Spermie ve mně nenašli, styk byl včera

veronikajankovic
14. srp 2017

Ahoj holky,
Máme s partnerem pronlrm otěhotnět. Byli jsme na vyšetření a vše ke ok jak u mě tak u partnera. Dnes mi dělali testy jestli se dokážou spermie hýbat v mem ovulacnim hlenu a tam nic ve mě žádné spermie nenašli. Pohlavní styk byl včera večer. A pri tom můžovi spermograf vyšel dobře
Má někdo š tím taky zkudrnosti? Co s tím dělat ? Lékař říkal že tím pádem musím chodit na insiminaci ale moc se mi tam nechce chodit na to.
Děkuji za rady jak to řešit jinak

elialen
14. srp 2017

Známá to má taky tak a bude teď brát hormony a podstupovat UM. Její kamarádka, ale prý měla též stejný problém a v době, kdy brala hormony před samotným UM, tak otěhotněla. Víc o tom nevím.

thalia
14. srp 2017

Tenhle test mi taky vyšel špatně, spg snad ještě hůře 🙂. Inseminaci, tj. IUI, klidně zkuste, na IVF času dost. My byli na ivf několikrát, nepovedlo se ani jednou a nakonec mám dvě děti přirozeně 🙂. Jak dlouho se snažíte?

veronikajankovic
autor
15. srp 2017

@thalia no já chtěla aby to bylo přirozenou cestou? Ale bohužel to asi nepůjde a jsem z toho celkem špatná. A no snažíme se skoro 3 roky. Zajímavé je, že jsem já v pořádku í partner. Jen ještě mě čeká vyšetření těch průchozí vejcovodu

veronikajankovic
autor
15. srp 2017

@thalia
A vy jste se snažili jak dlouho? 🙂

thalia
15. srp 2017

@veronikajankovic tož přirozeně bychom jistě rády všechny, ale holt to někdy potřebuje trochu pošťouchnout a IUI ještě není taková hrůza. Já jsem úspěšně otěhotněla po cca 6 letech. Manžel měl moooc špatný spg i defragmentaci DNA. A ten test na spermie mi taky tehdy nevyšel. Když jsem po letech čekání náhodně zjistila, že jsem v tom, tak to bylo veliké překvapení 🙂. Záleží, jak moc cítíš, že tě tlačí čas, můžeš zatím spermie podpořit pitím 100% džusu z růžového grepu (pro lepší hlen) a prstíkovou metodou, pokud tak již nečiníš 🙂.

veronikajankovic
autor
15. srp 2017

@thalia no manžel měl dobre výsledky tak to jsem byla ráda a čas no mám 27 a vždy jsem Chtěla stihnout mimi do 30let a jak vím že se to blíží tak jsem cim dal víc nervózní ze když teď nebudu tehu tak už nebudu. Všichni mi říkají že na to nemám myslet že se pak zadaří ale moc mi to nejde. A Váš manžel se nějak pak léčil? A jinak děkuji za tip co pít a prstikovou metodu znám ale ještě pořádně nezkoušela. Jen asi 3x jsem zkoušela a zdálo se mi že to spíš pak mám na prstech než v sobe :D a ten džus z růžového grepu najdu normálně v obchode?

thalia
17. srp 2017

@veronikajankovic jojo to koupíš normálně v obchodě, já to popíjela pět dnů kolem ovulace ten jeden litr, takže sklenku denně. No na prstech něco ulpí, ale já měla dobrý pocit z toho, že těch pár živých spermií, co jsme dle lékařů měli, nastrkám, kam patří 😀. Já taky chtěla stihnout děti do 30, bohužel se mi to nepovedlo a popravdě mě to trápí doteď, i když už né tolik, jako dřív. První jsem měla v 33. Uklidním tě, nemyslet na to nejde 🙂. Manžel právě nedělal před prvním dítětem vůbec nic, před druhým hodně zhubnul a přestal kouřit, ale jaký to mělo vliv na spg nevím, naštěstí nebylo potřeba ho jít dělat znovu, neboť po dvou letech snahy se opět zadařilo.

veronikajankovic
autor
17. srp 2017

@thalia
Tak to jsem ráda že se to dá koupit normálně v obchodě. Já to moc neznám, džusy vůbec nekupujeme. No budu zkoušet všechno á snad se zadaří. A jsem ráda že mi aspoň n3kdo rozumí že na to nejde nemyslet. Mě to říkají vsich i rodina a popravdě to mě hodně rozvikuje, protože nevi jaký je to pocit.