Za jak dlouho jste se dostaly z šoku, že jste na vše samy?

ivajak
14. říj 2016

Ahoj maminky, zajímalo by mě, za jak dlouho jste se dostaly z toho šoku z nové situace, že jste na všechno samy? Já jsem sama zatím 6 týdnů, doma 2 letého kluka..Důvod k rozchodu byl podle mě úsměvný a být nám o pár let více, tak se to asi nestane, každopádně tatínek má stejně jako já 25 let a čeká asi od života něco víc..Mě nezbývá nic, než se s tím smířit..Každopádně mi to moc nejde, po 3 týdnech jsem se alespoň dostala do fáze naštvání, která mě teď zase opustila a střídá se s "proč zrovna já"..je to šílený. .nejsem schopná pořádně fungovat, udělám kolem malého jen to nejnutnější, trochu si pohrajeme, maximálně zajdeme ven, ale o žádné pořádné výchově nemůže být řeč..Nemám na něj čas, musím chodit na brigády, abychom vyžili..No, nebudu se litovat, znáte to asi všechny, jenom mě prostě zajímá za jak dlouho jste se z toho dostaly? Popřípadě za jak dlouho jste si byly schopné najít nového partnera? A jak děti vůbec berou nového partnera a jak zvládají víkendové pobyty u tatínka? Vůbec si to nedokážu představit, zatím je to pro mě obrovské selhání a zkažení dětství synovi..

caverina
14. říj 2016

@ivajak takhle bych to nebrala....mozna by jsi svemu diteti zkatila detsrvi prave tim kdyby jste spolu zustali.....ja jsem sama skoro 3,5 let a ze zacatku jsem na tom byla uplne stejne jako ty.....beznadej,strach.....ale tohle vsechno prejde a zase zacnes normalne fungovat...i ted mam obcas strach jak to zvladnu ale vzdycky si vzpomenu z jakeho vztahu jsem odesla a reknu si,ze tohle je 100 krat lepsi nez vztah ktrey nefunguje....chce to doopravdy jen cas....

mkaj
14. říj 2016

Ahoj, moc mě to mrzí. Třeba ještě není úplný konec. Ten můj taky odešel (já s dcerou 15m), aby mu náhodou ten blýskavý svět venku neutekl, ale za 4 měsíce se vrátil a už zase fungujeme (rok). Dítě je obrovská zkouška vztahu. Každopádně se na jeho návrat neupínej. Starej se jen o sebe a své pohodlí. Pracuj na sobě, osamostatni se, buď nezávislá. Dítě neřeš. Děti jsou tak tvárné, že si zvyknou na všechno, i na víkendového tatínka. A ty rozhodně využívej chvíle volna k odpočinku a seberealizaci. Něco si o tom přečti, psycholog Jeroným Klimeš (Partneři a rozchody) je v tom výborný, má i videa na youtube nebo psycholožka Laura Janáčková má krásný nadhled nad těmito věcmi. Třeba i sama vyhledej psychologa a popovídej si o tom. Já ho taky měla a moc mi pomohl. Dětství si synovi nezkazila, ba naopak, připravíš mu krásné dětství a je to mínus pro jeho otce, že u toho nebude.

ivajak
autor
14. říj 2016

@mkaj moc děkuji, určitě si to přečtu, něco takového jsem potřebovala..dnes jsem si byla pro doporučení k psycholožce, protože se v tom nechci plácat měsíce, ani roky..Potřebuju se z toho dostat a fungovat..Jako jemu to možná v té hlavě taky pracuje, zažila jsem 2x neohlášenou návštěvu na bytě, věci jsem mu musela zabalit sama a ještě si je ani neodvezl a když začnu s rozvodem, tak je zle..každopádně se na to neupínám a ani nevím, jestli bych byla schopna s někým takovým ještě žít..Proto si to chci v sobě zpracovat jen na tu možnost rozvodua nabrat zase sílu. .

ivajak
autor
14. říj 2016

@caverina Děkuji, mě práve přijde, že se v tom plácám už dlouho, alespoň podle reakcí okolí, když se o tom někde zmíním. .asi bych už měla být dávno v pohodě. .Ale nějak mi to nejde..už jsem odmítla 2 adepty na partnery a třetího asi odmítnu dneska..nějak se přes to neumím přenést a říkám si, že tudy cesta nevede..

beisis
14. říj 2016

@ivajak Omlouvám se že do toho zasahuji, ale vy jste svoji a rozešli jste se? Muž tedy si ani nezbalil věci a ani neodvezl, když jste mu je zabalila Vy? A o rozvodu nechce ani slyšet? Myslím, že v tuhle chvíli asi neví co chce. Nestalo se ve vašem vztahu něco mimo dítěte, kdy nastal tento zlom?

caverina
14. říj 2016

@ivajak dlouho??? To mi fakt neprijde....a jsem nebyla celou dobu sama...skoro 3 roky jsem mela pritele,ale...''tak se v tom placam zase....

ivajak
autor
14. říj 2016

@beisis odešel s jedním kufrem k rodičům..stalo se to, že, jsem chodila na brigádu a dodělávala vysokou školu a nevěnovala dostatečnou pozornost jemu..on půl roku přemýšlel nad tím, jestli jsme spolu ze zvyku, jestli ho mám ráda, snažil se..já jsem toho ale měla až nad hlavu a on jen tu práci, umytí nádobí a přemýšlení..potom společná dovolená na které mi tak nějak po tom všem stresu ruply nervy a chovala jsem se jako hysterka, všechno mi vadilo a dospěli jsme do bodu, kdy on nevěděl co chce a já mu nedala čas to promyslet, chtěla jsem to mít vyřešené a nějak dál pokračovat, protože se v tom dusno nedalo žít.. Měli jsme toho prostě moc asi víc, než jsme byli schopni zvládnout, ale já bych to řešila třeba poradnou a pauzou, on takhle..je fakt, že jsem si u něj předtím všimla, že jakoby teprve dospívá, hloupě řečeno, ale prostě ho najednou začali zajímat kamarádi - nikdy žádné nepotřeboval a prostě chtěl asi žít..

verusky
14. říj 2016

@ivajak muzi soucasne doby jsou velmi nevyzrali... a to ja jsem o deset let starsi a mi partneri o jeste vic (od Vas dvou).
neboj, bude to dobre. jsi uzasna, dodelavat vysokou, brat brigady, starat se o domov a syna. jsi super!! k psycholozce zajdi, rozeberete to, ziskas nadhled.
svet nekonci a navic nic neni definitivni, jak vidis na prikladech druhych. otazka je, ze kdyz selhal ted, mozna by selhal zas... ale to nas NYNI netrapi.
ja jsem sama na ctyri deti, z toho ta treti dvouleta a k ni jeste devitimesicni syn... odesla jsem dva mesice po porodu, nebot tam u nej to pro me zacalo byt psychicke peklo. nevyzraly muz... neodhadla jsem... v soucasne dobe se soudi o deti, chce je do pece... no vul, co si budeme povidat... mam na ctyri deti vyzivne 8000 a od statu rodicak 3800... ted si vyrizuju pridavky na deti... mam rezervu nastesti...
takze hlavu vzhuru, soucasny svet neni jednoduchy a muzi katastrofa... ne samozrejme vsichni... ja mela stesti na dva voly egoisty... moc jsem je milovala, moc naivni byla...
drzim palce! a sest tydnu je nic... faze rozchodu jsou na dlouhou trat... chlapy odmitej, srovnej se sama, je to lepsi, nez neco "lepit", myslim, ze mas na vic.

trdelnik234
14. říj 2016

@ivajak

Ahoj, moze to trvat aj rok aj viac. Ono dost zalezi na tom, ci ten rozchod prisiel nahle alebo sa k nemu schylovalo postupne ( vtedy je cas sa na to pripravit a aj to lepsie znasas). Tiez zalezi, ci manzela vnimas este ako partnera alebo uz iba ako otca tvojho syna. Nakoniec to ale vzdy nejako dopadne, a vacsinou ked si upraces sama v sebe a vytycis sice len na zaciatok male ale konktretne ciele, si uz zvacsa na dobrej ceste.
Trosku ma prekvapilo, ze si este len 6 tyzdnov sama a uz tu pises o troch potencialnych napadnikoch. Kde beries cas na zoznamovanie a schodzky? Ako si to vies zariadit popri synovi, domacnosti, studiu a brigadach? Navyse este nie ste ani poriadne rozideni, tak by bolo dobre si najprv toto usporiadat. Mozno to ani nebude na definitivny rozchod, skor na taku pauzu, aby manzel dozrel. Poznas tu riekanku, ze "Spadla hruska zelena, obila si kolena....." Tak nejako mi to na neho sedi. A syncek to ako zvlada?

trdelnik234
14. říj 2016

@verusky

Ahojky, som rada, ze tu si. A vidim, ze sme v podstate napisali to iste.
No na poriadneho chlapa dnes aby clovek cakal v rade ako za sociku na farebny televizor. Jooj. Ako sa mas inak?

kika_21
14. říj 2016

@ivajak Tak si představuju, jak mi za 15 let přijde domů syn , který před tím opustil dvouletou dceru. No bude muset chlapec odejít. Sbalit se bude muset sám, nic mu balit nebudu.Hrozná,co? Řeknu mu, aby si s tou matkou svého dítěte promluvil. No a kdyby řekla dcera, co se jí stalo-totiž jako Ty, asi bych jí řekla, aŤ nemluví před ním třeba o rozvodu. Až Když si bude jistá, že opravdu není co spravovat. 😉

ivajak
autor
14. říj 2016

@trdelnik234 Děkuji, syn to naštěstí zvládá, akorát jsem si ho rozmazlila, smutnil za tatínkem, tak mohl skoro všechno, jen aby neplakal a tak je z něj teď pěkné eso a já se ho snažím usměrňovat. Nápadníci se nějak vyskytli sami, prostě se ozvali, jednoho jsem neznala vůbec, ten na mě přišel přes Facebook a další dva jsou lidé z okolí..Jinak se můžu chodit bavit o víkendech, kdy může hlídat babička, ale na to mi chybí energie a samozřejmě taky finance, takže jdu maximálně posedět ke kamarádce, když malý usne, jinak sedím doma, nebo u mamky..

andryyysssek
14. říj 2016

@ivajak ahoj,tak pro mě byl rozvod vysvobození,protože se ke mě ex choval fakt hnusně.Odcházela jsem od něj s roční dcerou k rodičům.Asi měsíc od odchodu jsem se zamilovala do svého nynějšího manžela.Jinak,dětství synovi nezkazíš rozchodem nefunkčního manželství,ale naopak kdybyste v něm zůstali.Třeba moje dcera začala trpět psychogenní zácpou ještě v době,než jsem od bývalého odešla.Táhlo se to do jejích cca 4let,fakt jsme si vytrpěli.Víkendy u tatínka v pohodě,horší byla střídavka.Byly ji 2roky,a nesla to špatně.S mým druhým manželem vychází perfektně,i když říká,že na ni pořád řve,ještě víc než já,a to teda já řvu taky furt a markantně 😁 Ale zas na druhou stranu jsem já horší než tatínek.Ten je na ni logicky hodnější,když u něj tráví dva víkendy v měsíci 😂

beisis
14. říj 2016

@ivajak No nevím to mi přijde jako zvláštní zlom. Ale tak možná toho na něj opravdu bylo moc. A to jeho rodiče stím neměli problém, že odešel od rodiny?

trdelnik234
14. říj 2016

@andryyysssek

Ahoj, a mozem sa opytat ako sa ti podarilo zrusit tu striedavku a nabehnut na system dva vikendy v mesiaci?
Ako sa mas? Mozes aj do IP.

kacca11
14. říj 2016

@ivajak nevim, zda mi neco uniklo, ale jaky byl vlastne ten duvod k rozchodu? Kamaradi, hadka na dovolene, opadnuti zamilovanosti, upadnuti do stereotypu? Protoze z tveho textu to neni zrejme. A na me vase problemy nepusobi tak vazne, aby to stalo za rozpad rodiny. Spis nez napadniky bych se snazila najit zpusob, jak to spravit mezi tebou a tvym manzelem.

ivajak
autor
14. říj 2016

@kacca11 no tohle mi bylo předloženo jako ty důvody..po osmi letech..nikdo jiný v tom nebyl, ani z jedné strany..Já jsem prostě nezvládla stres z toho, že jsem si toho nabrala moc a on to taky neunesl..nápadníky neřeším, nejsem vyrovnaná sama se sebou, ale on o žádné řešení nestojí..upnul se k tomu, že jsme se domluvili, že se za půl roku rozvedeme s čímž já Teda nesouhlasím, protože v tomhle půl roku žít nedokážu a chtěla bych to oficiálně ukončit hned..a on zase když padne zmínka o rozvodu, tak je protivný, ale vracet se nechce, takže v podstatě už není co řešit..

beisis
14. říj 2016

@ivajak A teď tedy když jste domluveni za půl roku na rozvod. Jak v tuhle chvíli řešíte, že ti má přispívat na malého a na tebe a jak funguje styk se synem? Bere si ho? Pokud tohle nemáte vyřešené začněte to řešit jako první. Ty se tedy obrať na OSPOD s úpravou styku. