Jaké má otec platit alimenty a výživné?

nikoleta987
29. čer 2017

Ahoj holky, jsem na počátečním stavu těhu a stále jsem nerozhodná v 21 letech. Pracuji přes rok jako zdravotní sestra, miminko bych si strašně přála nechat, ale s ''partnerem'' je to těžké. Nejsme spolu a trošku jsme ulítli. Teď řeším situaci finanční jako takovou, kolik by mi měl dávat otec dítěte alimenty + výživné? Moc děkuji za odpovědi 🙂 ( Pracuje jako taxikář, ale je to nespolehlivý člověk, nejsem si jistá, jestli se na něj mohu spolehnout, ve všem)

verusky
29. čer 2017

no... dite je dar. prislo do "nejake" lasky. zvolilo si Vas jako vhodne rodice. a je tady, vnima, jak se citis, jak ho chces. ponese si to po cely zivot v sobe. a bud ten jeho zivot ukoncis, ze ho nechces, nebo ho prijmes a budes milovat. TED Te vnima. popovidej si o tom s nim. jestli vsechno zvladnes. jestli to zvladnes, i kdyz ma nespolehliveho tatinka. mozna Ti pak prijde odpoved.
radit, co mas delat, nemohu. to je Tva volba. chci jen rict, ze to dite uz vnima. vnima prijeti, radost, lasku. nebo rozcarovani, smutek... ponese si to. chce byt MILOVANE.

radulka57
29. čer 2017

@nikoleta987 v 21 letech bych si mimi rozhodně nechala, kdyby ti bylo 15, tak neřeknu, ale víš že je pak šance nemít děti vůbec, bude to zásah do těla když to dáš pryč, abys pak nelitovala. Hodně žen pak už neotěhotnělo po potratu.

misa357
29. čer 2017

@verusky
@radulka57
Ženský klíd, však se jen ptá, jak pořešit alíky.

ryznicka
2. črc 2017

Ahoj. Výši alimentu, pokud se nedohodnete, určí soud. A ten vychází z jeho příjmů a podle toho spočítá určitou částku. A není třeba možné, že by vás to dítě spojilo dohromady?

ryznicka
2. črc 2017

Myslím že ale musí být uveden jako otec v rodném listu.

radulka57
2. črc 2017

Pokud je nespolehlivý, neočekávej vysoké alimenty, musíš ho za prvé uvest jako otce aby soud po něm mohl jít..ale i když mu určí nějakou částku a on platit nebude, nemůžou na něho, v případě že si jednou za půl roku vzpomene a pošle i minimální směšnou částku 100kc. Ja vím, je to blbý, ale to je ten blbej zákon ČR! Kamarádce má manžel platit přes 4tisice měsíčně, neplatí nic, a pošle za pul roku 500kc aby ho nemohli nějak stíhat. Takže pokud říkáš že je to nespolehlivej člověk, nic nečekej finančně super!

koordinatorka_odboje
2. črc 2017

@radulka57 nemuzou ho trestne stihat, ale exekucne z nej penize vymamit muze, ne?

makronka222
2. črc 2017

Jako taxikar na osvc snad nemusi odvadet vsechno poctive, pokud vykazuje, ze ma prijem cca 10-15tis a bokem ma jednou tolik, tak z toho velky aliky nebudou... ale pracovala jsi, pokud bydlis ve svem nebo se docasne na 2-3r prestehujes treba k rodicum pokud je moznost, tak to s materskou zvladnes...

radulka57
2. črc 2017

@koordinatorka_odboje ne, nezajímá je to, to nepovažují za dluhy státu! Kdyby dlužil tak to řeší exekucí, ale u alimentů je to jinak, jak říkám, pokud projeví jednou za pul roku zájem i minimalni částkou, stát to bere tak že něco prostě dal! A má to tak víc známých, ne jen ta jedna kamarádka! To je pěkne blbý co?

tulikiss
2. črc 2017

@koordinatorka_odboje samozrejme ze to exekucne vymahat jde.

misa357
2. črc 2017

@radulka57 Nemáš pravdu, kamarádky by si o tom měly něco zjistit. Dají li to k soudu spolu s žádostí o osvobození ze soudních poplatků z důvodu nedostatku financí vzhledem k jejich situaci, dost pravděpodobně jim bude vyhověno a nebude je to ani nic stát. Jen je třeba si vyzjistit, jak přesně postupovat (bezplatná právní poradna) a pak vyplnit o pár papírů víc.