Obezita a těhotenství

kristynasch
13. zář 2016

Ahoj. Snažíme se druhý měsíc o miminko 🙂 jen jsem četla různé články o tom, jak je obezita pro těhotné ženy strašná.. Že jde mnohem hůře otěhotnět, nejde dobře udělat ultrazvuk protože tam není moc vidět, odpor k obézním těhulkám ze strany doktorů je prý také dost častý. Začínám mít dost velké obavy, mám nad 100kg a nechci aby se na mě za to koukal někdo skrz prsty. Máte s tím někdo zkušenosti? Jsem z toho nesvá ☹

dzejnany
13. zář 2016

Myslím, že se toho nemusíš bát, my se snažili 3 měs a pak to přišlo. V té době jsem měla taky nad 100 Kg. Ultrazovuk v poho, nebyl absollutně problém. A to jsem tam byla vařená pečená kvůli vysokému tlaku. Na porodním sále mě rodila robusní baba, ta si jen zavtipkovala na můj spodní špíček, vtip obrátila spíš proti sobě. Hrozil mi císařský řez, ale to mě nechtěla pustit, že by se mi to hůř hojilo, ale nakonec jsme vybojovali přirozený porod. Hodně štěstí, a na váhu neberte ohled, jde o dítě, a kdyby někdo vtipkoval na tvojí váhu, tak se nedej a nerozhod se.

russ
13. zář 2016

Ahoj , nevím teda kolik měříš ale já začínala těhotenství na 88kg a mám 160 cm takže žádný drobek (výškově ano ale jinak ne 😀 ) .. otěhotnět se mi podařilo po 7 měsících .. u doktora vše ok ,nikdy nic neřekl ,akorát na velkém utz na genetice špatná vizualizace tak jsem musela dvakrát ( aspon mám dve dvd naší princezny 🙂 )a že by to bylo přímo mojí nadváhou mi doktor nepotvrdil i když jsem se ho ptala tak nevím 😀 ted jsem v 30.týdnu a vážím 95kg . Určitě z toho nebud nesvá.. ale třeba cvičení nebo zdravější životní styl určitě nebude na škodu 🙂

lenbela
13. zář 2016

Otěhotněla jsem po 3m snažení s váhou 96 kg a po 9m snažení s vahou 100 kg. Porody oba císařem pro konec pánevní, při vaze 109 kg ( u obou). Ze svè váhy jsem sice měla mindrák, ale nikdo jiný to neřešil.

kristynasch
autor
13. zář 2016

Moc děkuju za odpovědi 🙂 jsem ráda, že nejsem jediná 🙂

scai
13. zář 2016

Já moc nechápu proč s tou váhou něco neděláte. Je mi jasný, že se ted do mě pustíte. Ale ono není nutno moc...stačí se zamyslet nad tím co člověk jí, vypustit sladké, jíst zdravější pečivo a s mírou, přidat bílkoviny a pak trochu pohybu a jde to samo.
Ono když pak v těhu přiberete dalších 20... bude hůř ☹

andryyysssek
13. zář 2016

@scai napadlo mě přesně to samé.
@kristynasch jinak,mé bývalé švagrové dr řekl přímo,aby zhubla,nešlo jim to,protože měla prý vaječníky obalené tukem,či co.Anebo se zhubnout snažíš,ale nejde to?

kristynasch
autor
14. zář 2016

@scai není důvod aby se tady do Vás někdo pouštěl 🙂 já jsem moc ráda za každý názor. S váhou to mám už od mala, byla jsem jako malá měsíc na odtučňovací kůře, potom u spousty dietologů a rádců skrz potravu.. neříkám, že mi nedokázali pomoct, ale vždy příjde doba, kdy se to bohužel všechno vrátí. Snažím se jíst málo, pohybu mám dostatek, máme psa a chodíme každý den na dlouhé procházky, ale nemůžu se v poslední době vůbec hnout dolu. V práci stále sedím a mám v poslední době skrz práci i hrozný stres ☹ možná tomu připisuji i to, že se mi to teď vůbec nehýbe.. je jasné, že mi nevyhovuje být taková, ale jak říkám.. mám to bohužel už celý život a bojuje se s tím těžce. V žádném případě nechci, abych jste si myslela, že to jsou jen výmluvy. Jen píšu jak to je.. to je i v celku odpověď na to, s tím snažením 🙂
@andryyysssek

ivular
14. zář 2016

@scai Já tedy nemám s hmotností větší problém, ale nemůžu souhlasit s Vaším tvrzením, že "ono není nutno moc...stačí se zamyslet nad tím co člověk jí, vypustit sladké, jíst zdravější pečivo a s mírou, přidat bílkoviny a pak trochu pohybu a jde to samo".
Resp. takto, člověku s alespoň normálním spalováním by opravdu tento návod stačit měl. Ale pokud máte geneticky dané velmi úsporné nakládaní s energií (což je paradoxně evoluční výhoda), pak je to opravdu neuvěřitelně těžký, celoživotní boj. A myslím, že není vhodné, aby ten, kdo takto geneticky přednastaven k obezitě není, vynášel jakákoliv moudra o tom, že "stačí málo a hubnutí jde samo".

scai
14. zář 2016

@kristynasch Ono je právě špatně i jíst málo. Tělo si pak dělá ty zásoby. Chce to jíst právě hodně, ale vyváženě a zdravé věci. Né polotovary, sladkosti, pečivo celozrnné, hodně pít...ale to jsou všechno takové jasné věci. Píšu to jen proto, že píšete, že jíte málo. To je špatně ☹

dzejnany
14. zář 2016

já mám taky celoživotní boj s nadváhou, nepřipouštím si, že to může být genetika, ale bohužel to tak asi je. Já po porodu přibrala 20 kg a at dělám co dělám stále stojím, do poradny se mi nechce, protože od mala jsem jich prošla hodně a nemám sílu nějak poslouchat jak jsem neschopná atd. Mám 2 letou dceru, furt jsme venku, ted jezdí na odrážedle, behám za ní. Ona toho sní víc než já, a pořád stojím na váze. A malá má spalování a celkový metoblismus po mojem, takže jsem ráda, že nemusí bojovat s váhou jak já. Přeju ji, at si dopřeje, ale zas to nepřeháním. Kdysi jsem zjistila, že přibírám kilo měsíčně kvůli antikoncepci, výživný poradce řekl že to není možné, že to mám v hlavě, na gyndě mi řekla, že je to možné, že mi zadržuje vodu v těle. Takže ono žít s obezitou není snadné. A mrzí mě, že si někteří myslí, že je to jen o žrádle. Vy asi neznáte ten pocit, že lížete zmrzlinu a ted máte pocit, jak na váš každý kouká a říká si, to by neměla, at se na sebe podívá. Mě už nebaví ani jíst, jak vidím, že se nic neděje. Ale nejíst, to je taky chyba ☹. Jím naposled v 18 hod večer, a to co zbyde od malé z jídlo, kolem 20 hod si dám jen musli do misky a chodím spát ve 22 hod. Takže tak, nesuďte prosím člověka s obezitou.

dzejnany
14. zář 2016

@dzejnany a slovo sladké mi nic neříká.

zmrzlinka
14. zář 2016

Ja otehotnela u obou na poprve....tak nevim jestli obezita souvisi s problemem otehotnet 😁
V prvním těhotenství jsem zhubka diky nevolnostem 12 kg a pribrala 10 kg takze jsem sla rodit s nižší vahoz nez jsem otehotnela.
Ted u druhého těhotenství jsem vyblila 5 kg a priblala jsem zatim 8 kg takze zatim dobrý 😉

kristynasch
autor
14. zář 2016

@scai moc jste se chytla toho slova "málo" 🙂 vím toho o hubnutí už tolik, že vím kolik je tak akorát.. pro mě tedy "málo" 😀 není to zase tak, že bych trpěla hladem 🙂
@zmrzlinka Tak to moc gratuluju 🙂 je super, když to jde takhle hned, snad se nám také zadaří 🙂

emysicka
14. zář 2016

Kamarádka je taky silnější a má 2 krásné děti a problémy s lékařem neměla. Kdyby byl lékař protivný, vyměňte ho. Každému může být jedno, jak kdo vypadá 🙂 .... přeji brzy miminko

sara84
14. zář 2016

Rozumim vam. Pohybu mam hoodne, denne min 6km pesky ( 2x do skolky a zpet) a dalsi pohyb s detmi, jime zdrave a prd. Ani gram dolu... kojim 16m velmi intenzivne a nic. A rodila jsem 2x s vahou kolem 85 a vse vpohode. Deti zdrave, jen tehu cukrovka...

ivular
14. zář 2016

@dzejnany S tou zmrzlinou jste mi připomněla mého expřítele. Ten byl od dětství obézní, až během dospívání trochu zhubnul, takže už měl "jen" nadváhu. Každopádně si z toho dětství odnesl blok jíst na veřejnosti, takže např. nehrozilo, abychom šli do restaurace na večeři, nebo si dali svačinu na lavičce v parku. Jedl jen o samotě nebo v přítomnosti rodiny, i kdyby měl umřít hlady. Vzniklo to tím, že právě během svačiny a oběda se mu děti ve škole nejvíc smály, resp. jej šikanovaly ☹
Omlouvám se za offtopic.

aklin
14. zář 2016

@ivular myslim si ze geneticka obezita je jen vymluva. Rekne to i vyzivovy poradce. Kdyz vim ze to mam tak s tim budu neco delat. Budu se hodne hybat, nebudu holdovat sladke, jist vyvazenou stravu. V rodine mame obezitu geneticky danou. Kdybych nejedla vyvazene, nesportovala, byla bych jak mastodont. Hodne poucny je dokument Vitejte v novem tele.

scai
14. zář 2016

@aklin mám stejný názor. A věta máme to v rodině? Tak to mají, ale ty špatné návyky.
Možná se najde občas vyjímka, ale moc jich není. Já jsem třeba hubená, nedávno jsem zhubla 6 kilo, ale fakt to zadarmo není! Týdně aspoň 25-30 km běh, nebo brusle a kolo, nebo jiné cvičení. Prostě cvičím minimálně 4 krát týdně. V práci se hýbu hodně a i tak když jsem tohle dělala jsem nehubla. Pak jsem změnila pohled na jídlo a na své návyky a jak jsem už psala, lehce jsem přišla o 6 kilo. je to prostě o tom jídle.
Sladké jak se někdo ptal že neví co je? Nechápu.... ale ok, sladké jsem myslela jednoduché cukry (no jinak asi všichni chápou 🙂 )

aklin
14. zář 2016

@scai v rodine obezita je z duvodu spatnych strav. navyku. Nejednou jsem slysela poznamku, ze jednou na tu zdravou stravu pojdu. Marne vysvetlovat nekomu, kdo tomu nechce rozumet. Za rok jsem po porodu shodila prisernych 13 kilo, za tehu jsem mela o 20 kilo vic. A dnes jsem na tom lepe nez pred tehu. Kazdy vikend jezdime na kole, 30 - 60 km s vozikem za kolo. Coz je poradny zaprah. Do leta jsem pravidelne 6 krat v tydnu cvicila, jedla jsem opravdu zdrave, takze ta vaha sla sama, za 5 mesicu jsem shodila 5 kilo. Az se ochladi, bude brzo tma vratim se ke cviceni.

ivular
14. zář 2016

@aklin @scai Míra, do které daný jedinec dokáže využít živiny z dané potraviny a do jaké je z těla vyloučí (což souvisí i s rychlostí metabolismu), je ryze individuální záležitost. Copak si myslíte, že toto máme všichni nastaveno stejně? Vždyť už nejmíň sto let se ví, jak veliký rozptyl tyto veličiny mohou mít a že jsou předávány z generace na generaci.

