Šly jste na těhotenské focení i při druhém těhu?

rajecka
22. lis 2014

Jsem těhotná a relativně brzy po prvním těhotenství. Mám ráda profesionální fotografie a paní, ke které chodíme dělá opravdu nádherné. Taky to ale nestojí zrovna pár korun. Když jsem otěhotněla říkala jsem si, že se půjdeme vyfotit až s miminkem, protože mi připadá, že jsme s pupkem byli na focení nedávno a snažíme se šetřit, kde se dá. Ale jak mimčo roste a archivuju fotky z UZ a jiné, tak si říkám, že teď mi to připadá zbytečné, ale že za čas by mi to mohli být líto a taky druhému potomkovi, až z toho bude mít rozum. Překvapila mě ale reakce mojí rodiny, které to připadá jako zbytečnost, když nemáme peněz nazbyt. Tak jsem na vážkách, co si o tom myslíte?

nov777
22. lis 2014

Vem s sebou manzela a prvni dite a udelejte su rodinne fotky plus par jen ty s briskem. Mame taky takove a vubec nelituju. Jednou by te to mrzelo.

agne
22. lis 2014

Pokud bych se fotila při prvním, tak bych se rozhodně nechala fotit i při druhém 🙂 .
Mě naopak to druhé přijde už takové roztomilejší, protože už je tam i sourozenec, třeba jak dává pusinku na pupík...
Navíc fotky jsou primárně pro vás a poté pro to miminko nikoliv pro rodinu...
Druhátko nemůže za to, že je druhý...
Zkus si sehnat někoho, kdo třeba má balíčky nebo slevu, když byste přišli na focení v roce či s miminem...
Nebo alespoň na nějaký slevový voucher, sice kvalita může být trošku jinde, ale pokud nejde o zásadní focení svatby, apod. je to třeba dostačující a cenově vyhovující... Já jsem jinak víc pro kvalitu než pro kvantitu, máme jednu úžasnou, mě, manžela a bříška, dvě, tři krásné a dvě klasické. Pak už je to stejně většinou na jedno brdo... A ukazuješ stejně jen ty top, kde se sami sobě líbíte...

kamino
22. lis 2014

Souhlasím s příspěvkem výše.. První dítko přitulene k bříšku, všichni spolu... Ted jsou také hezké fotky.. Fotila jsem kamarádku a starší holčička pokládala na bříško panenky, jako že se dělí.. Byly z toho slušně fotky.. Já sama jsem pořádne fotky s břichem neměla a teď mě to mrzí..

lucifereeek
22. lis 2014

první dítko takové fotky má, takže já půjdu určitě aby mělo i druhé dítě památku, ale je to otázka peněz, pokud myslíš, že by to hodně narušilo váš rozpočet, tak se aspoň nech vyfotit od někoho celá rodinka, ať prostě nějaká památka je, a pokud víš, že to rozpočet neohrozí, tak bych na focení určitě šla, pro mě to teda rozhodně není zbytečnost.

svanhild
22. lis 2014

určitě půjdu, když jsem byla s prvním. aby se to druhé pak necítilo, že nebylo tolik chtěné a netěšili jsme se na něj🙂 - až bude větší a bude hledat fotky, kdy je i ono u maminky v bříšku. navíc ty fotky budou zas jiné díky staršímu sourozenci🙂

partyzanka91
22. lis 2014

Já právě lituju že žádné hezké těhu fotky nemám. Před porodem jsem se pořád těšila na to až budu mít malou u sebe, každý den mi přišel dlouhý. Sice jsem si to užívala, cítit ty pohyby, hladila jsem bříško a poslouchala jí s angelsounds a fotky jsem si dělala svoje u zrcadla jen abych dala na MK jak velké(malé) mám břicho, ale nějak mi nedošlo že bych se mohla dát od někoho vyfotit v něčem kde je bříško hezky vidět a vhledem k jaru třeba u rozkvetlého stromu.

mydvaapes1
22. lis 2014

No v tomto případě se hlavně nemusí řešit peníze ne? My se nechali nafotit naší sestřenkou, zadara a vyšlo to parádně 🙂...a když není foťák, postačí lepší mobil ;)

palomitacheca
22. lis 2014

@rajecka tak my se třeba v 1. těhotenství fotit nebyly a zpětně mě to mrzí, proto jsem v 2. těhotenství fotky s bříškem rozhodně chtěla. Ve 3. těhotenství chci fotky zase, už tam budou obě starší děti, chci i takové srovnání s předchozím těhotenstvím, abychom měli další fotoobraz na stěnu, jak se naše rodina rozrůstala. Po porodu bych pak chtěla ještě ideálně newborn focení, protože takové fotky se staršími dětmi nemáme a bude to zase něco trochu jiného. Naše fotografka je dražší, ale ty fotky jsou úžasné, tak mi těch peněz není líto, je to nádherná památka na dobu, která už se nikdy nebude opakovat. Focení si přeju jako dárek od rodiny k Vánocům, nebo k narozeninám.

barbarkaaa
22. lis 2014

Rozhodně. je to hlavně i pro to dítko..když jsem byl ještě v bříšku...ty s druhým jsou vůbec ještě hezčí , než s prvním o to dítko . Já s první mám jen fotky kompaktem , opravdu na to nebylo ( "otec" mám připravil nečekanou obbr exekuci na plat) ještě tak silný trend nebyl. Je to 8 let, jsme rada aspon za ty z kompaktu . U druhé jsme byla u kamarádky profesionálky, protože sama fotím už profi, tak chci mít taky hezký . Teď pojedu taky za nějako fotokamarádkou, kdybych to kapacitně a časobě nedala ( ty opravdu známeé mám dost daleko a v těhu mívám problém s hypertenzí tak to nechci dráždit) ) , už jsem se objednala u místní profičky dva dny zpátky předběžně a nakonec to uděláme kdyžtak na revanž, aneb kovářova kobyla...ale bez dokumentace bych nebyla. Pohlédněte se po okolí, tak 3-5 let zpět klesla cena zrcadlovek natolik, že fotí leckdo a kolikrát má lepší fotky než profík a levnější. Ale hledat ...maminek na MD fotících na automat je moc, ale dá se najít , znám jich moc.

mafeska
23. lis 2014

Pokud máš těhotenské fotky s prvním dítkem tak běž i na to druhé aby to bylo "kompletní".
Jinak rodinu tak trochu chápu, někdo na to prostě není 🙂

vendulka
23. lis 2014

mám to s druhým těhu focením jako @nov777 , šli jsme na rodinné focení a k tomu přidali pár foteček bříška

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru