Jeseníky. Kam se jet podívat?

maki600
16. led 2022

Ahoj pojedeme poprvé do Jeseníků
Můžete mi doporučit kam se jet podívat ??
Samozřejmě budeme nejvíc venku na sněhu ale i tak co by stálo za vidění třeba i v okolí
Moc děkuji za rady .
Máme syny 6 let a 3 roky .

baruneckam
16. led 2022

@maki600 tak tady se pripichnu jestli nevadí. A můžu se zeptat na ubytování? Máme stejně staré děti a hledám nějaky apartmán, nebo chatu.

prejeta_zaba
16. led 2022

A kam přesně? Z celých Jeseníků bych doporučila - Pradědovo muzeum Bludov, Lázně Velké Losiny, projít si Šumperk (když bude škaredě, třeba zajít do herny Domeček, jestli jste kavárnoví, určitě Pikola), stezka Dolní Morava, Karlova Studánka, z hor je fajn Praděd + vodopády Bílé opavy, Šerák, Paprsek + Dalimilova rozhledna, Suchý vrch (ale to je vesměs lanovkou nahoru a procházka dolů, záleží na počasí, jak to s dětmi v zimě bude schůdné).

alubif
16. led 2022

S dovolenim 📌

prejeta_zaba
16. led 2022

Ještě mě napadlo město Jeseník - lázně, hezké centrum. A prý v Bruntále je aquapark (ale Bruntálu bych se pokud možno vyhnula). 😝

hojda
16. led 2022

Tohle je boží výlet http://lesnibar.cz/ hned u toho
super maličká zoo http://zvirata.faunapark.cz/. Hezké je to i v areálu lázní (super otočné lavičky 🙂 https://www.priessnitz.cz/cz/volny-cas/

levandule_k
16. led 2022

Kouty nad Desnou, stezka v oblacích a sjezdovky. V Jeseníkách je hezká přírodní rezervace, Rašeliniště na Rejvízu, ale tam teď bude asi zavřeno, procházka je to nenáročná, že by to mohly zvládnout i děti.

Velké Losiny - papírna, termální lázně.

Lázně přímo v městě Jeseník - nemusí být špatné, nikdy jsem v nich nebyla, ale tam to bude chtít rezervaci předem, náhodou jsme jeli okolo a chtěli jsme se vykoupat a neměli místo. Přímo v areálu Priessnitzových lázní má být muzeum lega, což by mohlo děti bavit.

@prejeta_zaba Zrovna v Jeseníku je na můj vkus hodně zničené náměstí, spoustě historických domů daly na frak komunisti, ale Jeseník má, co nabídnout. Třeba muzeum čarodějnických procesů, ale to asi není úplně zábava pro malé děti

Já hodně hledám inspiraci na kudyznudy.cz

alubif
16. led 2022

Holky prosím a nějaké nenáročné běžkařské trasy? Budeme učit dceru 6 let běžkovat.

orisek56
16. led 2022

Pokud vám nevadí terén, tak naší nejoblíbenější doménou jsou Rešovské vodopády. Tam jezdíme části, teda jezdili, měli jsme kousek oblíbené ubytování....teď jak je covid tam nejedem. Snad až se všechno dá do normálu...možná.

e_lys88
19. led 2022

@maki600 Ahoj, Jeseníky máme dostatečně prochozené, tip na ubytování mám na Ramzové, je to v apartmánech, ceny mají fajn. Rádi jezdiváme vlakem, přímo v Ramzové je zastávka, kterou se můžete vydat do Horní Lipové, kde je lesní bar, skvělá procházka s dětmi. Pak tam jsou jeskyně Na Pomezí a Na Špičáku, určitě navštivte Priessnitzovy lázně, taktéž tam dojedete vlakem. Za podívání určitě stojí Zlaté Hory a Rejvíz, Praděd, zamek v Javorníku(to, už trochu dále), Thermalpark Velké Losiny, Branná a pivovar Kolštejn(vlakem dojedete), město Jeseník (vlakem). Další ubytování můžu doporučit na Ostružné, je to nedaleko Ramzové, chata Ostružina, Apartmány Ostružná. V obou obcích se nacházejí lyžařské vleky.

nelina74
29. led 2022

@alubif nejlehčí bezkarske trasy jsou na Rejvizu. Jsou tam ruzne dlouhé okruhy a jsou víceméně jen rovinaté

alubif
29. led 2022

@nelina74 děkuju.

nikoulinka
29. led 2022

Super je i muzeum pálení čarodějnic. Žádne "klasicke muzeum". Ale člověk chodí s interaktivními sluchátky a poslouchá příběh, možno na vše sahat, vyzkoušet mučící nástroje, atd.