První sex a strach z otěhotnění

rosita03
14. zář 2018

Dobrý den, je mi 16 let a před dvěma týdny jsem měla první sex. Vše proběhlo v pořádku a s ochranou. Akorát mám strach z toho, co všechno se mohlo pokazit nebo “uniknout” aniž bych o tom věděla. Druhý den jsme pro jistotu koupili pilulku po. Menstruaci jsem dostala přibližně o týden později, byla delší než ji mívám normálně. Už asi týden jsem kvůli tomu v hrozném stresu a internetové články (kde se píše např. že menstruaci mít můžete i když jste těhotná, nebo že pilulka po většinou nefunguje), mě vůbec neuklidňují. Cítím na sobě některé příznaky (křeče v břiše, bolí mě prsa, chodím častěji na záchod, objevilo se mi více akné) akorát nevím jestli to není třeba jen v mé hlavě a příznaky schválně nevyhledávám kvůli tomu strachu. Tak jsem se rozhodla napsat sem abych se trochu uklidnila, popřípadě si vyslechla co si o tom myslíte vy. Moc děkuji, R.

vendelinka08
14. zář 2018

Jeste ze kdyz jsem zacala poprve sexovat nebyl internet a byla jsem zbavena takoveho stresu. Nevim..ale pokud se chranite a jste zodpovedni.tak by se nic stat nemelo. Asi by bylo dobre uvazovat o antikoncepci..abys nebyla stale ve stresu a sex si dokazala vice uzit...nic neni na 100%. Riziko je vzdy..ale jak rikam pokud clovek vedome neriskuje..vetsinou opravdu neotehotnis...to co popisujes je predevsim v tve hlave. Tehotenstvi nejsou jen krece v podbrisku a bolava prsa...tohle patri take k premenszruacnimu syndromu a take treba k ovulaci...takze tak.

stazinka2018
14. zář 2018

Postinor je silna davka hormonu, takze tyto stavy a posunuta silna menzes je z toho. Ted budes mit akorat na chvili rozhazeny cyklus. Prezervativ staci, pro vetsi jistotu se vyhni sexu ve dnech ocekavane ovulace.

jitka0a
14. zář 2018

@rosita03 Pokud jste při sexu použili kondom a nebo jiný druh ochrany, kromě přerušované souloži, tak bych asi byla v klidu a nějak se nestresovala. Ano jsou ženy co menstruují i když jsou těhotné, taky jsem to četla, ale osobně žádnou neznám a to znám žen a maminek hodně.

kittyy17
14. zář 2018

Kondom v kombinaci s Postinorem, těhotenství by byl zázrak 😉
Když už jsi do sebe nacpala Postinor, tak si prepocitej, o kolik je normální hormonální antikoncepce šetrnější k tvému tělu, duševnímu zdraví i peněžence... Veškeré příznaky které pociťujes, jsou s velkou pravděpodobností reakce na Postinor.

rosita03
autor
15. zář 2018

Moc díky za odpovědi, jsem teď o dost klidnější😄 určitě začnu přemýšlet nad antikoncepcí, za ty nervy mi to nestojí. Díky díky, R.

lachtanice86
15. zář 2018

Jestli máš takovéhle stresy, asi by bylo lepší nejdřív vyřešit antikoncepci které budeš věřit než s někým budeš spát.

kristyn.g
15. zář 2018

@rosita03 vám kondom praskl nebo proč ta pilulka po? Trochu zbytečná hysterie se mi to zdá... Pořiď si antikoncepci které budeš věřit

papaja90
15. zář 2018

Brát si pilulku po, kdyz jste měli kondom a neprasknul je úplná blbost. To tak chces dělat vždycky? Ja jen ze ta pilulka je pěkný svinstvo.

aselluska
15. zář 2018

To budeš dělat po každém styku? Představ si to, kupovat ( ne uplně levnou pilulku) po každém styku. Budeš mít akorát rozházené hormony a máš napsáno v letáku, že se užívá jen v nutných případech, ne jako antikoncepce. V tvých letech jsem měla HA, taky jsem se bála ( škola a pod), ale to by jsi se musela unervovat. Za mě teda rozhodně lepší kondom než HA, vysadila jsem po letech a problém. Kondom je pro tvoje tělo rozhodně lepší. I když po zkušenostech, názor některých chlapů na tuto pro ně nepohodlnou antikoncepci ...

priefi
15. zář 2018

@rosita03 ahoj, chce to klid a nohy v teple, jak se rika 😊 Neboj, vse je v poradku. Kdybys byla tehu a probehla by ms, vypadala by jinak. Postinor rozhazuje cyklus, proto ta zmena v ms. Tim, ze jsi nervozni, muzes mit ty priznaky, o kterych pises. Navic, muzes mit ted dobu ovulace, ta nekdy taky docela umi pozlobit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru