Svěření dětí do péče. Jak to probíhá?

nikitka2323
17. srp 2019

Mam rocniho syna a dalsiho na ceste. Bohuzel s pritelem to absolutne nefunguje a nikdy fungovat nebude. Proto se chci zeptat jak probiha takove svereni do péče? Na co vse se klade zretel...mam se neceho bat? Vyhrozuje mi jak mi deti vezme pritom se nestara absolutne o nic krom hrani her na pc a neustale cumeni do mobilu. Mam za sebou celkem pestrou minulost a bojim se ze by me mohla dobehnout. Tak budu rada kdyz se podelite o nejake informace

barulina
18. srp 2019

Zajdi na ospod..tam ti poradi fotmality. Nona narok otec nandite ma, ale pokud nejsi fetka atd tak zrejmendostanes do pece ty.

emamaira
18. srp 2019

Dítě je a bude velmi malé, takže běžné je takové dítě dát do péče matce, zvlášť pokud jsi s malým do teď doma ty a staráš se o něj hlavně ty. Co se týká minulosti, tak je otázka, co máš za sebou, ale soud hlavně řeší to co je vhodné pro dítě. Pokud máš složitou minulost tak možná budeš mít složitější soudu vysvětlit, že jsi schopna se o děti postarat. Přítel má minulost v pořádku?

zirafka11
18. srp 2019

Pravděpodobně budeš mít děti v péči ty, otec však má právo je vídat (jak moc se domluvíte buď spolu nebo to určí soud). A čím jsou děti starší a nezávislejší na mámě, tím větší styk s otcem soudy dovolují. Navíc od určitého věku soudy přihlíží na názor samotných dětí. Já jen aby sis tu péči dokázala představit reálně i v déledobějším horizontu.