Plánovaný porod císařským řezem, máte zkušenost?

tereza1995
26. dub 2016

Ahoj holky, čekám miminko ještě je kus cesty před námi, jsem teprve ve 3 měsíci, ale už teď mi doktorka řekla že určitě budu rodit císařem. Jsem maličká a hodně drobná. Máte někdo prosím zkušenost s plánovaným císařem? Mám z toho docela strach a co potom? Je vše stejné jako když se rodí přirozeně?

betelgeuzz
26. dub 2016

malá a drobná znamená co? Mám 156 cm, před těhotenstvím 44 kg, pánev mi tuším naměřili 17. První dceru jsem rodila KP, druhou normálně. Kamarádka má 152 cm, má dva kluky, kteří byli větší, kolem 4 kg a taky rodila oba normálně. Ono se dřív doporučovalo pro malé císař, ale mně ho nikdo kvůli tomu nenabízel.

tereza1995
autor
26. dub 2016

Mám 44kg a 150 cm s odřenýma ušima 😀 Ještě uvidím jak dopadne měření pánve.

betelgeuzz
26. dub 2016

@tereza1995 no oni různí doktoři na to mají různé názory, tvoje dr může tvrdit, že je to na císaře, pak příjdeš do porodnice a tam ti řeknou, že k císaři není důvod. Ptala bych se tam, kde chceš rodit, případně vybírala porodnici podle toho, jak rodit chceš, a která porodnice tomu bude nakloněná. Taky bude záležet, jak budeš mít velké dítko.

zmrzlinka
26. dub 2016

Ahoj.Kolik meris jestli se muzu zeptat?Ja mam 155 cm.Mne nechali syna rodit prirozene,ale porod nepostupoval tak museli udelat cisare.Pri planovanom cisari budes asi hospitalizovana den predem.Od pulnoci musis byt na lacno.Nevim jestli budes mit epidural a jestli se pred tym dava nejaky oblbovak.Po cisari budes nejakou dobu lezet a budes mit zavedenou cevku v mocovym mechyri.Po nejakej dobe Ti pomuzou vstat.A zacnes pomalu chodit.Ja jsem vstavala asi po 16 hodinach,ale vim ze se vstava i driv.Zavisi od porodnice.Leky na bolest dostanes.Jizva bude bolet,ale da se to vydrzet.Mimco Ti budou nosit na kojeni.Snad jsem na nic nezapmnela 🙂

tereza1995
autor
26. dub 2016

@zmrzlinka Ahoj měřím 150 s odřenýma ušima :D jo super já myslím že jsi mi řekla dost děkuji moc 🙂

zmrzlinka
26. dub 2016

@tereza1995 kdyby si si na neco jeste vzpomnela tak napis.Mne uz doktor naznacoval,ze by bylo lepsi nalpanovat cisare nez rodit prirozene,aby to nedopadlo jako poprve....26 hodin kontrakci a ja jsem se otevrela jenom na 4cm.Druhy den po cisari kdyz jsem vstavala tak se sestricky smali ze to jsou ty nizky rodicky,ze to nekdy konci cisarem.Vtipny bylo ze pani co rodila se mnou byla stejne vysoka a porodila normalne.No ten jeji chlapecek mel o pul kg min nez ten muj.No hlavne ze je zdravy 🙂 Ted si nepreju nic jineho jenom aby to druhy bylo take zdrave :-

verense
26. dub 2016

Já měla plánovaného císaře, v pátek jsem si oběhla předoperační vyšetření v porodnici (EKG, rozbor krve+moči, rodinná anamnéza, na ARO domluvit typ narkózy - já měla celkovou a jsem za to ráda, už takhle jsem byla vystresovaná a epidurál bych asi psychicky nedala. Pak mi nezávisle na sobě dvě sestry a jedna porodní asistentka řekly, že jsem s tou celkovou narkózou udělala dobře... 😎 ). V neděli po obědě jsem nastoupila, od půlnoci zákaz jídla i pití. V pondělí ráno mi napíchli do ruky kanylu, zavedli cévku a šup na sál - za třičtvrtě hodiny vše odbyto, převezli mě na pokoj, pak přinesli malýho na přiložení k prsu. Ten první den je trochu krušnej, bolí tě břicho, pořád tě chodí kontrolovat teplotu a tlak krve, takže se ani nevyspíš, nesmíš pořád ještě jíst ani pít (já měla žízeň po narkóze jak hrom, tak jsem trpěla jak zvíře). Malýho mi nosily sestry na kojení. Druhý den dopoledne jsem se za pomoci sestry posadila, došourala k umyvadlu se umýt. Odpoledne mi pomohla do sprchy (to byla úleva). Už jsem mohla i pít, jídlo bylo myslím až večer (kaše). Jakmile jsem byla schopná dojít sama na záchod, tak mi vyndali cévku i kanylu. Ve středu mi přivezli malýho na pokoj, absolvovala jsem "rychlokurz" péče a bylo. Vzpamatovala jsem se celkem rychle, nejhorší bylo asi vstávání z postele, ale jinak to docela šlo. Určitou "výhodou" císaře je, že jsem měla jen slabý očistky, takže jsem měla o starost míň. Doma si pak musíš dávat bacha, abys nezvedala nic těžkýho, dokud se jizva nezahojí.

msimankova
27. dub 2016

Ja jsem mela neco jako planovaneho cisare se 168 cm, protoze po 3 dnech vyvolavani na konci 42. tydne jsem nemela kontrakce a otevrela jsem se na 4 cm. Mela jsem spinalni anestezii, cele to trvalo asi hodinu a neco. Protoze neslo o nic akutniho, bylo to vcelku prijemne, stacil dojet partner a vse probehlo v pohode. CS byl rano, vecer jsem se mohla napit a druhy den kolem obeda mne sestra postavila, dovedla do sprchy a vyndala cevku, odpoledne uz jsem dosla na zachod, je dulezite se rozhybat. Malou jsem videla jako prvni, pak mi ji nosili na kojeni a treti den rano mi ji dali na pokoj. Zvedat se k ni byla sila, ale dala jsem to 🙂 Bolesti jsou asi tak individualni, jako jsou jine normalni porody. Ja svoje nebudu komentovat, ale kamaradka si nevzala ani leky na bolest a o maleho se starala hned...

lucie206
28. dub 2016

Tak já jsem také rodila plánovaným císařem kvůli nepoměru hlavičky a pánve. Zvolila jsem si částečnou narkózu a nelituji. Oblbující léky před operací nedávají, jen se snaží před operací tělo zavodnit infúzi, který pak kape ještě na porodním sále, aby se lépe snášela ta epidurální/spinální anestezie. Měla jsem strašný strach z napíchnutí té spinální anestezie a musím říct, že to nebolelo ani trochu. Další strach jsme měla, že budu cítit bolest, tak jsem pořád doktory přesvědčovala, aby počkali, až opravdu nebudu cítit nohy. Oni pořád slibovali, že ano, že počkají a najednou jsme uslyšela moji malou plakat 🙂 Bolest opravdu nejde cítit, jen jde cítit, jak se tě někdo dotýká a cloumá s tebou. Je to nezapomenutelný zážitek, jsem moc ráda, že jsem nevolila celkovou narkózu. I z toho důvodu, že po intubaci může bolet v krku a je velká žízeň a celkově je člověk více mimo. Vstát jsem mohla po 24 hodinách do sprchy, poté mi vytáhli cévku. Cévku dávají po píchnutí spinálu, takže také nic nepříjemného, už totiž skoro nic necítíš. Celkově mě to bolelo po operaci ještě dva dny. Ani zakašlat nebo vysmrkat nešlo. Ale sestřička mi poradila - zatlačit na břicho při kašli a bylo to mnohem lepší. Takže se nebát břicho stlačit a je to s menší bolestí. Vždy mi na bolesti stačil jeden paralen na celý den. Ve středu mě operovali, v neděli nás pustili domů. Chtěli už v sobotu, ale trvalo nám trošku rozkojení, takže až v neděli.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru