Od kdy do kdy mohou bolet prsa v těhotenství?

anicka1211
9. únor 2016

Ahoj holky, mám takovou možná hloupou otázku, ale vzhledem k tomu, že se v tom nevyznám, tak se ptám na vaše zkušenosti.
Loni v létě jsem byla těhotná a začala mě bolet prsa už od ovulace než jsem otěhotněla a pak asi do 7. týdne těhu. Pak najednou přestaly a byly jako by prázdné, najednou ze dne na den malé, nebolely, prostě nic. Pak mi v 9. týdnu doktorka řekla, že to není v pořádku, že mimi je mladší než by mělo být a nemá srdíčko. Byl to zamlklý potrat. Když jsem pak četla o zamlklém potratu, tak poznat se prý nedá, ale tělo vysílá určité signály, ze kterých se dá poznat, že se něco děje a jedním z nich bylo to, že přestanou bolet prsa a ze dne na den má žena pocit, jako by splaskly, byly prázdné, tak jak jsem to cítila.
Teď jsem od revize znovu těhotná, dnes bych měla být v 8tt ukončeném, beru duphaston, protože jsem dvakrát krvácela a špinila. Toto těhotenství mě začaly bolet prsa asi až v 6. týdnu plus mínus,ale bolí mě tak, že třeba začnou bolet až odpoledne, nebo z toho mě najednou nebolí vůbec až večer, nebo najednou bolí celý den i noc. Cítím je strašně napjaté a pak zas jako poloprázdné a pak zas napjaté. Jsou to strašné výkyvy, jednou bolí k zbláznění a pak najednou nebolí vůbec. Bojím se, aby bylo mimi v pořádku, už to nechci znova zažít. Tak se vás chci zeptat, jak jste to měly vy, když jste byly nebo jste těhotné a je vše v pořádku, od kdy do kdy vás bolela prsa a je to normální, že jednou bolí a pak zas ne?

samaber
9. únor 2016

Končím třetí těhotenství a ani jednou mě prsa nebolely ani nebyly citlivé...

mrskato
9. únor 2016

Ahoj,me treba prestaly bolet prsa az ve chvili,kdy jsem zacala krvacet(6tt),plod odpovidal 4tt.Ted se bojim stejne jako ty, zitra zacinam 10tt,prsa boli ruzne,nekdy fakt fest,nekdy mene a nekdy mam pocit,ze jsou tak tezky,ze bych je mohla tahat po zemi.Bohuzel si nepamatuju,do kdy me bolely u prvni dcerky, ale rostou podobne.Ted mam minimalne o cislo vetsi.

schnee
9. únor 2016

Ahoj, mě bolela prsa pokaždé skoro necelý týden od početí. První těhotenství jsem měla po iseminaci, týden na to mě začala bolet prsa, po vynechání menzesu jsem měla dvě čárky na testu, bylo to na štědrý den, po silvestru jsem měla jít na gyndu na kontrolu. Dva dny předtím mě prsa přestala bolet a cítila jsem, že se něco děje a ano, byl to zamlklý potrat, neskutečně mě to bolelo. Druhé těhotenství bylo spontáně a také mě prsa začla bolet cca po týdnu, a bolela mě skoro až do porodu, někdy víc, někdy míň, někdy vůbec a jakmile nebolal vůbec, hned jsem po předchozí zkušensti panikařila. Ale jak jsem četla, v těhotenství tě prsa můžou přestat bolet kdykoliv a nic to neznamená, takže se zbytečně jako já nestresuj. 🙂

amendee12
9. únor 2016

Jsem 6 týden a někdy bolí někdy ne 🙂

amendee12
9. únor 2016

Jinak jsem 3 měsíce po potratů a taky že dne na den byly prázdné přesně jako pises. Tak doufám že teď už to zvládne.

tverunkat
10. únor 2016

Jestli te to uklidni tak me prsa bolely a mela jsem zt a prsa me prestaly bolet az tyden po revizi..takze u kazdeho těhu jine..

anicka1211
autor
10. únor 2016

@tverunkat no,ja byla vcera na kontrole a je to spatny,miminku bije srdicko o polovinu min nez minule a pry to vypadá na začínající ZP.Prsa me presto dneska bolí :(.Nevyznám se v tom tele. Dělala jsem si i znovu tehu test a vysel mega pozitivní s hodne tlustou testovaci čárkou,silneljsi mnohonásobne nez kontrolní a naskočila okamzite jak se nasákl test do vzorku moci. Je ještě moznost,ze to miminko da a rozťuká se mu srdicko?

tverunkat
10. únor 2016

@anicka1211 to ti neporadim☹ja mela 2 zt ale vzdy uz nebyla srdecni akce...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru