Pomoc s oblečením 4-5let-rozvod, trestní oznámení na manžela, dvě děti, sama v nájmu..

tegilb
22. lis 2020

Ahoj maminky, nikdy jsem o nic nežádala, ale musím. Prosím o oblečení pro děti holčičku 4roky a kluka 5let teď na zimu, chybí nám teplé kalhoty a dlouhá trika, ostatní snad máme dost. Dále kdybyste našli něco navíc k tvoření, jako temperky, barevné papíry, lepidla, s dětma ve volném čase tvoříme a baví je to. Pár korun dát můžu, ale prosím kdo by daroval, pokud najdete navíc i nějaké trvanlivé jídlo, nebo máte navíc ovoce ze zahrádky co Vám zbylo budeme moc rádi.
Teď bydlím v Prelouči, ale budu se asi stěhovat do Pardubic, práci mám v Pardubicích.
A teď vysvětlit co se vlastně děje.. už více jak rok jsme nefungovali jako manželé a já to vše držela jen kvůli dětem, přišla jsem na to že je to fakt blbost a já poslouchala a ustupovala, z jeho strany žádné kompromisy.
Nikdy mě nechtěl nikam moc pouštět, samotnou vůbec, později ani 1x tydne například na kolo, vadilo mu když jsem seděla u šití, když jsem chodila 1x za 2tydny - mesic za kamarádkou, ani do práce mě nechtěl pustit. Vse jsem dělala špatně a ne podle jeho představ. Kdyby vydělával, ale sám z jeho výplaty se neutahne hypotéka, auto, děti atd.. viděl to doma a kolikrát mi řekl, že mám být doma, máma, starat se a žádné vlastní zájmy, na to nemám čas. Takhle žít nemůžu.
Nakonec mě chtěl držet doma tak, že mi lil do pití asi měsíc projímadlo a když došlo tak přípravek na podlahu, šla jsem tedy už 2x na policii, na výslechu už byl prý, ale nemám žádné vyjádření, nevím jestli zadržuje poštu nebo nevím vůbec co se děje, na policii jsem tedy psala email a musím tam dojít osobně.
2.10. Jsem byla nucena podat žádost o rozvod a péči dvou dětí.
Konec října jsem se musela odstěhovat s tím, že děti mu musím dávat a tak nějak se domlouváme, jenže dělá naschvály a já si nemůžu pořádně napsat jak půjdu do práce. V práci to naštěstí chápou a zvládáme to, ale mám málo směn.
V pondělí, tedy zítra jsem domluvila ospod abysme si aspoň napsaly papír co a jak a domluvily se na péči než bude soud. On chce střídavou, já určitě ne, budeme tam dlouho. :(
Teď máme v SJM dům a on mi zamkl bránu, advokátka mi řekla, že tam mám jít, zavolat policii a jestli chci můžu si vzít vše, určitě nechci brát vše, když se stará o děti, prostě kvůli dětem, ale pořád mi vyhrožuje že mi je vezme, samé psychické natlaky jak on to umí  :(
Bohužel MOJI ano moji rodiče a babička jsou proti rozvodu a tak jsou s ním, i když jsem jim říkala a psala to vše a policii, ale on je pro ně svatý, dokonale se pretvaruje a je chudacek že já jsem podala žádost o rozvod  :/
Takže jsem na vše sama, mám sice kamarádky, kamarády, ale oblečení a jídlo mi pomoci moc nemůžou.
Pomáhá mi charita v Přelouči, jenže nemají zatím na příděly jídlo a oblečení málo. Pomáhají mi spíš co a kam zajít s přídavky, ale do rozvodu a určení péče stejně nic moc nedostanu. Kvůli Korone se soudy skoro zastavily, bude to trvat :(
Do práce chodím jak nejvíc můžu, do toho syn je pořád nemocný a čekáme na psychologické vyšetření protože má asi menší formu autismu. Je toho moc najednou :(
Klidně se ptejte napište mi zprávu, všem moc děkuju  🙂 a omlouvám se, že jsem se tak rozepsala..

martt
22. lis 2020

@tegilb Jakou mají děti velikost?

lv
22. lis 2020

Koukni se do skupiny Věnuju a poptávám za poštovné a tady na bazar, když zadáš řazení od nejnižší ceny, vyjede spousta inzerátů zdarma. Pošli mi adresu, něco na tvoření doma pobalim.

zelenaesmolda
22. lis 2020

@tegilb
Hypoteka je spolecna ne?Proc ses teda musela stehovat ty s detma?Nemuze ti odprit pristup do spolecneho domu,nenech si to libit i kdybys mela tu policii fakt zavolat.Proc si to vsechno nechas libit?

jednaholkaa
22. lis 2020

@tegilb Napsala jsem vam zpravu.

tegilb
autor
22. lis 2020

@zelenaesmolda kvůli tomu co udělal že mi lil něco do piti,začal řvát a už jsem se bála že mi jednu flakne, chci začít znovu, dlouho by nechybělo aby mi dal facku..

zelenaesmolda
22. lis 2020

@tegilb takze co ted?budes platit najem a zaroven hypoteku?

tegilb
autor
22. lis 2020

@martt kluk 116 holčička 104

tegilb
autor
22. lis 2020

@zelenaesmolda hypotéku platí on, dům prý neprodá a až soud rozhodne tak mě vyplatí, skoro mi nedal ani nábytek, i když jsem se mu snažila v klidu říct co si vezmu tak řval že jsem mu to ukradla...

janedv
22. lis 2020

@tegilb a boty na kluka mate? Jakou ma velikost? Poslete mi adresu, na kluka neco mam, poslu zimni kalhoty a nejaka trika, na holku asi moc ne, ale zkusim. Poslete cislo nohou do sz.
@zelenaesmolda tvl neprud.

elinka90
22. lis 2020

Ahoj. Mela bych tu vodovky a jeste nejake veci. Posli mi sz.

zelenaesmolda
22. lis 2020

@janedv neprudim,snazim se ziistit informace a podle toho ji poradit

tegilb
autor
22. lis 2020

@zelenaesmolda můžete napsat zprávu, za ty skoro 2mesice od podání návrhu na soud a podání trestního oznámení se toho stalo hodně a ještě víc se toho bude dít, není s ním domluva, dělá naschvály, nějaké zprávy mám schované, psychicky mě pořád deptá, bohužel přes děti, musím fungovat, do toho syn potřebuje trochu jinou péči a je často nemocný, teď nesmí do školky ani když si otre nos, je to vše těžké, nemám nikoho na hlídání..

tegilb
autor
22. lis 2020

Aspoň kdyby Pepco bylo otevřené, tam bych snad něco levně našla, teď nevím kde něco koupit aby kalhoty nestaly 500 :(

zelenaesmolda
22. lis 2020

@tegilb zkus bazarove skupiny na tb,prodavaji tam maminy veci vesmes za par kacek 🙂

tegilb
autor
22. lis 2020

@zelenaesmolda mám messenger a na fb budu muset teda taky no, doteď jsem tam "neztracela " čas tak musím po nocích pohledat. Buď pracuju nebo děti, venku, úklid.. zítra ten ospod, mám nervy :(

vendy30
22. lis 2020

@tegilb jakou má syn velikost bot? Pošlete mi adresu nebo zasilkovnou, podívám se co tu máme. Máme i hodně omalovánek, pastelky, barevné papíry. Můžu poslat.

janedv
22. lis 2020

@tegilb zitra podavam na tu Zasilkovnu balik obleceni, pro kluka tam toho je dost, snad to nebude male, kdyz tak uzije holka. Boty jsou 28, davam vam tam proto i hrube ponozky a nejake puncochace.

tegilb
autor
22. lis 2020

@janedv jste skvělá moc děkuju 🙂

tegilb
autor
22. lis 2020

@vendy30 píšu zprávu

janedv
22. lis 2020

@tegilb davam info sem, ne jen do soukrome zpravy, at pak nemate 20 kalhot pro kluka a nic pro holku. Na tvoreni taky nic neposilam, nevejde se. Kdyz tak priste.
Co prijde ode me a nevyuzijete (male, velke, nehodi se,..) klidne prodejte, at mate neco malo penez. To taky pisi verejne, kdyby se od vas objevil inzerat, at je jasno, ze to neni podvod, ale je to se souhlasem darce 🙂 drzim palce, urcite to zvladnete.

