Maminky, jak jste řešily školku a práci, když jste samy?

24. dub 2022

Ahoj maminky, jsem s malou sama 1,5 let.. je opravdu šikovná, ucime nocnik, ale nechávám to volně a v létě se do toho ponoříme, tudíž si myslím, že když to zvládá lehce teď, že do dvou už bude bez nich.. rodicak mám do příštího roku listopad, třeba se nějaký chlap objeví, ale spoléhám sama na sebe a ne co bude a nebude 😁 chci se optat.. do své bývalé práce nemůžu, peníze tam jsou super, ale jenom na plný úvazek a v tom jsou i 12 hodinové směny, což bych nezvládla s malou.. tudíž budu hledat něco jiného.. těžší je, že jsem bez maturity.. finance co se týče školky mi nevadí, to vůbec neresim, ale bojim se na ten čas 😔
Mám z toho hrozný strach, jak to budu dělat, když jsme samy 😔
Jak jste to zvládaly Vy? Nebo Zvládáte?
Dekuji

zmrzlinka
24. dub 2022

A co si najít někoho kdo by Ti dceru vyzvedával a pohlídal než přijdeš z práce?A taky v době nemoci.Drzim palce ♥️

2hanah
24. dub 2022

Tatínek malé, ikdyž s Vámi není se zapojit nemůže? Babičky?

autor
24. dub 2022

@zmrzlinka Leda moje mamka s taťkou, ale oba taky dost pracují.. 😔
Toho se prostě bojim nejvíc, že pak budu jako matka k ničemu.. já jen pracovat a ona ve školce a hlídat někdo jiný..
též mě napadlo, že bych si našla chůvu.. v dnešní době tak drahá není, nějaká holčina nebo starší paní, ještě je času dost.. máme čas až do příštího roku, ale už nad tím dost přemýšlím 🙈

autor
24. dub 2022

@2hanah Ten vůbec, vzdal se jí.. Mám jen svoji mamku s tatkou 😊

hojda
24. dub 2022

Najít nějakou jinou maminku samoživitelku, která řeší to samé a zkusit se domluvit spolu na výpomoci.

2hanah
25. dub 2022

A jak jsou daleko? Jak píšou holky, buď víc maminek, co jsou s dítětem samotné a vypomáhat si nebo se přestěhovat blíž k rodičům nebo úplně k rodičům, samotná máma opravdu asi neutáhne celý úvazek a malé dítě ve školce, pak když třeba bude nemocná a často nebude do školky chodit, je babička k nezaplacení. A druhá babička má stejný názor jako otec malé? Nechtěla by vnučku vídat/hlídat?

konidana
25. dub 2022

sice nejsem sama, mám manžela, ale vodění i vyzvedávání bylo jen na mě. Muž v pondělí odjel a přijel ve čt nebo v pátek. Jako jo, když bylo nejhůř, tak aspoň po ráno děti odvedl, nebo v pátek vyzvedl. Jinak byly děcka prostě ve školce cca 6:30-16:30 až 17:00 a já jela celý týden jak na závodech😅

andelicka
25. dub 2022

Já jenom díky rodičům, kteří pomáhají. Jo a mám práci na zkrácený 6 hodinový úvazek. Ale nedala bych to bez pomoci, někdo vždycky musí menšího prcka zavést nebo vyzvednout. A většího vypravit do školy. To nejde jinak skloubit, kdybych to měla zvládnout sama, tak jak??

autor
25. dub 2022

@andelicka Nejde to.. mamka to dřív dávala se mnou a bratrem.. ale taky byl rozdíl ze měla svůj obchod, tudíž mohla otevřít i zavřít jak chtěla.. ale v dnešní době najít práci od 8-16 hod třeba za 30 tisíc, je docela síla..

emillyhk
25. dub 2022

Máme skoro stejně staré dítě, jsme na to dva a i tak to bude občas zajímavý 🙈 Nechci být negativní, ale nevím, jestli si to s paní na hlídání nepředstavuješ moc jednoduše... U nás by byl problém někoho sehnat (nebydlíme ve městě) a když už, tak paní zaplatím víc než vydělám 🤦‍♀️ Pokud mi dítě nevezmou do spádové školky, budeme to asi řešit nějakou soukromou školkou nebo dětskou skupinou. A to samozřejmě něco stojí, jako samoživitelka si to vůbec neumím představit.

autor
25. dub 2022

@emillyhk Tady jsou na stránce hlidacky nějaké paní a vejdou se i do 200,- jedine tak..

gryfis
25. dub 2022

200 Kc/hod..to se prece nemuze vyplatit, leda by to byla echt dobře placena prace...

jazizalova
25. dub 2022

Taky jsem tak musela. Když jsem nastoupila po mateřské na 3 dny v týdnu, bylo malé 1,5 roku a malému 3,5. Ten chodil už od 3 do školky a ona chodí do jeslí. Když jí byly v září 2, začala jsem chodit denně od 7:30-15:30. Mám dobrou práci, jsem fyzioterapeut a nemohu si dovolit o ní přijít. Mám rodiče, tak mamka v nouzi pohlídá, ale nechci ji moc přetěžovat, protože taťka je dost nemocný. A nebo hlídá babička starších dětí ( 1.tchýně), s kterou mám skvělý vztah. Ale také je starší. Tak jsem už koukala na hlidacky.cz a přemýšlím o chůvě.

autor
25. dub 2022

@jazizalova dobře děkuji holky.. zatím je čas, ale ráda si to počtu, ať vim co dopředu..

saraca
27. dub 2022

Oslovila bych maminky z tvého okolí pobytu, určitě se najde maminka co uvítá vzájemnou výpomoc.

skororozvedena
27. dub 2022

No, někdy těžko. Ale musí to jít. Já jsem byla od dvou let nejmladší na volné noze. Teď jsem nově zaměstnaná na 6 hodin denně. Naštěstí mi v práci vycházejí vstříc, mohu pracovat i z domova, někdy. Ale babičky jsou daleko nebo nefungují, takže jsem si hlídačku najít musela, pro případ nemoci dětí. Jasně, je to další výdaj, ale nedá se nic dělat. Otec dětí funguje celkem fajn, takže čas bez dětí využívám k tomu, abych si nadělala hodiny. Občas je to masakr, ale věřím, že jsme už z nejhoršího venku.

zanetasvehlakova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz