Samoživitelka. Jak to zvládáte po finanční i psychické stránce?

8. lis 2021

Ahoj dámy samoživitelky.
Vždy sem takové ženy obdivovala a přemýšlela jak to vše zvládáte.. A teď jsem na tom stejně. Chci se vás zeptat jak to vše zvládáte ? Po finanční stránce i po psychické ? Mám dvě děti, 4 roky a rok a půl. Bez práce. Neumím si to vůbec představit z mateřské (+ 4000 na děti, které budu dostávat) nakupovat, platit školku a platit nájem... Je to vůbec možné? Dá se sehnat nějaký větší byt aby se dal utáhnout nebo spíše něco malého (1+kk) ?
Jak to máte vy a jak to zvládáte ? 🙏

krisstina93
8. lis 2021

Záleží odkud jsi, od toho se bude odvíjet cena bytu, já si jako samozivitelka mohla dovolit leda garsonku, jinak jsou ceny pronájmů úplně mimo moje možnosti. Proč máš tak nízké alimenty? Do dvou let máš mít alimenty i na sebe. Jinak na bydlení se dá vyběhat příspěvek, ale to nejdřív musíš někde bydlet a mít tam pobyt a tudíž zaplatit kauce apod.

zelenaesmolda
8. lis 2021

Vybehej si prispevek na bydleni,zazadej o vyzivne i na sebe.Hmotnou nouzi bys taky mozna dostala.Zkus si zazadat o mestsky byt,ty byvaji levnejsi nez klasicky pronajem.
Nedokazu si predstavit zit se dvema detma v 1kk,vzdyt se budou navzajem rusit a ty taky nebudes mit zadny zivotni prostor.

barulina
Autor odpověď smazal
Zobraz
zelenaesmolda
8. lis 2021

@barulina
kam chodi do jesli?

barulina
8. lis 2021

@zelenaesmolda v porube

zelenaesmolda
8. lis 2021

@barulina
to budou ale soukrome jesle ne?protoze kdyz jsem se naposled divala tak statni byly jenom v Mariankach a byly spadove takze sance se tam dostat temer veskera zadna...

barulina
8. lis 2021

@zelenaesmolda soukromé, ano. Ještě jsou dětské skupiny i v por. Ty jsou zdarma