Mám osmiměsíční miminko a znovu jsem otěhotněla. Máte podobnou zkušenost?

littlebitpoetic
30. črc 2022

Ahoj maminky 🦋

Mám osmiměsíčního chlapečka, hodného a celkově dost nenáročného a znovu jsem otěhotněla. Vždy jsem tak nějak chtěla a doufala, že test bude pozitivní, ale když byl, začala jsem nějak panikařit.
Nejvíc se hrozím z toho, jak budeme chodit na procházky, do poradny, nebo do autobusu.
Nedávno jsem pořídila krásný kočár Baby Jogger na splátky a co potom s ním? Nechci ho prodávat. Má někdo zkušenosti s sourozeneckým kočárkem?
Potom se bojím, že v noci bude jeden druhého navzájem budit.
Má někdo zkušenosti prosím? Děkuji 🙂

ajka198
30. črc 2022

taky jsem otěhotněla, když měl syn 8 měsíců. Navíc už to byl druhorozený a měla jsem ještě 4leťáka. Všechno se zvládlo, i když byl ten prostřední náročný. Teď už má 5,5, je náročný pořád, ale přežili jsme 🙂 V noci se nebudili, ten starší už spal tvrdě a miminko se nakrmilo a zase uslo. Sourozenecký jsem nepořizovala, měla jsem na chviličku jen půjčený. Ale pak jsem dala na korbu skejtík.

luckavobo
30. črc 2022

@littlebitpoetic Měla jsem to stejně, malá měla 6 měsíců.. tvůj pocit znám, strašně jsem se toho bála. Naštěstí obě děti byli hodné, v noci se navzájem nebudili, malá byla už u sebe v pokojíčku a syna jsem měla v ložnici.
Ze začátku jsem prosila babičku když jsem potřebovala k doktorce ale autobusem jsem necestovala .. tam jsem se s tím dlouhým kočárem neodvážila😁
Kočárek sourozenecky jsem měla, starší chodila pořád spat 2x denně a já nechtela byt ce dny zavřená doma, proto jsem ho poridila abych je mohla dat do kočárku a byt v klidu.. měla jsem Thule Sleek. S kočárkem jsem byla spokojená, určitě mohu doporučit. Já měla vyhlídnutý ještě Bugaboo Donkey ale nevešel by se mi do výtahu.

Přeji hodně sil, uvidíš že to bude v pořádku 💪🥰 .. a nakonec budeš ráda že si budou takto blízko.

tynka9
30. črc 2022

Otěhotněla jsem, když staršímu bylo 9 měsíců. Řekla bych, že to mělo i své výhody - spal ještě 2x denně, takže když jsem byla ko, spala jsem jeden spánek s ním a během druhého spánku jsem něco stihla udělat. Sourozenecký kočár jsme měli, ale starší se rozchodil měsíc před porodem, takže tam o nějakém chození nebyla moc řeč, a využili jsme ho poměrně dlouho. Děti se navzájem nebudily, minimálně ze začátku ne, později jsme se rozdělili, že já jsem spala s mladší a manžel se starším. Ale tam šlo spíš o manžela, potřeboval se vyspat a my s malou jsme ho budily. Jinak teď je jim 4r8m a 3r3m a jsou neskuteční parťáci, baví je podobné věci, vyhrají si. Super. Přibyl k nim ještě jeden prcek, tam je rozdíl od prostřední 24 měsíců a přidal se do party moc krásně. Teď teda je to nejhorší období - prcek je bezhlavý šplhoun, co mu musí jít pořád někdo za zadkem, aby si neublížil… a trochu to odnáší starší, protože kupu věcí neděláme protože K. Různé hry a tvoření se dají vytáhnout, jen když spí, což už taky není tak často, takže je to teď docela mazec, ale bude lip 😊

vendes
30. črc 2022

Mám holky 17 měsíců od sebe, tj. prostřední bylo 9 měsíců, když jsem otěhotněla. Je to super, jsou skvělé, teď jim je 2 a kousek a 9 měsíců.
Ze začátku jsem si říkala, že prostřední beru mámu a nějak jsem se s tím nemohla srovnat. V dvojkočáru mi obě spí po obědě a monokočár mám schovaný, až přijde jeho čas.

nikivm
30. črc 2022

@littlebitpoetic mezi dětmi mám rozdíl 15 měsíců. Starší ještě nechodí a přesto jsem dvojkočár nekupovala. Mám skate a v případě nouze, dceru dávám do hluboké korby. Malý většinu času tráví v nosítku. Ty mám dvě, všechno kombinuju podle situace. Režim jsme si nastavili rychle, asi během 3 týdnů si všechno krásně sedlo. Starší dcera je v ložnici, syn v obýváku. Pokud to jde, přes den spím s nimi. V noci, když partner není doma, cestuju podle potřeby. Ale stačí se jen přitulit a spát dál. Ty tři týdny ber s rezervou, protože jsem zkoušela různé varianty kdy a jak které dítě krmit, koupat, uspávat, nosit, vozit, ...

me_druhe_ja
30. črc 2022

Otěhotněla jsem neplánovaně, když bylo synovi 6 měsíců. A syn je nemocný, geneticka nemoc. V té době měl asi 1000x doktorů a kontrol. Tři týdny jsme přemýšleli, Jestli nepůjdu na potrat. Jak se to všechno zvládne. Navic jsme měli fakt malý dům. No nakonec to všechno nějak dopadlo. 🙂 Akorát poslední měsíc těhotenství byl masakr: malej nechodil a já měla z toho věcnyho tahání úplně zablokovaný záda, jednu dobu jsem fakt skoro nechodila. Spolu v místnosti teda spát nemohli: malá byla neskutečně šílený novorozenec: tři měsíce jen rvala a skoro nespala. Celkově až do odstavu v 9,5m spala neskutečně špatně a hodně brečela. Teď mají skoro 2 a třičtvrtě a rok a půl a už je to úplně o něčem jiným. Teda porad si nemyslím, že děti blízko u sebe jsou fajn, pořád bych to dobrovolně nechtěla ani za nic, ale už je to mnohonásobně lepši. A snad bude lépe. 🙂 Ale jak říkám, u nás dělá ta nemoc staršího, kdy je hodně pozadu. U zdravých dětí by to zase bylo jinak. Takže se neboj, asi to snadný nebude, ale zvládneš to.
Jinak kočár mám mountain Buggy duet a easywalker duo. Ale teď zpětně bych koupila jednoznačně Thule dvojku, klidně z bazaru.

ee.liska
31. črc 2022

Syn měl devět měsíců, když jsem otěhotněla 🙂 je zo super rozestup 🙂

jitulka05
1. srp 2022

Ahoj, Můžu se zeptat, jestli jsi otehotnela i přez kojení a neměla ješte měsíčky? 🙂 předem dekuji

littlebitpoetic
autor
1. srp 2022

@jitulka05 Já přestala kojit asi před měsícem a půl a měsíčky už jsem měla po šestinedělí pravidelně každý měsíc

jitulka05
1. srp 2022

@littlebitpoetic Aha. Tak to jooo. 🙂

inah91
1. srp 2022

@jitulka05 sice sed mě neptala, ale já jsem otěhotněla taky když měl malý 8/9 měsíců - kojila jsem a menstruaci neměla

inah91
1. srp 2022

@littlebitpoetic budeme mít děti o 17m a taky silim jak to všecko zvládneme! Ale musíme 😂💪

ruzovyjednorozec77
2. srp 2022

Ja když donesla domu novorozene, tak na nás cekal 13m syn 😬 to byl ficak 😀😀 jinak sourozenecky kocar je podle me nutnost. I u většího rozestupu. Skejtik je fajn, ale my používali kocar do tří let mladšího (mono pak) a spal vždy pri procházce delší 10m 😀 a myslím že by byl schopný usnout i ve stoje 😀. Takže podle me buď dvojkocar nebo mono + nositko nebo šátek.
Ale jinak buď pyšná, ten vztah co děti mezi sebou maji je boží. Vždy si budou mít blíž než třeba 7 let rozdil. Ja mam doma prakticky dvojčata. Baví je totožné věci. Což je teda občas i na palici, protože 2 kola, 2 koloběžky 😀😀 cokoli co kupují tak dvakrát, protože mají prostě stejné zajmy.

jitulka05
2. srp 2022

@inah91 No wau! 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru