Deprese? Nevím jak to nazvat

agneska7
15. dub 2019

Třeba mi pomůže jen se vypsat a nedusit to v sobě. Mám manžela se kterým to není moc jednoduché. 6. Letou dceru a 6. Měsíční miminko. V poslední době se začínám cítit hrozně špatně necítím se jako žena nemám se ráda nemůžu se na sebe podívat vadí mi jak vypadám ,cítím se jako stroj na mléko . Nemám chuť na sex ale přitom mi vadí že si nejsme s manželem blíže . Nemám to ani komu říct jak se cítím, mám rodinu ale některé věci bych raději probrala s ,,kamarádkou ale prostě žádné přátelé nemám . Své děti miluji nadevše ,ale s manželem to vidím hrozně bledě náš výtah uvadá 😞 ani nevím kdy jsme se naposledy libalylíbaly.jbásnbyděkuji tnaivní že jsem čekala taky nějaké hezké gesto na oplátku?

agneska7
autor
15. dub 2019

Poslední věta je blbost nejde mi to smazat tak budu pokračovat tady

agneska7
autor
15. dub 2019

Ve čtvrtek jsme měly viroci tak jsem mu do práce napsala básničku v SMS a odezva byla ,,děkuji,, to je vše . Jsem naivní že jsem čekala taky nějaké hezké gesto? Určíte jsem mu to nepsala jen proto aby napsal něco on mě ale já nevím není to slušnost to nějak oplatit? Upřesním jsem spolu 8 let a z toho 5 let manželé .

konidana
15. dub 2019

@agneska7 šak on to to oplatí třeba příště😉 za rok, na narozky nebo jak to bude cítit on. Máte teď náročné období, zkuste si popovídat o svých pocitech. Doporučuji i poradnu nebo psychologa, kam budeš klidně chodit sama zatímco manžel pohlídá. Tam probereš věci co tě trápí a zjistíš, že je více možností jak se k nim postavit 🙂

konidana
15. dub 2019

@agneska7 no, ono to není jednoduché s žádným chlapem 😉 😅

urtica
15. dub 2019

Těžko říct, zda se jedná o klinickou depresi, krizi či "jen" špatné období, ale určitě by nebylo od věci to s někým probrat, protože neřešeno to bude narůstat a bobtnat. K manželovi - už se trochu znáte, sama víš, jak reaguje...nicméně, pokud byl v práci - není možné, že byl prostě jen vytížen? Nebo, že na podobná vyznání prostě není..?
Jak fungujete jinak - věnuje se dětem? My máme podobné věkové rozložení - dcera 4 roky a malé miminko, muž ráno vstává, jde do práce, po ní se věnuje dětem - hlavně tedy té starší a večer sám padá na hu.u jak spráskanej pes. S miminkem šel náš vztah taky stranou - ať chceme nebo ne - a počítám, že to ještě nějakou dobu potrvá...ten rok po narození miminka je pro pár vždycky velká zatěžkávací zkouška.

linbrno
15. dub 2019

Depka to ještě není, ale určitě to nepodceňuj. Myslím, že hlavní problém bude v tom, že se teď cítíš jen jako stroj na péči o děti. Máš možnost hlídání? Jestli jo, tak si zkuste s partnerem zajít aspoň na večeři, někam mimo domov. Nebo jen an procházku, na kafe, abyste měli chvilku jen pro sebe. A to dělejte ideálně každý týden. Zvládáte se o tomhle tvém stavu bavit s manželem? Pomohlo by ti třeba jít někam i sama, něco si koupit, dát si v klidu zmrzlinu, potkat se s někým? Pomáhá ti doma manžel?

ninka115
18. dub 2019