Jak na to, aby miminko samo usínalo?

Dobrý den. Máme holčičku 11 měsíců starou. Do 3. měsíce usínala úplně sama, pak se to ale ze dne na den změnilo. Plakala a plakala. Nejprve zabíral dudlík, ale pak už nezabíral ani dudlík a my začali spávat, protože jsme neměli srdce nechat jí plakat. takže uspání v houpacím lehátku, uspání hopsání na balonu nebo uplácání po zadečku. Teď buď balon nebo uplácání po zadečku. Byli by jsme rádi, kdyby usínala sama a děsí nás, že jí třeba ještě ve dvou letech budeme takovým způsobem uspávat. Navíc se vždy půl hodiny od uspání vzbudí a musí se jí znovu uspat, pak už spí až do krmení které je jednou za noc.Máte s tím některá zkušenosti a jak na to, aby miminko usínalo samo? Děkuji.

andrrriiik
30. kvě 2015

Ahoj,mě dcera usnula jedině při kojení,ale blbě jsem ji tak naučila,protože taky usínala sama,bez kníknutí,jakmile začla kňourat,tak znova k prsu,aby usnula.Byla to chyba.Dodnes ji uspávám,a to tím,že si k ní lehnu.
Jinak syn usíná sám.Ale občas,kdy mu lezou zuby,ho musím uklidnit poplácáváním po zadečku a hlazením po zádíčkách.Ale až se uklidní,odejdu a usne sám.Zkus to taky tak,nechat ho,a po chvíli zase přijít a uklidnit.Tohle je asi nejúčinnější rada.

mon_88017
30. kvě 2015

@lenickalenickalenicka Dcera má 15 měsíců a usíná buď v náručí nebo v postýlce, ale musím tam sedět a držet za ruku. Jo, je to blbý, "rozmazlila" jsem si ji, ale předpokládám, že na intru za ručičku usínat nebude. A když bude, tak né se mnou 😀
No a když ji takhle budu muset uspávat třeba do tří let, holt se nedá nic dělat, já mám taky ráda, když mě večer v posteli někdo hladí a je se mnou 😎

andrrriiik
30. kvě 2015

@mon_88017 No právě,já si taky říkám,že z toho vyroste,ani mi to nijak nevadí 🙂 Přesto jsem syna naučila usínat samotného,aby se to neopakovalo 😀

betelgeuzz
30. kvě 2015

Měli jsme to tak se starší dcerou, potřebovala moji přítomnost. Nejhorší to bylo kolem 2 let, usínání jí trvalo dlouho, já byla těhotná, často jsem tam usnula s ní a pak v noci rozlámaná nenápadně vylízala. Když po 2. roce přestala spávat po obědě, tak usnula během chvilky, takže to už mně tak nevadilo. Ve 3 letech jsme do pokojíku přestěhovali mladší a to už nějak přijala, že jsou tam spolu, že není sama, takže jsem přečetla pohádku a odešla. Taky jsme pořídili svítící želvu, tak se dívají na hvězdy a poslouchají hudbu.

mon_88017
30. kvě 2015

@andrrriiik samozřejmě, že by mi vyhovovalo, kdybych ji flákla do kanafasu a měla svatej pokoj, ale eště na to asi není ta správná chvíle 🙂 A já si ten večerní mazlicí rituál po náročným dnu užívám 😉 Teda ne vždycky, ale snažím se 😀 😀 😀 😀 😀

ma_ia
30. kvě 2015

Vždyť je ještě maličká, není přece nic špatného na tom, že vyžaduje přítomnost maminky. Je to normální, přirozené...Zkusila bych najít kompromis - neuspávat na míči nebo nošením, atd., ale normálně v posteli, jen tam prostě být s ní, hladit, zpívat, povídat...aby si zvykla, že se spinká v postýlce/posteli, ale že se nemusí bát, protože tam budete s ní🙂

slunickova123
30. kvě 2015

Presne, nevidim na uspavani nic spatneho, je malicka. Naopak, mohla by mit psychicke trauma z toho, ze musi byt sama. Ja si uzivam uspavat mou 15 mesicni. Za par let uz to vyzadovat nebude, ale drzet ji za rucicku a sledovat, jak "odplouva" do snu je nadherne!

zo_ja
30. kvě 2015

Proč má miminko usínat samo? Člověk je tvor sociální, je krajně nepřirozené, aby usínalo samo. V tomto věku je pro něj jistota světa = taky pocit bezpečí, matka (či jiná rodičovská osoba).
Dle mojí zkušenosti: když s dítkem klidně usnu, tak zalomí zpravidla rychle a já vstanu, když nechci usnout, pže ještě něco dalšího čeká, napětí se přenáší a nezaberou.
Kdyby jen do dvou.... Neznám dvouleťáka, kterej se uspává sám.

cabo
31. kvě 2015

Ono je to opravdu individualni a neni na tom nic spatneho pokud vam to vyhovuje. Ale zase si nemyslim,ze kdyz dite usina samo,je to pro nej trauma! Muj syn (11mesicu) usina sam od prvniho dne. Asi v sesti mesicich mel obdobi,ze jsem ho musela uspavat chovanim,ale to do 14dnu odeznelo a zase zacal usinat sam. Poste vecer jen co zalehne a vypije mlicko tak spi.