Neprůchodné vejcovody, máte i přesto děti?

1306
19. kvě 2016

Ahojky holky,je tu nekdo komu rekli,ze ma nepruchodne vejcovody a i pres to ma vytouzene mimco?A mam jit na laparoskopii,pomuze to nejak?

no_title
19. kvě 2016

Podle čeho ti řekli, že máš neprůchodné vejcovody? To se 100% dá říct až po laparoskopii.
Jinak, já mám pravděpodobně (podle HyCoSy) neprůchodný levý vejcovod, tak téma by mě určitě taky zajímalo. Na operaci jdu v červnu.

1306
autor
20. kvě 2016

Byla jsem na te hydrolaparoskopii, delali mi to primo v centru. Dr.mi rekla,ze se to nepovedlo,ze do me nedostala ani trochu te tekutiny. Ve stredu jdeme na kontrolu a zrejme me na tu laparoskopii posle..spis se nemuzu docist,zda se to da resit..nebo jsem bez sance na sve deti ☹

kuc
20. kvě 2016

Mám neprůchodné oba vejcovody, a vyřešilo se to IVF a dnes mám již 16 letého syna. Neprůchodnost vejcovodů je jednou z indikací pro IVF.

1306
autor
20. kvě 2016

A na kolikátý pokus se IVF povedlo? Na čem asi nejvíce záleží? Mám pravidelnou MS, ovulaci také, jen ještě nevíme, jak dopadl přítel na spermiogramu..Proto si říkám, když hydrolaparoskopie nevyšla a nepovedla se, jestli mám vůbec na tu laparoskopii chodit..

kuc
20. kvě 2016

Já jsem trochu starší ročník, tak první vyšetření průchodnosti se dělalo ještě za minulého režimu, kdy mi spodem napouštěli do vejcovodů kontrastní tekutinu a na ultrazvuku sledovali jestli prochází, to tenkrát dopadlo dobře, ale po několika letech jsem šla na laparoskopii a tam zjistili že mám srůsty na vejcovodech již v ústí ( hned nahoře kde vaječník přechází ve vejcovod) proto tom při prvním vyšetření nebylo vidět. při laparoskopii mi jeden částečně zprůchodnili, s tím že se srůsty zpravidla do půl roku znovu vytvoří. Dostala jsem doporučení do Caru, kde ihned poslali žádost na pojišťovnu , jen udělali nový hormonální profil u mě a spermiogram u manžela . Já měla to štěstí že se mi IVF povedlo na první pokus, ale to asi není možné ovlivnit, to si příroda zařídí sama.

danda3
20. kvě 2016

Ahoj, po roce snažení bez jakéhokoli úspěchu jsem byla na laparoskopii - tzv. "profouknutí" vejcovodů. Zjistilo se, že pravý mám úplně neprůchodný a levý naprosto v pořádku. Bylo mi doporučeno jít na další operaci a pravý vejcovod nechat odstranit - z důvodu, že by mohl způsobovat mimoděložní těhotenství. Než se tak stalo, otěhotněla jsem, ale bohužel mimoděložně ale na levém vejcovodu. Mám tedy pravý neprůchodný a levý mi odebrali. Jiná možnost než se pokusit o IVF nám nezbyla. IVF se nám podařilo na druhý pokus. Držím palce at vše vyjde a dočkáte se miminka.

1306
autor
20. kvě 2016

Tak snad nějakou šanci máme..Je to hrozné na psychiku, před zákrokem sem si nepřipustila, že by mělo být u mě něco špatně a pak se probudíš z narkozy a zjistíš, že se to nepovedlo a že pravděpodobně nemáš ani jednu stranu průchozí..nejhorší je to čekání, ve středu si jdeme vyslechnout co dál, ale do té středy se asi opravdu zblázním...

evulina77
20. kvě 2016

@1306 možnosti máš, neboj. Pokud se nepodaří vejcovody zprůchodnit, není to konečná, ještě můžeš jít na umělé oplodnění. Neházej flintu do žita. A navíc, operace se povede. Musíš věřit doktorům a hlavně sama sobě...

1306
autor
20. kvě 2016

Já právě ani nevím, jestli na té laparoskopii mi můžou pomoci? Nebo jestli prostě uvidí to, že to není průchozí a jen mi to potvrdí a nebo se budou snažit s tím něco udělat..Jinak děkuji evulina77 za podporu..Tu potřebuju asi ze všeho nejvíc..

no_title
20. kvě 2016

@1306 ani hydrolaparoskopie není 100%, mohlo se stát, že se ti děloha sevřela stresem a na laparoskopii se pak ukáže, že to je v pohodě nebo to může být srostlé jen na konci a tak nebude problém to zprůchodnit. Mimochodem, jsem slyšela o ženě, které kvůli mimoděložnímu odstranili vejcovod a nechali jen malý pahýlek a i díky tomu malému pahýlku otěhotněla, takže možné je vše. 🙂

1306
autor
20. kvě 2016

@no_title Ted jsi mi dala nadeji, dekuji ti za to, snad to bude vse v poradku a nebo to treba alespon dokazou odstranit 🙂 Si hodna 🙂

martinka8338
20. kvě 2016

ahojte, já mám oba vejcovody neprůchodné + špatný hormonální profil, manžel špatný spermiogram a měsíc před IVF jsem otěhotněla přirozeně...naděje umírá poslední a zázraky se dějí - já tomu opravdu věřím 😵

papalinka
20. kvě 2016

Taky se hlásím. Při laparoskopii zjištěny oba neprůchodné vejcovody. Po dvou neúspěšných IVF jsem pak třikrát otěhotněla přirozeně a mám dvě děti.
@1306

1306
autor
20. kvě 2016

Opravdu???Vzyt to snad ani fyzicky neni mozny 😀 Tak ted jste mi vlily novou krev do zil..Jsem rada, ze pisete, dost mi to pomaha..

papalinka
20. kvě 2016

@1306 já jsem tak nějak už pochopila, že lékaři nevědí všechno. Znám takových případů, kdy se mýlili, že prostě tomu co říkají slepě nevěřím a zjišťuju i jinde. Držím palce!

1306
autor
20. kvě 2016

@papalinka co to znamená, že zjišťuješ i jinde?Pro mou inspiraci...

papalinka
20. kvě 2016

@1306 jiný lékař, internet, přátelé, knihy, vlastní podvědomí 🙂 prostě si o daném problému zjistím co nejvíc a dám si informace do kupy a podle toho se zařídím. Např. moje dr. nevěděla nic moc o tom, proč mám pořád záněty moč. měchýře. Načetla jsem toho spousty, vyzkoušela a taky nic moc, tak jsem šla k jinému lékaři a on věděl a skutečně jsem se zánětů zbavila.

1306
autor
23. kvě 2016

@papalinka myslis,ze i s nepruchodnosti vejcovodu bych treba mela zajit k nekomu jinemu,ze by mi nekdo umel pomoci?

1306
autor
24. kvě 2016

A holky, jak dlouho se ceká na tu laparoskopii?To se musim objednat do Loberce ja nebo me objedna doktorka z Gennetu?

no_title
24. kvě 2016

mě objednali za měsíc a kousek (byla jsem poslední den cyklu, když jsem byla na kontrole a v tom nadcházejícím cyklu by se to už nestihlo, měli plno). Musí se to dělat vždy na začátku cyklu.

martinka8338
24. kvě 2016

mě taky objednali, jak měli místo cca za měsíc, také jsem byla po menstruaci

1306
autor
24. kvě 2016

My jdeme zitra na kontrolu a dostat to mam za tyden,tak uvidim,jak to bude...ale dekuji 🙂

solcovajana
3. říj 2017

@ku a to vám odebirali vajíčka.Mě to právě taky hrozí.Sebrali mi skrz zánět jeden a teď to hrozí tomu druhému