tegilb
autor
22. lis 2020

@janedv no pro kluka už asi dost, pro holčičku boty 25 ale ty svoje máme zimní a spíš kalhoty a trika dlouhý rukáv 104,
Pro kluka teda teď trika dlouhý rukáv 116
Kdyby měl někdo navíc něco přebytečné ze zahrádky a něco na tvoření, barevné papíry, klidně ustrizky, zbytky látek, nevím cokoliv zbytecky klidně 🙂
Zatím jsem pojizdna, kdyžtak i dojedu klidně s dětma se ukázat, Přelouč, Pardubice a okolí jezdím, tak dojedu, jezdím do školky autem a pak do práce do Pce, Přelouč byla kvůli školce a narychlo zařízeny byt..
Moc všem děkuji 🙂

petrasipkova1
22. lis 2020

Pošli mi prosím adresu, na holcicku mám. Nosím to jinak do azyloveho domu, zrovna se tam chystám

setba
22. lis 2020

Dobry den, muzu poslat veci na kluka, i boty. Uz tu ale psalo dost lidi prede mnou, takze zatim pockam co vam bude bude chybet a pak mi kdyztak napiste SZ, oki?

janedv
22. lis 2020

trika i rolaky na kluka posilam, kupuji lidl, je to velikost 110/116. Tak snad to bude. Uz jsem zadala zasilkovnu, email uz byste mela mit, zitra rano podam balik fyzicky. Zasilkovna pise, ze druhy den mate. Takze pak napiste sem, co vam na kluka jeste schazi. A
@setba nebo nekdo doposle.
To dame, je skvele, ze jste od hajzla odesla a zbytek zvladnete.
@tegilb

barca877
22. lis 2020

Dobry den, co jeste potrebujete pro dcerku? Mam petiletou a zrovna jsem vyrazovala co je ji z lonska male. Rada poslu. Mam i ruzne boticky.

tegilb
autor
23. lis 2020

@janedv moc děkuju všem, jste úžasný, akorát teď půjdu ještě do intervenčního centra pro radu, dnes jsme byly na Ospodu a půjdeme znovu.. on na mě házel takovou špínu a tak lhal, nerozumím tomu, že mu to jde vůbec přes pusu :(

janedv
24. lis 2020

@tegilb drzim palce, nedejte se! Balik by mel dnes dorazit, podavala jsem vcera rano. Moc stesti preji!

tegilb
autor
3. pro 2020

AHOJ VSEM, MOC MOC DĚKUJI, NEVIM JAK PODEKOVAT, TOLIK VAS POSLALO BALIK, DO ZPRAV POSLU FOTKY, JEN MI NAPISTE ZPRAVU, TOLIK POMOCI JSEM ANI NECEKALA, JSTE UZASNY, KRÁSNÉ SVATKY PŘEJI, JESTE JEDNOU DEKUJI 🙂

annasmyckova
22. pro 2020

@tegilb no, není to od tebe moc férový vyptat si od soucitných žen oblečení, hračky a jídlo...a pak to prodávat tady na bazárku a na aukru. Jo, taky jsem se nechala napálit, a vybírali jsme spolu s dětma, co by se asi tak tvým dětem mohlo líbit...už jsem poučená. Chápu, že když je člověk v nouzi, tak dělá různé věci, ale tohle mi přijde za hranou...Víš, takové věci se vrací jako bumerang.

linee
22. pro 2020

@annasmyckova jako chces rict, ze pani veci, co dostala zase prodava? Mozna jsou neco male nebo neunosi, tak aby ziskala nejakou korunu, tak co neunosi proda. Nechci se ji zastavat, mam z FB (jako prosba o kocar zdarma a o tyden na to je kocar v prodeji a pod.), ale mozna by to chtelo vysvetleni nejdriv od pani....na druhou stranu bych se uz nedivila nicemu:(