Manžel má azoospermie. Jak je možné, že má syna?

ela3108
26. dub 2017

Dobrý den, chtěla bych poradit, znát názor, cokoliv. Pokoušíme se s manželem už 3. rok o dítě...skončili jsme v CARU. Problém je u manžela - nemá v ejakulátu spermie, má azoospermii, 2x podstoupil spermiogram. Podstoupili jsme mesa/tesa ( našli pár kousků, i když morfologicky nic moc)-bohužel jsem neměla odebraná vajíčka a tudíž vzorek zmrazili. Po odběru vajíček, rozmrazili vzorek a žádná spermie nebyla použitelná. Má genetiku úplně v pořádku. Já jsem úplně v pořádku. Problém je v tom, že on už má syna z prvního manželství. Je vůbec možné, aby měl někdy syna? když jsme s mužem rozebírali všechno, sám se přiznal, že se mu s první manželkou podařilo otěhotnět až po 4 letech...zvláštní...potřebuji jen názor...co dělat, nevím..

fandysek_1
26. dub 2017

Možné je vše. Příroda je všemocná.

michaela_hermanice
26. dub 2017

Tak teoreticky je mozne, ze syn neni jeho. Ale nerypala bych se v tom. Mohlo by mu to ke spatnemu spermiu zhorsit i psychiku.

viridie
26. dub 2017

@ela3108 Ahoj a odpovídám,že možné to samozřejmě je. Kvalita spermií může být velice proměnná a v době kdy Tvůj manžel zplodil syna,mohl mít plodnost na velice vysoké úrovni.

ela3108
autor
26. dub 2017

fandysek_1 uchyluji se k samému názoru jako ty, ale on nemá absolutně žádnou spermii v ejakulátu. Manžel sám navrhl genetický test se synem,aby o tom nevěděl...tento výsledek by pomohl v tom, abychom se přestali pokoušet a nesmyslně doufat v zázrak..2x prodělaný spermiogram s centrifugací a 0. Nevim..to je situace :-/

ela3108
autor
26. dub 2017

@viridie a není možné, že plodnost se zjišťuje z genetických testů pokud nejsou spermie? on ma genetiku naprosto bez problému...není průkazné, proč nemá spermie, všechna vyšetření byla ok...nevím

alicie_k
26. dub 2017

Pracuji na IVF klinice a lékaři u nás nikdy nikomu neříkají, že je neplodný/neplodná. Mluví se jen o šancích (procentuálních) na přirozené početí. Na spermiogram má vliv spousta věcí, mohl se mu takto rapidně zhoršit klidně až později po narození syna.
Za všechny dám jeden příklad: pán hodně posiloval, užíval ty různé nápoje atd. A taky testosteron, který dost spermiogram zhoršuje. Měl najednou v ejakulátu minimum spermií. Po vysazdní nastalo opět zlepšení. Opravdu to nemusí znamenat že syn není jeho.

fandysek_1
26. dub 2017

@ela3108 u mužů se spermiogram mění celý život a skutečně mohl být plodný. Manžel měl šílený spermiogram a nyní úplně v normě.

alicie_k
26. dub 2017

@ela3108 Pokud nejsou spermie, může se vyšetřit tzv. DAZ gen, ten napoví, jestli nejsou poruchy na mužském chromozomu Y. Tak pokud byl u něj vyšetřen a je to OK, může to být přechodné.

ela3108
autor
26. dub 2017

@alicie_k samozřejmě, že se mohlo stát cokoliv. Nevím, co všechno má vliv na tvorbu, ale všechna vyšetření má v normě. Genetické vyšetření, chromozom,atd...neužívá žádné léky, jediné, co se mu stalo je, že měl v dětství úraz na varleti. Teoreticky, pokud je jeho syn biologický, nechápeme ani jeden s manželem, proč má najednou úplnou azospermii bez zjištění příčiny.

kachnicky
26. dub 2017

Ja jeste pridam ze treba kdyz je ta azoospermie ziskana treba zanetem tak tenkrat mohl byt zcela v poradku 😉 Jinak jsem nasla na MK pod clankem azoospermie ze nejaka pani z MK si vydupala udelat i pres to ze mel jeji manzel azoospermii inseminaci a ono se opravdu na prvni pokus podarilo 😉 Lekari jen kroutili hlavou...

ela3108
autor
26. dub 2017

@alicie_k toto vyšetření podstoupil a má naprosto vše v pořádku

alicie_k
26. dub 2017

@ela3108 To je dobře 🙂 Tak pak ať zkusí nějaké vitaminy, úpravu živ. stylu, nekouřit, nesaunovat, nenosit těsné prádlo a kontrolní spermiogram za 3 měsíce, to je doba po které se obnoví jedna generace spermií... a pak uvidíte co a jak 😉

ela3108
autor
26. dub 2017

@alicie_k dobře, díky..i když za 3 roky jsme zkusili už vážně vše...🙂 děkuji za názory a rady

koudelka82
19. kvě 2018

Holky, prosim, povzbudte me 😢 byli jsme na nove klikice skrz 3.ivf. Spermie mame ziskany po Tese. Zustaly nam jeste zamrazeny 3 davky. Dr.nam rekl, ze pravdepodobne budou spatne spermie, proto se nikdy emryjko neuchyti ( mam za sebou 2x ET, 2x ket) . Bojim se, ze kdyz se pustime do 3.ivf, dopadne to stejne. Mela jste to nektera taky tak a nakonec se zadarilo? Manzel je objednany jeste do Olomouce k Mudr. Turčanovi, aby mu udelal hormonalni profil a prip. zacal brat nejake hormony, ale sance, ze by se neco objevilo je minimalni.

jahodi
Autor odpověď smazal
Zobraz