Vykašlaly jste se při těhu cukrovce na měření i dietu?

bajjunka
3. zář 2016

Holky, je tu někdo, kdo se při těhu cukrovce vykašlal na měření a nějakou extra dietu?? A nic se nestalo?? Celé těhu bez problémů a teď tohle.... Mám z toho depku, schytává to celé mé okolí, jsem ve stresu... Prostě hrůza ☹ 😢

anina32
3. zář 2016

@bajjunka Ono to nejde posuzovat tak že někdo nedržel dietu a prošlo to bez problémů tak já se na to vykašlu taky a vono to bude dobrý. Jde o to, že někdo má těhu cukrovku nízkou, takže se nedodržováním diety nicmoc nepokazí, zatímco jiné mamince ke konci těhotenství letí hodnoty do závratných výšek navzdory přísně dodržované dietě a několikrát denně píchanému inzulínu, to byl i můj případ. V tuhle chvíli ti nikdo nedokáže říct jak na tom budeš zrovna ty, hodnoty se zvyšují s přibývajícími týdny, a následky nekompenzované cukrovky mohou být pro miminko i fatální. Zdraví tvého miminka ti snad za těch pár týdnů dodržování diety stojí, ne? Nejhorší jsou ty začátky, než si člověk zvykne jíst pravidelně a trochu jinak. Měření není nepříjemnost, ale ukazatel jak tvé tělo na různé jídlo reaguje, budeš díky němu vědět co si příště můžeš dovolit sníst a co už ne. Malá rada, pokud někdy ujedeš, tak nemá cenu sedět a mít výčitky svědomí, lepší je vyrazit na svižnější procházku, nebo se pustit do velkého úklidu, pohyb snížuje hodnoty cukru.

sara84
4. zář 2016

Presne tak jak pani pise. Je to na prd, ale po3-4 dnech si zvyknete, moc nepriberete 🙂 a hlavne, delate to pro miminko a i sve zdravi! Chystate vebavicku, resite kocarek, sedacku do auta a do takoveho rizika se pustite?

werumka
4. zář 2016

@bajjunka A dokážeš třeba nějak víc specifikovat, z čeho tu depku máš? Co přesně Tě na tom nervuje? Můžeš přijít do diskuze o tehotenske cukrovce. Najdeš tam spoustu tipů i podporu ostatních holek 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru