Nežiji s otcem dítěte, ale on na něj uplatňuje slevu na daně

maresova76
10. dub 2019

Zdravím maminky,
Mám 10 měsíčního syna.. S jeho otcem jsme se rozešli když malému bylo pět měsíců. Žádám po něm zpětně 4000 za narozené dítě které dostal v práci loni v červnu, a žádám po něm zpětně 7500 za daně. Měl úlevu na malého ale peníze si nechal pro sebe. Mám na to nárok? Na malého mi od jeho narození nedal ani korunu, všechno jsem zarizovala a kupovala já. Přišel z práce a šel hned spát.. Když jsem chtěla aby pohlida malého abych šla hodit aspoň sprchu byl to hrozný problém.. Máme mezi sebou dohodu má mi platit 3000 měsíčně. Zatím platí ale to je jediné co dělá. Malemu za jeho život nic nekoupil.. A jezdí si jednou za týden na dvě hodiny za malym.. Jsem bezmocná.. Nevim co mám dělat..

barulina
10. dub 2019

Na tyy 4tqcy a 7,5 bych se vykaslala. Zazafrj soud o svereni maleho do pecee, a o alimenty na dite a tebe. Styk s otcem sama od sebe neupravuj. At si zazada otwc. V pripade zze si to nenecha upravit nebudes mu muset vychazet vstric

maresova76
autor
12. dub 2019

@barulina díky. To já se právě bojím, nevím co by udělal soud. Ale on s tím klukem nemá žádné zkušenosti, myslí si že je to jen o hraní, neví ani kolikrat malej jí, možná jsem sobecka ale bojím se že by si ho mohl brat k sobě. I když vím že nemá absolutně nic pro malého zarizeneho. Bydlí teprve krátce v nějakým baráku v podnájmu. Co vím..

barulina
12. dub 2019

@maresova76 tak soud to sampzrejme proveri. A uprimns pokud je v r.liste muze to v klidu udelat sam