Metoda Ludmily Mojžíšové. Máte zkušenost?

kadz
25. dub 2023

Ahoj holky, moc se tato metoda tady neresi, kazda kupuje jen testy a hleda duchy, ale snad budu mit stesti. Mate někdo zkušenost se cvicenim a odblokovanim u fizio podle Mojzisove? Ja zacala pred tydnem cvicit pod dozorem fizio a v patek mam jit na odblokovani panve..

zet83
25. dub 2023

Já 🙂 začala jsem chodit po roce snažení a následných neúspěšných vkladech v CARu. Po měsíci a půl poctivého cvičení doma (někdy 2x denně, někdy jen ráno) se zadařilo.
Už jsem měla domluvené i odblokování kostrče, ale nakonec k tomu nedošlo, protože testík byl pozitivní 😉 Teď jsem ve 30 tt
Ještě jsem tedy k tomu začala současně pít zvýšenou dávku jejího čaje.

kadz
autor
25. dub 2023

@zet83 to je super!! Moc gratuluju!! 💐 Ja cvicim tyden a v patek mam jit na odblokování, ale nevim nevim .. zatim mam 2 dny spozdeni (coz nikdy nemivam) a bazalni teplota se drzi 36,8 - 36,9... Ale nechci se radovat predcasne ..

zet83
25. dub 2023

@kadz tak to bych se rozhodně doma testovala, nebo zašla radši na krev, před tím odblokováním. Snad nebude zapotřebí, držím palce 😉 Já výsledky viděla také už hodně brzy. Po tom týdnu 14 dnech určitě. (cvičení, posilování, udržení už to šlo lehce, automaticky) Snažila jsem se kdykoliv to šlo i posilovat pánevní dno ve smyslu stahování svalů, hlavně v práci.

fyii
25. dub 2023

@kadz me to pomohlo a za mesic jsem byla tehotna. ja teda mela hrozne zablokovanou kostrc, tak to byl nejspis duvod, proc to pred tim x krat spatne dopadlo. fakt se toho neboj, my byli i na IVF x krat a vse spatne..

kadz
autor
26. dub 2023

Tak uz sem si myslela, ze na odblokovani nepůjdu🫄🤱a ono prd 😆 teplota uz leti dolu....pred tydnem mi umrel tatka 😔 tak se ten cyklus asi trochu rozhodil.. uz sem si chtela delat dneska test.. nevadi, jedeme dal ! 😉

bambulilka
3. kvě 2023

@kadz mám jen pozitivní zkušenost... Po roce snažení jsem si našla fyzio, 7 měsíců cvičila, byla i na odblokování a i přestože mi doktorka řekla, že přirozeně neotehotnim, tak mám krásnou a zdravou 11 měsíční dceru🩷 btw k fyzio chodím i po porodu 😊

zet83
4. kvě 2023

@bambulilka jak píšu výše, též si nemůžu vynachválit a věřím, že pomohla. Dva měsíce po porodu už mám předběžně domluvené pokračování.

kadz
autor
5. kvě 2023

Mobilizaci mam za sebou ( nebylo to vubec nic hroznyho) a ted jen dal cvicit 😄 😉 a cekat...

kadz
autor
12. kvě 2023

Ahoj holky, je mozny, ze po prvni mobilizaci se mi posunula ovulace? Mivam ji 9-10 den a teď sem mela boleni podbisku az 14 den. A to "boleni" byly pěkný krece....

zet83
12. kvě 2023

@kadz To netuším. Ale možné je všechno. Důležité je, aby pak byla správná délka luteální fáze. Já si teda současně celou dobu dělala i ov.testy, a v podstatě vždy cca 14.- 17. den byla ovulace.
***kopíruji
Luteální fáze začíná společně s ovulací a končí s příchodem další menstruace. Délka této fáze je zhruba 12–16 dní a neměla by u jedné ženy moc kolísat. Folikul se mění na žluté tělísko (corpus luteum) produkující hormony estrogen a zejména progesteron, který je důležitý pro uhnízdění oplodněného vajíčka v děloze.

kadz
autor
12. kvě 2023

@zet83 ja si merila teplotu, ale tento mesic sem prestala (uz to asi moc resim, moc s hlidam...), myslela sem, ze to tak nebudu moc resit 😆 ale stejne to furt resim. Tu hlavu proste vypnout neumim...😔

lennus
12. kvě 2023

@kadz Ano, cvičila jsem, když jsem po roce ještě nebyla těhotná, pak to šlo rychle, chodila jsem i k homeopatce a pak jsme Mojžíšovou cvičili v lázních, kde jsem byla kvůli předchozím třem předčasným porodům/potratům. Pokud nechceš jít klasickou cestou ivf, těch možností je taky dost, ale určitě není na škodu se nechat dobře vysetřit. Odblok kostrče mi fyzio dělal 2x

zet83
12. kvě 2023

Já teda musím napsat, že já na fyzioterapii začala docházet v době neúspěšných IVF. Přitom dceru mám přirozeně a jsme oba zdrávi.
Primář kliniky, když jsem se ho na to ptala, po dalším nezdaru na fyzioterapii, tak mi řekl, že jí doporučuje. Fyzioterapeutka mi řekla, když jsem začala docházet, že nechápe, proč je v centech nepíšou rovnou. Úspěšná byla kombinace KET a fyzioterapie, bylinky Mojžíšové a celý tenhle proces bez léků (jako pokus omyl).
Na tý fyzio jsem byla její úspěšná z mnoha. Říkala mi, že obvykle do půl roka se zadařilo většině. Ještě podotknu, že to nebylo mazání medu kolem huby, ale že doktorka je má známá a bavily jsme se na férovku.

kadz
autor
28. kvě 2023

Ahoj holky, tak na druhou mobilizaci uz nepujdu 🥰
Akorat nevim jestli mam cvicit porad stejnou sestavu, nebo si ted dam pauzu a poradim se s fizio na uprave cviku. Nevim jestli muzu delat vsechny co sem delala doted...

zet83
28. kvě 2023

@kadz super. Tak at je vse v poradku. Ja jsem v podstate cvicila to same furt. Bez par cviku, co mi bylo nepříjemných a dělali se mi hur.