Tatínkové. Jak to udělat, aby na dítě neměl žádný nárok?

oli44
23. srp 2022

Zdravím,mám takový blbý dotaz...jsem pořád vdaná, čekám dítě s jiným,ale nechci s nim být,nechci aby dítě vidal,aby s nim mělo cokoliv společného.dotaz zní, jak to udělat aby neměl žádný nárok na dítě?? Je mi jasné že po rozvodu bude dítě po bývalém manželovi, pokud si vezmu zpět jméno za svohodna, zmenim ho i dítěti...ale.co s tím druhým???nepostara se o sebe natož o dítě...díky za odpovědi

zelenaesmolda
23. srp 2022

@oli44
jestli se dite narodi do pul roku od rozvodu tak je automaticky za otce povazovan manzel.muzete to pak resit pres soud,ktery naridi testy DNA.

oli44
autor
23. srp 2022

@zelenaesmolda to vim,ale jde mi o to ze ten druhý bude dělat problémy.s manželem se rozvedu,ale nechci aby ten druhý měl s dítětem cokoliv společného...jméno,nic po něm nechci...

j.a.n.i
23. srp 2022

@oli44 Tak se nerozváděj a nebude moct vlastně nic.

exbordelar
Autor odpověď smazal
Zobraz
exbordelar
23. srp 2022

Pokud tomu dobře rozumím, tak nechceš být s ani jedním tatínkem a jsi odhodlaná dítě vychovávat sama?

klokanka31
24. srp 2022

@oli44 A ten druhý musí vědět že dítě je jeho? Co když by bylo manžela?

bereni
24. srp 2022

@oli44 Pokud bio otec neni fetak/nasilnik, zkus myslet predevsim na to dite a ne na sebe a tatu mu doprej. Kazdy ma na to pravo znat sve rodice.

krisstina93
24. srp 2022

Pokud jsi vdaná, tak dítě bude mít v RL automaticky manžela. Pokud by se chtěl nechat vyškrtnout, tak musíte i s bio otcem k soudu (pokud se nestihneš do porodu rozvést a znovu vdát).

irmamala
24. srp 2022

Nechci aby mel s ditetem nic spolecneho? To sis mozna mela promyslet driv, nez jsi mu bez ochrany roztahla nohy 🤦‍♀️

leniczka23
24. srp 2022

Přesně tak, je sice hezké, že ty nechceš, ale chtelo to nad tím začít přemýšlet dřív. Když ten chlap chtít bude, neuděláš absolutně nic a může být zpětné zapsán do RL a může dítě vídat. A vědomě brát dítěti otce, no nevim to je asi nějaky dnešní trend. Protože to, že není skvěl, chlap, neznamená, že nemůže být skvely táta.

oli44
autor
24. srp 2022

@irmamala čekala bych trochu slušnější odpovědi...ale podle sebe soudím tebe, že...s manželem nežiju a s tím druhým se to prostě stalo...ono když ti 3 roky tvrdí že nemůžeš mít dítě a najednou se to povede tak jako co?? Mám se jít zastřelit??

jonasel
24. srp 2022

Otec má na dítě ze zákona nárok. Jestli manžel ví, že dítě není jeho, a nebude s ním chtít mít nic společného, podá návrh na soud : popření otcovství a ty s tím nic nenaděláš.

bereni
24. srp 2022

@oli44 Ne. Nebyt sobecka a umoznit diteti otce. Ale ono stejne pokud s manzelem jdete od sebe a on na tu kukacku nebude chtit platit, tak pak klidne kdyz otec poda zadost na soud tak po testech mas smulu. A jestli pak jednou otec ukaze diteti papiry od soudu jak ses snazila je rozdelit tak ti to mozna dite dost vrati…

marge_s
24. srp 2022

@oli44 to neni neslusna odpoved, ale bohuzel pravdiva byt razantni. To, ze ti nekdo nekdy rekl, ze nemuzes mit deti neznamena “jupi, ted si muzu uzivat, nemuze se nic stat 🤷🏾‍♂️ “. A bohuzel jaksi nechapes, ze to neni “budu mit dite”, ale “budeme mit dite”….

oli44
autor
24. srp 2022

Koukám že jsem narazila na klub matek roku.Kdo jsi bez viny hod kamenem že...uznávám že jsem si to všecko zamotala sama ale jak můžete někoho odsoudit bez toho aniž by jste věděli všechno...nevadí,dekuji za krásné povzbuzující odpovědi,hned je mi líp. Myslím že dítě si zvládnu vychovat sama i bez diskuzi tohoto typu. Mějte krásný zbytek léta a nikde bezmyslenkovite neroztahujte nohy 🤦🏽‍♀️

j.a.n.i
24. srp 2022

@oli44 Jestli sis nevšimla, tak to dite s nim neco spolecneho ma - polovinu genu. A jinak ti tu nikdo nic hnusneho nenapsal, tak tu neskakej jak certik z krabicky, vsichni ti psali jen fakta, ty to muzes vyresit jen potratem, jinak to maji v rukou oba tatínkové, ty muzes tak maximálně cekat, co oni podniknou.

oli44
autor
24. srp 2022

@j.a.n.i dokonce potratem...bezvadný🙂 fakta se dají napsat i slušně. Neskáču jak čertík z krabičky, jen jsem doufala že na tehlech stránkách se dozvím něco kvalitního,ne snůšku kydu o tom jaká jsem šílená...tímto bych tuto debatu ukončila.

rencaboch
24. srp 2022

@oli44 pokud nechceš aby otec měl nárok. Jediná možnost je aby manžel pokud s ním je řeč si malého nechal, jako vlastního 🤔 Jen po něm nesmíš chtít pak alimenty a podílení na výchově z morálního hlediska. Ovšem nevím jaký chlap by tohle udělal, je to riziko a zodpovědnost za vlastně cizí dítě. Pokud se nenechá vyškrtnout z rd listu tak pravý otec s tím nic neudělá, aspoň takto jsem to tady nebo možná jinde četla 🤷 Ale sama pořádně nevím. Pokud se nechá vyškrtnout musí u toho být i bio otec.

oli44
autor
24. srp 2022

@rencaboch děkuju,tohle by byla varianta a myslím že celkem schůdná.

jonasel
24. srp 2022

nevím, jestli je tohle chytré řešení . Má manžel i jiné děti?

jonasel
24. srp 2022

Tam je pak ještě jedna věc a to:dědictví.

rencaboch
24. srp 2022

@jonasel právě, ale to si musí ujasnit ten chlap, co vše by to pro něj znamenalo 🤷

jonasel
24. srp 2022

@rencaboch no a další věc je, by museli zůstat manželé. Protože jakmile podají návrh na rozvod manželství, nejdříve se musí vyřešit děti, jinak nebude manželství rozvedeno.

Pracuji u soudu, takže to vím

oli44
autor
24. srp 2022

@jonasel ne nemá jiné děti.

jonasel
24. srp 2022

@oli44 ono je to těžké. Teoreticky by třeba teď mohl souhlasit, ale v budoucnu si pořídí ženu a nějaké děti třeba a už by tam mohl být problém, protože nové ženě by se to nemuselo líbit. A pak ta věc s rozvodem. Nelze rozvést aniž by opatrovnické oddělení nerozhodlo o dětech.

oli44
autor
24. srp 2022

@jonasel a pokud se rozvedeme ještě než se malá narodí, já po něm nebudu nic chtít, co ten druhý?? Pokud se sám nezačne zajímat tak nebude mít dítě v RL nikoho??

somalicats
24. srp 2022

@oli44 Pokud se dite narodi do 300 dnu po rozvodu, je do RL automaticky zapsan byvaly manzel.

jonasel
24. srp 2022

@oli44 když se rozvedete, tak tam automaticky napíší bývalého manžela. A taky jde o to, kde bydlíte a kam rozvod budete podávat. Rozvod není hotový za měsíc.

bereni
24. srp 2022

@oli44 Bude mít exmanžela. A pokud to bude exmanžel rozporovat u soudu, do toho začne bio otec chtít zapsat, tak stejně dosáhne svého.

bereni
24. srp 2022

@oli44 Nikdo tě nesoudí, bereme informace co jsi nám dala, to že do toho my nevidíme, není ale náš problém. Takže nevíme co tě vede k tomu dítěti brát tátu...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru