Snaha otěhotnět - Orgametril. Co myslíte?

andycr
7. zář 2021

Ahoj holky koníkovky. Jsem na rozpacích. Mám svého doktora ráda, ale občas mi jeho přístup přijde zastaralý a jednostranný. Tvářil se divně, když jsem mu řekla, že si měřím třetí cyklus BT a hlaveň že mám krátkou luteální fázi ,,no když myslíte, je to divný, jestli vám ty testy a grafy nelžou" měla jsem LF 8 dní a posledně 10 dní. Mám po revizi dlouhé a nepravidelné cykly 37-54 dní, ale podle teplot ovu probíhá. Nasadil mi nějaký Orgametril, že je to gestagen jako utrogestan. Mám ho brát od příštího cyklu od 15. dne, na srovnání cyklu, aby měl 30 dní. S tím že to případné otěhotnění neovlivní. Ale víme jakou moc má internet a dočetla jsem se, že zablokuje případnou pozdější ovulaci, a tu já mám 25-27 DC.
Podle dnešního ultrazvuku jsem před ovulací, dnes 19 DC a je tam dominantní folikul 17 mm a sliznice je prý hrozně vysoká 17,5 cm. Prý je tento měsíc pěkná šance. 🙏
Závěť bylo, že bych měla zhubnout, to vím, štve mě to hodně samotnou, a zvážit jestli to nebudeme řešit přes CAR, když ten Orgametril nezabere, za ty 3 měsíce. Že mi je 33, že by to na přírodě nenechával nějak extra dlouho a že by mě stimulovali oni, ne on, že těch možností ke stimulaci moc není. Manžel by měl být ok, dvakrát jsem s ním otěhotněla rychle, jen to druhé nedopadlo.
Co myslíte, zkušenosti, názory? 😔
Kdo dočetl až sem díky

tasimia
7. zář 2021

@andycr hele super odpověď na utrogestan je zxe : https://www.modrykonik.cz/forum/jdeme-na-to/utrogestan-muze-zablokovat-ovulaci/ posílala jsem to nedávno kamarádce, třeba ti to pomůže.

andycr
autor
7. zář 2021

@tasimia děkuji. Jako tohle všechno právě nějak vím, respektive jsem se dočetla taky. No jsem přesně z tohohle na rozpacích. To že budu mít ms každých 30 dní, mi nezaručí ovulaci a následné otěhotnění. Clostilbegyt mi prý nedá, protože ovuluji sama🤷
A to mi ještě říkal, že bychom to mohli řešit i antikoncepcí, protože jsem po jejím vysazení 2x otěhotněla rychle.

sudylichozrout
7. zář 2021

@andycr Nebrat pred ovulaci! Jinak neotehotnis. Nasadit az po prokazane ivulaci a brat pak, jak urci lekar.

zuzekk
7. zář 2021

Možná by ten CAR byl rozumnější řešení..

andycr
autor
8. zář 2021

@sudylichozrout díky. Po dohodě s manželem kontaktuju ještě někoho jiného pro druhý názor.

@zuzekk toho jsme se chtěli vyvarovat. Ale je to taky varianta. Manžel si myslí, že se mě chce zbavit, aby se mnou neměl starosti 🤷😞 Výměnu gynekologa taky zvažuji.

sudylichozrout
8. zář 2021

@andycr Urcite zmen. Mne stejny postup pridelal na rok vrasky. Mela jsem cykly 32-36 dnu a moje dr. rekla, ze zkratime. Doted nechapu, proc. Dostala jsem Utrogestan od 15. dne na 10 dnu a poctive zobala. Protoze mi po tom bylo blbe, tak jsem zacala poctive zavadet. Menstruaci jsem mela jak hodinky po 28 dnech, dr. byla spokojena a ja marne premyslela nad tim, proc nemuzu otehotnet. Po roce jsem se objednala do CARu, kde mi dr. hned na prvni konzultaci rekl, at Utros vysadim. Pak se cekalo na menstruaci, nabral se hormonalni profil, muz byl na vysetreni. Absolvovala jsem i hycosy a sledovani ovulace pomoci UTZ. Vse v naprostem poradku u me i manzela. Pak menstruace a dalsi cyklus jsem v zari 2015 otehotnela. A pak od porodu v cervnu 2016 do roku 2019 jeste 3x. 😆 Proste jsem normalne plodna, zdrava, manzel take a Utrogestan fungoval jako antikoncepce, protoze se nasadil pred ovulaci, kterou mam az 22.-26. Dc. Trochu tu byvalou dr. pidezrivam, ze z toho Utrogestanu mela prachy, jinak si to vysvetlit nedokazu.

andycr
autor
8. zář 2021

@sudylichozrout no tak to mi přijde jak přes kopírák. 🤦 Určitě bych dopadla stejně. Díky za zkušenost 🙏 Budu psát do Caru aspoň pro konzultaci.