Holky samoživitelky. Co Vám pomáhá na psychiku?

9. led 2022

Předem se omlouvám za anonym, nechci před lidmi, co mě tu znají, dávat najevo, jak špatně se teď cítím.

Asi se spíš potřebuji vypsat a zároveň si i třeba přečíst nějaké Vaše rady, jak se se svou situaci vyporadavate. Jsem s ditkem sama od jeho narození a nějak si vše v klidu sedlo a fungujeme řekla bych dost na pohodu.

Ale ma psychická pohoda s příchodem nového roku někam zmizela. Nový rok jsem probrecela a vysloveně se od toho dne peru sama se sebou. Odnáší to hodně i dítko, jelikož už prostě nemůžu. Hlídání nemám, jsme spolu 24/7 a to doslova stále spolu, kdykoli a kdekoli. Nechci se rouhat, jsem vděčná, že neřešíme žádné trable, ani naštěstí ty zdravotní, ale.... Ani nevím, jak pokračovat, už zase se mi derou slzy do očí. Holky, co jste také samy, co Vám pomáhá si srovnat psychiku? Čím nebo jak se každé ráno nakopnete, abyste fungovaly bez celodenního negativního myšlení? Děkuji všem za přečtení.

autor
10. led 2022

@sabatko hodně nad tím přemýšlím. Firma není baby-friendly, ale zase šéfová je super. Blbý je i dojíždění nějakých 30 km. Musím vše pořádně zvážit. Moc děkuji za tyto informace, prostuduji si to. Když jsem řešila prodloužení vyplácení RP, je pravda, že to na stránkách UP vyskakovalo jako první. Díky moc za připomenutí.

autor
10. led 2022

@barulina tak důležité je, zda jsi spokojená. Já vím, že nebudu, že to bude od počátku boj ohledně nastavení pravidel apod.

autor
10. led 2022

@1eso1 mluvíš mi z duše, pocit zmaru a osobni selhani, to je velmi trefné. Našla sis krásný cíl, že budeš rekonstruovat domov. To chce taky velké odhodlání se do toho pustit a moc držím palce, aby se ti to povedlo přesně tak, jak si přeješ.

sabatko
10. led 2022

To je v pohodě, jsem personalistka, takže vím poměrně dobře, jak složité mohou být pro někoho návraty do práce, ale i mezi lidi, do kolektivu, jiného režimu dne.... Kdybych Ti mohla ještě nějak pomoci, klidně napiš.

1eso1
10. led 2022

Teď už vím, že život není černobílý. A i když si člověk myslí, že je všechno úplně špatně, vždycky je nějaký světlo na konci tunelu. Ale uznávám, že někdy byly dny, kdy jsem si říkala, že hůř už snad bejt ani nemůže. Všechno pořád dokola. Řeči typu, že mám bejt ráda, že jsme všichni zdravý a máme střechu nad hlavou mě fakt nechávaly chladnou. I když jsem věděla, že to tak je

autor
10. led 2022

@sabatko jsi zlatá, moc děkuji. Pokud firma necukne, mám ještě k dobru 1 rok. Jako bezdětné mi to dojíždění a přesčasy nevadilo, ale teď už je to úplně jiné. Sama jsem zvědavá, jak to dopadne

autor
10. led 2022

@1eso1 tak ono žít s pocitem, že jsou na tom lidé hůř a tak není vhodné si stěžovat, nelze fungovat dlouhodobě. Vlastní problémy jsou ty největší problémy, protože je musíme aktivně řešit a poprat se s nimi bez dopadu na děti. A to vůbec není snadný úkol. Je dobře, že to světlo na konci tunelu vidavas, k tomu já se musím teprve dopracovat. A máš pravdu, život není černobílý, je v něm spousta proměnných, které nás ovlivňují.