Já, můj partner a žárlivý pes - co s tím?

kristic
9. zář 2013

Ahoj holky. Můj dotaz bude poněkud podivný, ale já už si nevím rady. Můj pes žárlí. Na tom by asi nebylo nic divného, kdyby to nezačalo narušovat můj vztah s mým přítele. Aby bylo jasno, u nás to máme trošku naopak, než jak všude jinde čtu. Jsem těhotná, pes ale nežárlí na mě, ale na partnera. Nemůžu se ho ani dotknout a můj partner tomu také nasazuje asi zřejmě korunu, protože kdykoli se on ke mně přiblíží nebo já k němu, pes začne štěkat a začne si vynucovat pozornost, odhání partnerovi ruce z mého těla a vnucuje se mu do náruče. Když psa vyhodím, jsem za špatnou samozřejmě já, protože jsem na něj ošklivá, takže to u nás poslední týdny vypadá tak, že mě přítel obejme, pes začne jančit, přítel mě pustí, vezme psa do náruče a muchluje se s ním - s prominutím, jak dva buzíci, fakt! Jak u debilů. Když na to něco řeknu, tak jsem na psa hned zlá. A čím dál víc se to stupňuje, protože on prostě nezakročí, vždycky to dělám já. A tak si říkám, že by to mělo být přesně naopak, aby pes věděl, kdo je doma pán. Funguje to u nás i tak, že přítel mu opravdu všechno promine a odpustí, zatímco já ho učím disciplíně, poslušnosti apod. Mě poslechne, přítele ne. Má ho na háku, mě došlo, že si dost pravděpodobně pes vycvičil přítele a já už na to nemám nervy a nevím, co s tím doma dělat, fakt mě to hrozně otravuje. Zavírat psa nechci, vyzkoušela jsem to jednou a nehorázně vyváděl, jako bych snad příteli řezala hlavu nebo co. Fakt mi to můj vztah s přítelem dost otravuje, za chvíli má přijít dítě na světě a jestli to bude pokračovat i potom, tak... fakt nevím. A teď co asi tedy chci? 😀 Nějakou radu, zda jste měli doma něco podobného a jak jste to řešili. Celé dopoledne jsem brouzdala netem, ale nenašla jsem, co jsem potřebovala.

obyvatelka
9. zář 2013

Zkusila sis o tom s pritelem promluvit? A kdyby jsi psa okrikla a srovnala na misto s tim, ze ty jsi podle pritele ta zla, to by ti opravdu tak moc vadilo? me by vic stvalo to, ze se pritel podvoluje pejskovi a nechava se od neho tyranizovat. Mam doma taky zavislackou fenecku, vzdy ma tendence cpat se nam do postele, kdyz vidi, ze se k necemu schyluje, ale vykazeme ji pryc a je to. Byla bych duslednejsi, na psa i na pritele 🙂 Mozna, kdybys mu rekla, az se bude rozcilovat, ze jsi na psa zla, ze trenujes na dite, aby z neho nevyrostl rozmazleny spratek, a ze by taky mohl nad nejakym treninkem pouvazovat, ze neumi vychovat ani psa, natoz dite, mozna by se chytil za nos 🙂
Nicmene ja bych tohle ani jednomu netolerovala.

lrg
9. zář 2013

Tak hlavně se musíte sjednotit s přítelem, protože takový výchová je k prdu, což ty víš moc dobře. Pes který neposlouchá, je nebezpečný i malý a obzvlášť, když bude mimčo. Co když bude žárlit a bude na něj ošklivý? Ne každý pes ho přijme do své smečky, kolegyně se musela vzdát jorkšíra, protože její malou začal kousat do nožiček, když ji položila na zem.

evitaa
9. zář 2013

Přesně tohle dělá můj pes také. Vůbec nechápu, jak s tím může mít někdo problém. Asi by se to chtělo zamyslet sama nad sebou, asi není v pořádku, když dospělý člověk žárlí na psa. Tak se přítel mazlí se psem, no a co? Až se začne mazlit se slečnama, bude asi hůř.

monasek84
10. zář 2013

evitaa asi moc nepochopila ceho se problem tyka....

myslim ze je na case promluvit s pritelem.... bud at zacne taky dodrzovat pravidla a nebo at ti nenadava za to, kdyz je budes stanovovat ty a stanes se tak vudcem smecky... verim ze je to otravny... ale jak uz tu nekdo psal, psi umi byt pekny potvory, takze bych se u takovyho psa s mimcem bala... vem si, ze pritel se bude mazlit s malou a pes ji automaticky vezme jako narusitele, takze to nebude delat dobrotu....

daniela1983
13. zář 2013

nas pes sa zacne v momente tulit k manzelovi ked na neho zvysim hlas, alebo on na mna, to je jedno, je uplne fukt kto na koho, ale pes sa vzdy vtiera jemu a na mna hnusne pozera akoby som bola ta zla a dava najavo na akej je strane. ja ale fakt ze nevysiluje ked sa tulime my. ale vtiera sa. ked si lahneme do postele, tak v momente on tiez, bud medzi nas, alebo staci ak na manzelovu stranu...mna s prehladom dokaze ignorovat...ja som ten co som s nim cely den doma, krmim ho a a vencim... je to nefer, je to od psa hnusne ale je to tak 😠

ebsian
13. zář 2013

No pokud se přítel když pes vyvádí jde s ním pomazlit, ani se nedivím že je to kolotoč, který se pořád opakuje a pes ví, že vyhrál. ☹ Když se u nás objemem, tak naše fenka taky vždycky vyváděla, nevím, na koho žárlí, ale okřikli jsme ji a ne, že se hned k ní budem tulit. Ovšem stejně vždycky začla kňučet a štěkat, když to znovu viděla.

sonik05
13. zář 2013

Pokud přítel bude zastáncem jiné výchovy, tak toho asi moc nezmůžete. No a napadá mě otázka, když se neshodnete ve výchově psa, nenastanou komplikace ve výchově dítěte. Protože, jestli i tam ti bude podrývat autoritu, tak to nebude dobré.
Ohledně psa bych se asi zkusila zeptat nějakého kynologa 😉 a s přítelem si musíte sjednotit názory.

elektradelf
13. zář 2013

Ahojky, přečetla jsem si tvůj příspěvěk a chtěla bych ti poradit a odpovědět 🙂 Sama mám doma dva pejsky border kolii a jorka, s oběma dělám psí sporty a troufám si říct, že jsou i vychovaní 🙂 To co popisuješ sice není úplně normální chování pejska, ale bohužel dost časté. Pejskové bohužel dost žárlí na jednoho z partnerů a vždy se naváží na toho méně důrazného a toho si chrání. Mají z něho pocit, že se sami o sebě nepostarají a oni přebírají tu vůdčí roli. Přítel rozhodně dělá špatně to, že si pejska vezme do náruče a začne se s ním mazlit, tím ho vlastně odměňuje, za to, že on na Vás štěká. Oba dva by jste měli dát pejskovi na jevo, že je jeho chování nežádoucí a poslat ho třeba na místo. A až se uklidní, zavolat si ho k sobě a odměnit nějakým pamlskem nebo si s ním pohrát, záleží co má raději. To by byl první krok. Až zvládnete tohle, následovali by další. Ale znovu připomínám, přítel nesmí pejska odměnovat a musí změnit přístup, jinak to celé nemá smysl 🙂 Jestli chceš, můžeš napsat do zprávy a můžeme si popovídat více .-)

michalla8989
7. dub 2014

Ahoj, já doufám, že mě tohle nečeká, ale mám teď podobný problém se psem, fenou, přítele... Psy moc nemusím, radši mám kočky, ale každopádně na ní jsem si zvykla, toleruju jí, normálně jí mazlim, chodim s ní ven, dokonce jí toleruju v posteli!!!! protože si prostě řikam: "sakra, je na něco 12 let zvykla, tak ji to ted nemuzes odnaucovat, nebud zlá" apod. ale když máme mít sex, to bych jí nejradši chytla za tlamu a vyhodila někam na chotbu. Začne po nás lézt, olizovat nás, je stará a z huby jí fakt nechutně smrdí a nám dejchá pod nos, přítel jí někdy sice pošle na místo nebo jí durazně řekne at de z gauče (postele) dolů ale často ma milou náladu a začne si s ní povídat a tutununu.. .moje chutě sou pak v čudu... vrchol byl když jí podrbal apak mi TAM dolu chtěl strcit ruku... takže sme měli promluvu a pak sme dalsi hodinu poslouchala narazky (byť v humoru,a le mně to vadilo - přišla jsem si jako že jsem ta nejvetsi mrcha co chudince pejsankovi nedovolí se zapojit do švedsky trojky).. no doufa, ze nase promluva udělala svý a přítel jí při sexu už vždy pošle někam, protože jestl ine tak tím docílí akorát toho, že jí budu fakt nenávidět 🙄

Pokud jsi tvůj problém nějak vyřešila, budu ráda když mi napíšeš jak... 🙂 díky

poloko123
18. led 2015

ahoj mám problém můj pes žárlí když obímám svojí babičku vždycky začne vrčet a mě to štve co mám dělat? 😨

klaras26
31. led 2015

Psa vyhodit ukazat mu kdo je pan a v zadnem pripade si ho nevsimat...A to ze ho bere do naruce je velika chyba!!

pumicka23
22. kvě 2015

Tak holky ted momentálně řeším ten samí problém až na to, že partner ho také okřikne nebo se na něj zlobí když pes je na mě zlý ale vůbec to nepomáhá ba naopak mně začal dělat naschváli typu, že se oblíkám, že půjdeme ven a on se vyčůrá přímo přede mnou jdeme ven a příjdem domů sundavám mu obojek a on mi vyjede po ruce, že mne chce kousnout naštěstí mne ještě ani jednou nekousnul ale bojím se kdy neuhnu včas a kousne,pak je zas klid příjde se pomazlit jako by nic, hlavně se nám za chvíli narodí mimčo a bojím se aby nežárlil i na něj. Přítel říká, že jsem mu ukázala že se ho bojim a proto on má nade mnou přesilu ale tak přece se v těhotenství nenechám pokousat abych ukázala kdo je silnější. Když je u mamči tak tam je v pohodě jen když ho máme u nás doma tak je zle. Jinak pejseka mám dva a půl roku s přítelem jsme dva roky ale přesedlal na něj a je závislák na přítelli.

simdan
23. kvě 2015

U nás je to podobně 😒 manžel je na psa měkký a pes si získává jeho pozornost,čekáme také mimčo,zakázala jsem,aby nám pes lezl na gauč(už od štěněte) jelikož máme komplet všude chlupy,v prádle,v jídle,gauč úplně zničený,protože má krátké chlupy,které se zapíchnou a nejde to ani vyluxovat,pes si na gauč nedovolí vylézt v mé přítomnosti,ale jakmile odejdu dojiné místnosti už leží vesele vedle manžela,když psa odkážu na zem,že prostě ležet na gauči nebude,tak se nám vyčůrá nebo vykadí na podlahu přímo před našima očima,pak já jsem ta nejhorší,když to manželovi vysvětlím,že prostě pes musí mít nějaké pravidla,které dodržuje jen u mě,u manžela si dělá co chce,vše mu dovolí ☹ takže stále jen lítám s vysavačem a hadrem a všude likviduji chlupy!!nedávno jsem zjistila,že byl pes i v naší posteli v ložnici,tak to už bylo moc!!!

slavka2021
19. led 2021

Ahoj, mám problém se psem od přítele. Je to staford krizeny s jezevčíkem, jemu 9 let. Je závislí na pritelovi, má ho 5 let. Všechno mu dovolí a moc neposlouchá, může všechno. Vadí mi ten pes už od ty doby co s přítelem bydlím. Nikdy jsem na zvíře nezarlila. Mám ráda zvířata, máme králíčka. Pes by ho nejradši zakousl. Nevím co mám dělat, bojím se až se narodí miminko že to pro něj bude vetřelec tak jako já. Mám pocit že pes na mě žárlí a já na něj taky. Snažila jsem se psa přijmout ale nejde to. Chci se pritulit k pritelovi, mazlí me se spolu, kouknu na psa, kouká na mě má větší zornicky, sklopeny uši. Víta mě když přijdu domů, skáče po mě. Pes byl týrány a z útulku. Tohle chápu. Respektuji to. Vím jenom to že žárlí jak pes tak i já. Děkuji

slavka2021
Autor odpověď smazal
Zobraz
priefi
19. led 2021

@slavka2021 tak se po psovi nedívej, když se mazlíte. Pokud to je jeho jediná reakce, tak to je ok. Každopádně, když se narodí mimi, rovnou z porodnice poslat pejskovi počůranou plínku od miminka. Seznámí se tak s pachem miminka ještě, než bude miminko doma a lépe ho přijme. Každopádně nesmí si nic dovolovat, pes musí vědět, že je ve smečce na posledním místě, čili pod miminkem. Každopádně pak, až bude mimi, snažte se nezakazoval, ale odměňovat. Čili nekřičet tam nesmíš, ale říci počkej a dostaneš pamlsek. Atd.