Snažilky, co se snaží více jak 5 let

ycram
2. led 2015

Holky, fascinují mě příspěvky typu : snažíme se 4 měsíce a já začínám být zoufalá :D no neva... proto bych ráda komunitu žen co se snaží a nebo snažili opravdu dlouho... roky, zkusili vše možné.... a už už otěhotněly... zajímá mě jak ? a nebo co pro to děláte ?

Já jsem ve fázi snažení se už 7mý rok... PCO, anovulační dlouhé cykly, 2kr.zamlklý potrat, 2kr.IUI ... nyní stimulace Nosifol, Drmek a pokud to nedopadne během 3 měsíců, tak CAR a IVF

tehulka12
2. led 2015

@ycram My se teda snazili jen 4,5 roku a pak se povedlo.Musim rict,ze to nekdy bylo fakt narocne obdobi.Ale ted tady mame uz skoro 2 letou dracici.Tak bych te chtela hlavne moc podporit a dodat silu ( tedy hlavne k tomu,aby z toho clovek uplne nezmagoril).Moc drzim palce.Uplne jsem si vzpomnela na to jak jsem sjizdela internet a procitala co komu pomohlo a chodila na cinskou medicinu,chtela cvicit hormonalni jogu a mojzisovou,pila caj a podobne.Musim se teda priznat,ze na IVF jsem se nedopracovala,jen uz malem.Nakonec to vyslo,tak to preju i tobe.Drz se a snazeni zdar.
Pochopila jsem dobre,ze na IVF jsi taky jeste nebyla,ze se teprve chystas?Kdyz pak ani tohle nevychazi,musi to byt jeste vetsi beznadej.Tak jeste jednou: DRZ SE A PREJU HODNE SILI.

ycram
autor
2. led 2015

@tehulka12 ano, na IVF se teprve chystame, teda ja ano, pritel nechce :D ale samosebou já bych také chtěla přirozeně... mam teda i dost silnou nadvahu, ostatne oba dva.... ale dala jsem si posledni 3 měsíce snažení a pak už bud hodím flintu do žita a nebo zkusíme drahý Sanus :/ potěšilo mě, že alespon vám se podařilo !!! je to moc dobre, vsak nadeje umira posledni....

tehulka12
2. led 2015

@ycram Moc ti drzim palce.Ikdyz se snazis dele nez ja,tak si myslim,ze trochu vim o cem mluvis a jak ti je.Muzu se zeptat,co vsechno uz jsi vyzkousela?

ycram
autor
2. led 2015

@tehulka12 no defakto ,,jen,, od gyndare klasika utros, clostik.... pak v CARu injekce do briska.... nvm nazev uz, je to tak 3 roky, a pak IUI 2kr.neuspesne... jinak koprivovy čaj, kontryhelovy, žensky, kotvičník, MACA... snizeni vahy... no ale pak jsem se na to vyprdla celkove.... a mam 125kg ted :D takze uplne maximum co jsem kdy mela !!!! jsem vcelku spokojena, s nervy jsem v pohode, ... a ode dneska zacinam Nosifol a Drmek tinktura.. a je mi jedno jestli budu mit 150 kg... uplne je mi to fuk !

tehulka12
3. led 2015

@ycram Aha, ja myslela,že máš za sebou i "větší vylomeniny". Tohle mi přijde ještě v pohodě. Za sebe můžu doporučit hormonální jogu (ale ja PCO nemám), vyzkoušela jsem a něco z toho asi zabralo.Zrovna myslím,že na PCO je vhodná, ale musí se to cvičit pravidelně. Je to tedy trochu dražší kurz, ale mě to přišlo super. Myslím,že za měsíc je dokonce v HK (koukala jsem,že jsi z Chrudimi), teď jsem to i doporučovala segře mojí kamarádky. Taky má PCO, tak jsem zvědavá, co na to bude říkat, jestli teda půjde.
S těmi kyly je to trochu opruz, že? No, ale hlavně,že jsi v pohodě.To je asi nejdůležitější. Já tedy taky nejsem zrovna hubeňoura, ale přez 100kg jsem se ještě nedostala.Ale fakt je hlavní a jsi v klidu.
Doufám,že se k nám ještě někdo do diskuze připojí.Moc by mě zajímalo, co pomohlo i jiným.

kytka12
3. led 2015

Ahoj holky, my se snažíme přes 2 roky. Zkoušeli jsme IUI, klasický sex, nakonec i IVF po kterém mi bylo fakt hodně zle a 2x potrat, takže jsem teď psychicky dost vyčerpaná a na dně. Máme sice 6 mrazáčků, ale ty potraty a krvácení při tom všem doufání člověka fakt vyčerpají. Mám taky nadváhu asi 90 kg a je mi 33 let. Po IVF jsem nabrala asi 10 kg asi spíš kvůli té psychické nepohodě - když mi není dobře jím hlavně sladký. Jinak jsme se s manželem začali zajímat o adopci, kdyby ani jeden mrazáček nevyšel. Řekla jsem si, že do další stimulace už nepůjdu. Je to moc velký zásah do mého těla, měla jsem mj. z těch injekcí hyperstimulační syndrom čili 20 vajíček k odběru, což tělo moc dobře neneslo.

haaaluska
3. led 2015

@ycram neviem ci je to spravny postoj ze ti bude jedno jestli budes mat 150 kg.praveze u pco sa ma schudnut.nehram sa na mudru ale sa pytas a praveze by si sa mala snazit schudnut pretoze potom mas sancu skor otehotniet ak ste ok.jasne su ludia s nadvahou ale ty s pco a kilami navyse,tak snaha dat par kg dole.

ycram
autor
3. led 2015

@haaaluska snazim se od 20ti let.... a i kdyz jsem mela 70 kg tak jsem neotehotnela....

tehulka12
3. led 2015

@ycram To je asi pravda,že čím míň kyl u PCO, tím větší šance na otěhotnění,ale někdy se to lépe řekne, než udělá. Jen jsem se chtěla ještě zeptat, jestli s tím PCO někdo něco dělá nebo dělal, myslím samozřejmě gynekolog.Nejsem tedy odborník,ale myslím,že se teď na to bere Metformin nebo Glukophage a i to pomáhá k otěhotnění, ale tohle je na gynekologovi.Jsou to léky na cukrovku II. typu a nějak lépe působí potom tvůj vlastní inzulin v těle a tím se zlepšuje nejen cukrovka toho 2. typu,ale i to PCO. Ale to by jsi spíš měla tady pročíst místní diskuze, myslím že nějaká tu taky je, tam určitě budou vědět víc.

sisinka74
3. led 2015

120 kg je fakt hodne, ale to by ti snad mel rict i doktor. I do budoucna je to zdravi nebezpecne. Ja nabrala za 3 roky na 80 kilo, prestala jsem kourit, to byla dvacka nahore a 10 kilo tehu a muzu ti rict, ze kycle, zada, dychani jedou na doraz. Uz se tesim, jak to po porodu shodim. To neni mysleno ve zlem.
Jinak my se s pauzami snazili 14 let. IUI nepocitam, to je nic, 12 jich bylo urcite, IVF taky nevim, casto se nam embrya rozpadly, kety vzdycky. Zadarilo se az ted.
Kamardka 14 let snazeni, 2xpotrat, 19xIVF, KET uz ani nevi kolikrat. Ted ma dvojcata. S jinym muzem.

sisinka74
3. led 2015

@sisinka74 jeste dodavam, ze mame za sebou x lecitelu, homeopatiku, Mojzisku, laparoskopii, hysteroskopii, lecbu endometriozy, konizaci del. cipku. Toz tak 😀

haaaluska
3. led 2015

@ycram nevravim ze je to to najdolezitejsie kila dolu,asi je pricina neotehotnenia inde ale ako zena by si asi so 150 kilami ledva zila.citila by si sa dobre ze ako zena vyzeras jak hroch???ale jasne kazdy je strojcom a so svojim sposobom zivota spokojny.

haaaluska
3. led 2015

@tehulka12 ked sa chce vsetko sa da.tym skor ked tuzim po potomkovi.kebyze nevidim dokument ako zaba s pco schudla a potom otehotnela tak nespomeniem chudnutie.bola neskutocne tucna a jasne ze nezhodila vsetko co mala navyse na sebe ale otehotnela.a tym netvrdim ze jej problem je len v tom

kytka12
3. led 2015

Jinak prý občas stačí jen nasadit Prednison 1-0-1/2 trochu to oslabí imunitu a pak se otěhotnění podaří. Ale těžko říct, já poprvé Prednison měla potratila jsem, pak jsem se na něj vyprdla a další potrat, tak nevím. Teď beru antidepresiva kvůli úzkostem z potratů.

korticka
10. lis 2015

Holky koupím Metformin...nezbyl někomu? čeká mě v Novém roce IVF...strašně ráda bych ho předtím chtěla vyzkoušet...