Ale tím samozřejmě nechci tvrdit, že KAŽDŽÝ obézní člověk je smolař, který zdědil pomalý metabolismus s efektivním ukládáním tuků.

scai
14. zář 2016

@aklin a o tom to je 🙂

kristynasch
autor
15. zář 2016

Škoda, že se tu to změnilo ve výživové poradenství. Mějte se krásně. 🙂

zmrzlinka
15. zář 2016

@kristynasch jo je to skoda....kazdopadne drzim palce 🙂

dzejnany
15. zář 2016

@kristynasch bohužel to je vždy a všude, proto nikde nic nekomentuju a nerikam jak vypadam, pak se to obrati proti me, ze jen zeru a nehybam se a jsem zdechla. Kazdopadne drzim palecky, ja mam krasnou dvou letou dceru a s pritelem chceme dalsi, tak taky uvidime 😉

nicol22
15. zář 2016

@kristynasch vůbec se neboj. Já jsem otěhotněla se 113 kily, rodit jsem šla se 120 kily. Otěhotněla jsem na druhý pokus a nikde se na mě nikdo skrz prsty nedíval. Jen gynekolog mi na začátku řekl, že bych už neměla moc přibírat. S ultrazvukem nikdy problém nebyl. Jediná komplikace byl vysoký tlak a na konci vyvolání porodu kvůli preeklampsii ale to se může stát i štíhlým ženám. A po porodu jsem díky kojení a kolotoči kolem prcka dost zhubla. 😊

kristynasch
autor
16. zář 2016

@zmrzlinka Moc děkuju 🙂

@dzejnany je to škoda, někdo se tu na něco zeptá a hned se úplně odbočuje co děláme špatně atd., v podstatě to nemá vůbec nic společného s tím, na co jsem se ptala.. 😒 kdybych chtěla poradit s váhou tak s tím nechodím sem.. každopádně přeji s dalším miminkem hodně štěstí a ať se zadaří co nejdříve 🙂

@nicol22 Jsem na tom teď váhově podobně, teď se snažíme druhý měsíc tak snad budu mít stejný osud jako Ty 😀 každopádně jsi mě potěšila, děkuju 🙂

kaculik007
19. zář 2016

Ahoj, řeším úplně stejný problém. Už od mala mám s tím problémy, dokud jsem brala antikoncepci byla jsem na 75kg ale před dvěma lety jsem vysadila protože mi zjistili štítnou žlázu a váha letěla nahoru, před rokem jsme se začali snažit a kupovali baráček, s tím spojené stresy kolem a mě uklidňovalo sladké :( momentálně mám 97 kg pří 177 cm, otěhotnění nepřicházelo, nejsem člověk co jen sedí doma, snažim se být v pohybu, ale teď v neděli mi vyšel pozitivní test, sice slabý ale dělala jsem dva a je tam a nevím co teď, jestli se snažit hubnout dál??? prosím o radu

kettkav
19. zář 2016

@kaculik007 V těhotenství se žádná dieta na hubnutí držet nesmí. Ale jestli máš nadváhu měla bys přibrat v těhotenství málo. Držím palce!

veri0007
19. zář 2016

@kristynasch mám také nad 100 kg, první dítě trvalo 8 měsíců, druhé na druhý pokus😉 Spíše mi je kvůli kilům a zvětšujícímu se mimču nepohopdlně. A ano, někteří doktoří dokážou týpat, jiní jsou taktní. U doktorů to je tak půl na půl...

kaculik007
19. zář 2016

@kettkav děkuji, ale dlouhé procházky a jízda na kole by být špatná neměla ne? četla jsem že jízda na kole pokud je to po rovném terénu nevadí... doufám že moc nepřiberu.