Výtok v těhotenství

oliverka28
18. dub 2016

Ahoj maminy,vím že na tohle téma toho už bylo napsáno dost,ale tak nějak z toho moudrá moc nejsem. Začínám 27 týden těhotenství,už od začátku mě trápí silný výtok,někde je bílý hustý a jindy zase vodnatý. Žádna infekce to není,doktor mi stěry dělal,na nějakou chvílí výtok poleví a pak zase. Teď poslední dva týdny přemýšlím nad tím,jak vlastně poznám jestli mi třeba neuniká plodová voda. Nejvíc ho mám po ránu když jdu vyvenčit psa,to je většinou hustý a během dne už je takový vodnaty a k večeru zase hustý,někdy ani nic není na vložce jen cítím takové zvláštní mokro a vlho. Omlouvám se,jestli jsem to nějak špatně napsala,má to některá z vás? Poslední dobou mě to dost trápí ☹

jitavrtule
18. dub 2016

Měla jsem to podobně, jen pro uklidnění, že v tom nejsi sama, kdo je v těhotenství nonstop zlubrikovaný až za ušima 🙂
Pokud je těhotenství fyziologické, není tam infekce a chodíš na kontroly, tak bych zkusila se hodit víc do klidu - ona plodovka jen tak sama od sebe unikat nezačne, pokud není nějaký problém a na ten by se zas přišlo na kontrole a při stěru.
Neboj. Čím je člověk těhotnější, tím víc nad tím přemýšlí a tím hororovější scénáře dokáže vymyslet.

Jinak mám pocit, že existují nějaké vložky které s plodovou vodou reagují a zbarví se - značku ani kde je sehnat netuším, ale četla jsem o nich. Pokud by tě to uklidnilo, zkus se poptat v lékárně (nejlíp asi v nějaké u porodnice, minimálně by mohli po telefonu poradit jak se to jmenuje a zda se to dá sehnat).

oliverka28
autor
18. dub 2016

@jitavrtule Děkuju moc 🙂 Já četla,že plodovka odtéka i když je člověk v klidu,mě výtok právě trápí jen při pohybu,tak budu doufat,že je to dobrý 🙂 Já koukala po netu i po nějakém roztoku a nic jsem nesehnala,v lékárně jsem se ptala a taky nic :/

vendicka
18. dub 2016

@oliverka28 Ahoj, já jsem měla výtoky už před těhotenstvím a pak v těhotentsví se to ještě zhoršilo, měnila jsem klidně 8 i 10 intimek denně a spát bez nich v noci vůbec nešlo. Na příčinu se nepřišlo. Taky jsem měla obavy, jestli to není plodovka, ale doktorka mi v každé poradně kontrolovala stav plodovky i hrdlo a všechno bylo ok. Teď po porodu výtoky samy od sebe úplně zmizely. Někdo to tak bohužel prostě má... Pokud v tom doktor nevidí problém, tak nejspíš není potřeba to řešit.

jancule1407
18. dub 2016

Test mi ukazuje druhou čárku slabou už po třetí po týdnu, jenže dnes jsem měla i silně bílek výtok a měla jsem to dostat 13 a ještě nic, tak se úplně bojím co se děje :(

oliverka28
autor
18. dub 2016

@vendicka Me doktor vzdycky jen rekne,ze vytoky a zvysena sekrece je zcela normabi,pokud to nepali a nesvedi. Jenze na posledni kontrole mi rekl,ze mam lehce zkraceny cipek,ale pry to neni nic hrozneho,tak se od te doby vice pozoruju,hlavne ten vytok. .

oliverka28
autor
18. dub 2016

@jancule1407 Zajdi si na gyndu,tam Ti bud tehotenstvi potvrdi a nebo vyvrati 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru