Vitamíny z DM A Z Mama - mají se brát v těhotenství nebo při kojení?

ppaajaa
30. pro 2018

Ahojky holky, dostala jsem pod stromeček balení vitaminů Das Gesunde Plus A Z Mama z DM. Musí se brát už během těhotenství (od začátku těhotenství žádné vitaminy neberu, já i miminko jsme v pohodě i bez nich, jsem 19. tt), nebo je můžu brát až pak při kojení? Jaké jsou vaše zkušenosti?

misa357
31. pro 2018

@ppaajaa Teď už je pozdě. Důležitá je jen listovka a ta má smysl jen v prvním trimestru a před početím.

saminomimino
31. pro 2018

Proč by měli být pozdě,klidně je berte ale pokud máte bohatou stravu a nestradate není proč je brát 😉

ppaajaa
autor
1. led 2019

@misa357 No jestli dobře čtete, tak já nejsem v prvním trimestru ani před početím, takže o listovce mi psát nemusíte. Ptala jsem se na to, jestli tyro vitaminy má smysl brát až při kojení.

katchkak
1. led 2019

V popisu výrobku je napsáno, že je určen pro ženy plánující těhotenství, těhotné a kojící. Takže nějak nechápu dotaz, zda můžete při kojení 😀 Mimochodem, jak se dá poznat, že je miminko v pořádku, když se ještě nenarodilo?

corry21
1. led 2019

@katchkak promiň ale ta poslední věta je fakt hnusna 😶 nedá no, ale pravděpodobně jo když jsou zatím vyšetření v pořádku.

makronka222
1. led 2019

Ja zacla vitaminy brat az po 22tt kvuli vapniku a protoze ted v tom ovoci toho pres zimu moc neni, tak jsem si zacla zobat tenhle komplex, proc ne to zacit brat ted nebo az pri kojeni.

makronka222
Autor odpověď smazal
Zobraz
makronka222
1. led 2019

@katchkak nebud tak hnusne zakomplexovana na ostatni, kazdej nemuze bejt chytrej jako ty...

katchkak
1. led 2019

@makronka222 odpověděla jsem stejně "prijemne" jako zakladatelka odpověděla @misa357

katchkak
1. led 2019

@corry21 to jsem nemyslela nijak špatně, jen přece nikdy nemůžu vědět jistě, zda je vše ok a brát vitamíny je to nejmenší, co v těhotenství můžu udělat 🙂 takže jen v dobrém, vážně 🙂

misa357
1. led 2019

@ppaajaa Nebojte, já čtu dobře, ale vy asi ne, když se takhle ptáte.

ppaajaa
autor
1. led 2019

@katchkak tak samozřejmě i vy můžete potratit během těhotenství stejně tak jako můžu já, ale každý rozumný člověk z mojí odpovědi dokázal vyvodit, jak to myslím, že mimino je podle vyšetření v pořádku a obejdem se oba zatím bez nějakých vitaminů. A za druhé, já si taky umim přečíst popis, že tyhle vitaminy jsou pro těhotné i pro kojící, ale ja jsem se ptala spíš na to, jestli je lepší je brát třeba od 3. trimestru, nebo mají lepší a větší vliv až při kojení. 😋

katchkak
1. led 2019

@ppaajaa samozřejmě potrat jsem ani nemyslela, to je ten nejhorší scénář, to radši ani nahlas neříkat. Spíš mi šlo o nějaký celkový vývoj miminka, podle mě není pozdě na vitamíny nikdy, tím nic nemůžete pokazit, ať už teď nebo při kojení. Já měla jinou značku a při těhotenství v pohodě a při kojení mi z nich začalo být strašně zle. Tak uvidíte. Přeji pohodový zbytek těhotenství 🙂

normalnimatka
1. led 2019

tak jako...to dítě si vezme z těla, co potřebuje. tam jde spíš pak o tebe. že je daleko větší spotřeba vápníku apod. to dítě se z něčeho musí uplácat. ne nadarmo se daleko víc třeba kazej a vypadávaj zuby kolem porodu a mimina, protože to dítě to z tebe prostě vykojí. vezme si, co potřebuje, i kdyby ti to mělo vytáhnout ze zubu😃 tělo upřednostní dítě, je to chytře zařízený. matka až na durhým místě.
takže podle mě vitamíny smysl určitě maj. stejně ve stravě je dneska houby. půda je totálně vyprahlá, spousta kupovaný zeleniny a ovoce ani neviděla hlínu a slunce. tak z čheo se ty vitamíny asi tak měly vytvořit? když to to tělo potřebovat nebude, tak to vyloučí. ale zároveň, většinu dostupnejch běžnejch syntetickejch doplňků tělo moc nevstřebá a ta síla těch složek je hrozně malá. takže je to spíš takovej tahák na prachy. nejlepší je přírodní forma, např. koloidní minerály apod. ale když už si to dostala, tak to klidně jez. teď i při kojení, kdy chceš.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru