Rozporuplné pocity - těhotenství. Je to normální?

7. únor 2022

Ahoj holky, jdu sem k vám jen s takovým povzdechem, vypsat se jak se říká. Zpozdila se mi ms, tak jsem si udělala test. Na druhou čárku jsem čekat nemusela, vyběhla okamžitě. Kdyby se mi to stalo před rokem, rozbrečím se štěstím, ale teď mi hlavou proběhlo jen "Ježíši.. porod, šestinedělí, zkusit se rozkojit, zase prdy, zase řev, nevyspalost, zase zuby, zase doktoři.. jak to skloubim se starší (2r a 2 měsíce), co když bude žárlit, nebo mimčo nepřijme, kde a jak budeme spát", a to vše v první minutě co jsem zahlédla druhou čárku.. už jsem se smířila s tím že druhé nebude, že se vrátím do práce a začala se těšit mezi lidi a říkala si, že je vlastně hrozně fajn že už je starší samostatnější a druhé mi nijak nechybí.. je to normální?! zároveň mám šílený strach aby bylo mimčo zdravé, protože jsem před cca týdnem byla na rentgenu krční páteře, kde mi sice sestra dala ten oblek, abych si to držela přes břicho, ale strach mám velký.. samozřejmě si moc přeji, aby bylo vše v pořádku, aby mimčo bylo zdravé, ale teď se to ve mě tedy takto pere.. děkuji všem co dočetli do konce.

fandysek_1
7. únor 2022

To je asi úplně normální. Já se takhle děsila u druhého i třetího. A to jsem je vždy chtěla, ale musela jsem se s tim nejdřív vyrovnat. Bude to dobré a věřím, že za pár týdnů tě tyto myšlenky opustí.

janule0123
7. únor 2022

Řešila jsem u prvního něco podobnyho (myslím ten rentgen) … prý je to teď na startu ok a ze je to bud a nebo .. kdyby bylo něco špatně, ze si to tělo vyřeší samo … byla jsem pro změnu na chirurgii na drobném zákroku a ten týden co jsem nasla dvě čárky, tak jsem snedla ibalginu jak za cely život ne .. a mám doma úžasnou slečnu co má taky 2r a 2 měsíce .. jen zatím to neprehani s mluvenim .. to počítám i ibalginama nebude 😃s něčím ses srovnala, nasla sis pozitiva na jiné variantě a teď se ti ti prerovnava zas úplně opačným směrem … všechno se vyřeší a bude fajn 😎vezmes to z jiné strany a naskočí ti za par tydnu pozitiva téhle varianty .. a strach z nového je vždycky 😀

pampeliska1313
7. únor 2022

Myslím, že tím jaká je to změna a protože jste s tím nepocitala, logicky první přijdou obavy a strach. Nicméně věřím tomu, že až prcek bude na světě, budete ráda a zase to zvládnete jako jste to zvládla u prvního dítěte.🙂 Doteď si pamatuju jak jsem najednou po porodu chytla amok, že mi další den vlastne už přivezou syna a já se už fakt nevyspim. A to byl chtěnej několik let. Dejte tomu čas, sedne si to.🙂

autor
8. únor 2022

Holky děkuju.. cítím se blbě že mám jen negativní myšlenky 🤦‍♀️ přijdu si sobecká, že už jsem druhé vlastně nechtěla a chtěla už si užívat toho většího klidu, návratu do práce mezi lidi a teď to všechno začne zase nanovo.. snad se to srovná a začnu se normálně těšit na mimčo 🤦‍♀️

zizitap
9. únor 2022

Ja se s tim srovnala az ted v 6.mesici. Dcera bude mit 11, syn 3 roky, meli jsme ho po nekolika potratech pomoci IVF. Ted jsem se chystala do prace a tyden pred nastupem // na testu. Chlap nadsenej, chtel dalsi, ale i pri dalsim IVF se to nepovedlo, nakonec uplne prirozene. Dlouho sem to rozdychavala, kamosky maji odrostly deti, nebudu mit s kym chodit na prochajdy, budu resit mimina misto toho abych si zacala uzivat ty dva co uz doma mam. A smirila se s tim v podstate az tedkom.
Uz se zacinam i tesit az porodim, nebudu mit pupek.

chrystyanna
9. únor 2022

Podle mě tohle více či méně zažije každá s druhým, třetim.. Měla jsi plán, který se teď musí předělat a to je vždy chvíli šok. Nejsi v tom sama. Já jsem teď 16 tt a pořád mi to nějak nedochází. Doma dvouletý(rozdíl bude dva roky a7 měsíců). Snad se to zlepší, až budou pohyby, mimino na světě..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru