Zjišťování plodných dnů po porodu-přirozená antikoncepce

hanajdesign
19. dub 2016

Máte zkušenosti s přirozenou antikoncepcí po porodu při kojení (měření bazální teploty ke zjišťování plodných/neplodných dnů), kdy je cyklus rozházený, nebo menstruace vůbec není? Jak jste rozpoznávaly vhodné dny pro milování, abyste neotěhotněly? Je mi jasné, že kojení není 100% antikoncepcí. Máte tipy na odborné články, weby, kde se dají najít kvalitní informace? Našla jsem jen pár odbornic, které ale zdarma neporadí. Musíte si zaplatit jejich přednášku nebo koupit brožurku. To mi přijde zvrácené.

odula
19. dub 2016

@hanajdesign kondom není moznost? Pred sesti lety jsem kontaktovala jednu poradnu, ale ta uz je taky zpoplatnena... :( navic jsem na ně sla se stejným dotazem. Akorát nez jsem se dozvěděla pointu, nasla jsem dvě čárky 😀 podle mého se se vstáváním ke kojenci a rozhazenymi hormony spolehlivě symptotermalni metoda dělat nedá 😲

andelka
19. dub 2016

Podle mě se to nedá. PPR jsem začala zas používat až když se mi po porodu vrátil cyklus, to jsem ještě kojila. Ani jednou jsem nic nepoznala než přišla první MS po porodu.
PPR se dělat dá,vstavala jsem víckrát za noc a graf šel. Druhá fáze,neplodné dny po ovulaci se určit dají. Ty předtím jsou nejisté a před první MS už je to úplně ruleta. Pro období prvních týdnů platí určitá pravidla,aby kojení bylo antikoncepční, ale je to nejisté, a čím delší doba od porodu je,tím víc.

hanajdesign
autor
20. dub 2016

Kondom není řešení. Proto jsme se uchýlili i před početím k téhle přírodní metodě, která funguje skvěle, když se dělá poctivě. 🙂 Evidentně to nějak sledovat jde, pokud se o tom konají přednášky, a ty, co se tím zabývají, evidentně nosí nějaké tajemství, které nabízí pouze za poplatek (účast na přednášce nebo koupě brožury). Podle osnovy jejich přednášky by se měla dát poznat i první přicházející ovulace. Viz. Ne/plodné období po porodu - CENAP. Nemá někdo z okolí zkušenost s touhle přednáškou? Z principu se mi to ale nelíbí, že chtějí za takové informace platit, když jde prostě jen o princip měření bazální teploty, jen ve specifičtějším období života (a o tom se toho člověk na internetu dočte mraky a nikdo by si za to nenechal platit). Proto zjišťuju, jestli neporadí někdo jiný. Každopádně děkuju za vaše názory. Snad se připojí ještě někdo další.

andelka
20. dub 2016

@hanajdesign já mám v knížce kapitolu o sledování po porodu,ekologickém kojení apod.ale i z vlastních dvou zkušeností jsem přesvědčená o tom,že to je obrovský risk a reálně to ve většině případů zjistit nejde. U prvního jsem měla hlenovy příznak,nějak jsem cítila že je něco jinak, začala jsem měřit a za týden přišla první MS po porodu. Ale první ovulaci jsem nezjistila natož dostatečnou dobu před. U druhého mě MS překvapila úplně, to jsem si nevšimla ničeho,a taky byly cykly všelijaké,dlouhé 70 dní, anovulacni,s krátkou lf,srovnalo se to az po odstavení.

verka4d
20. dub 2016

Ano,změna hlenu,čirý výtok,měkký čípek,bazální teplota... ono je to hezké,my jsme to taky dodržovali a najednou jsem byla těhotná 🙂 podruhé. Tak pak zase + kondom,no otěhotněla jsem potřetí. A když to bylo počtvrté,tak mi doktor řekl,že to u mě prostě neplatí,že jsem cituji extrémně náchylná k otěhotnění!! 😀 Tak přeji,ať to vychází podle Vašich představ,ale tato přírodní metoda rozhodně neplatí u každého... prostě nechráněný styk = možné těhotenství 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru