅 já bych si pořádně promluvila s tou budoucí šéfovou a pak se na pevno rozhodla. přeji hodně štěstí při rozhodování, ať máš co nejlepší podmínky, ať to přítel pobere kladně v tvém a vlastně i vašem zájmu, když se snažíte o miminko...vždyť pohoda a odpočatost vám v tom pomůže 😉

kacca11
27. říj 2015

Ja bych nesla do jine prace pres priteluv nesouhlas. Snazila bych se ho presvedcit, aby pochopil, jake vyhody pro tebe prace ma. Netusim, jak jste na tom financne, jak moc je pro vas dulezity tvuj prijem.

Kazdopadne ja bych byla pro zmenu prace, ale to, ze ti to nabizi nejaka znama bych nebrala uplne jako vyhodu, spis z toho muzou byt problemy. Ale i pres to by pro me prace bez nocnich byla vyhodou. Jinak nezkouselas hledat praci i jinak?

tristizia
27. říj 2015

Pokud se snažíš o mimi, tak bych asi zůstala na současném místě. Navíc, pokud otěhotníš, tak by si na noční chodit nesměla, dle zákoníku práce, takže by ses jich zbavila. Mateřskou budeš mít takto počítanou z větší výplaty. A taky známá ví, že se snažíte o mimi? Aby Tě nezaměstnala a ty jí za chvíli pláchla 🙂

monini28
28. říj 2015

Ahoj, no rozhodování je to těžké, jsem v podobné situaci, ale v současné práci z toho důvodu zůstávám. Samozřejmě kdyby se nám dlouho nedařilo mimi, odešla bych, teď je to momentálně spíš ze setrvačnosti.
Jak říkaly holky, noční směny dělat nesmíš a zaměstnavatel je povinen tě přeřadit na denní práci, popř. i na jinou práci, pokud práce (ať už fyzicky či psychicky) ohrožuje tvé těhotenství (nemusí to být klasifikováno přímo zákonem, ale musel by ti doktor napsat, že tato práce ne-e). Pokud by ti zaměstnavatel nemohl dát jinou práci (jakože prostě nemá jakou), měl by tě nechat za plný plat doma (to se samozřejmě nikomu nechce, tak všichni tlačí, že "pokud to nejsi schopná dělat, jdi na rizikové", ale na to nemá právo) - ale ne každý má žaludek to se šéfem řešit, a hlavně asi řeší v těhotenství jiné věci - ale to jen tak na okraj co máš za možnosti.
Na druhou stranu, záleží v jakém časovém horizontu byste mimi měli (resp. jak dlouho už se snažíte a nic), pokud jste zdraví a je reálné ho mít hned (já třeba otěhotněla hned napoprvé když jsme si s přítelem řekli, že chceme, a poprvé měli nechráněný sex 🙂 ). Rozhodně by nebylo ideální, kdyby si jim pláchla třeba za dva měsíce. A je spousta dalších faktorů, které bys měla zvážit (nebo aspoň já to takhle beru). Nebudeš mít ze začátku jen na dobu určitou? Z jakých složek se skládá plat (nejsou to třeba stravenky nebo jiné prémie, které ty sice dostáváš každý měsíc, ale nepočítají se z hlediska nemocenské, popř. mateřské? Ona pak každá koruna je znát...)? Je to kamarádka nebo jen známá? Aby to vaše vztahy pak spíš nenarušilo, a po psychické stránce by ti to taky moc nepřidalo, kdyby na tebe koukali skrz prsty a moc ti práci neulehčovali, když jim otěhotníš hned po nástupu... A další a další... Ale to jsou samozřejmě věci, které musíš zvážit ty, neznám vaší finanční situaci, jak k tomu přistupuješ atd.
A co se týká přítele, asi bych se mu taky snažila vysvětlit důvody proč, a to hlavně z hlediska tvého zdraví. Myslí to dobře, ono je fajn přemýšlet hlavou a zvážit veškeré důsledky, ale zkus mu vysvětlit, že pokud zůstaneš tam kde jsi, tak třeba neotěhotníš nikdy, a ani celkově 3-směnný provoz není ideální pro zdraví - přítel dělá noční celý měsíc, tak je to něco jiného, tělo už si "zvyklo", ale běda když má fungovat přes den 😖 Já dělala taky v 3-směnném provozu, do toho v práci stres, přesčasy atd. a ve 27 letech mi "zničehonic" diagnostikovali epilepsii ☹ Takže to fakt není sranda.
Držím palce v rozhodování a věřím, že tě přítel podpoří, ať to dopadne jakkoliv. 😉

sromulenka
28. říj 2015

Tak u nás otěhotněly holky i já, když jsme přestaly chodit na noční. No, je to těžké rozhodování. Ty vezmeš novou práci a třeba hned otěhotníš - vůči zaměstnavateli je to blbé, obzvlášť, když jde o známou. A nebo se v ranním provozu zklidníš, budeš bez takového stresu, počkáš až budeš mít smlouvu aby si byla krytá a pak můžeš otěhotnět. Co se týče přítele, můj manžel mi řekl, mamko, Ty budeš tam a tam pracovat, ty se musíš rozhodnout. Napiš si pro a proti. Já na tom byla nedávno stejně. Přeji šťastnou volbu 😉

karlajasmine
28. říj 2015

Ja bych se asi hodne rozhodovala i na zaklade te nove smlouvy - jestli budes mit smlouvu na dobu neurcitou, jestli budes mit zkusebku, jaky bude plat (ale ta oficialni mzda, bez bonusu..) .. a sla bych do toho jedine v pripade, ze by byla smlouva na dobu neurcitou a minimalne prvni 3 mesice bych tim padem odlozila snazeni se o miminko, abys preckala tu zkusebku, ukazala jim, ze se na tebe muzou trosku spolehnout a ze pracujes dobre, a pak zase zacala to zkouseni miminka.. protoze pokud bys otehotnela po 3 mesicich po zkusebce, tak budes jeste v praci dalsich 8 mesicu, takze celkem skoro rok.. to uz mi pripada ok.
Ale pokud by ti znama dala smlouvu na dobu urcitou nebo presne nevis jakou smlouvu, tak bych do toho nesla.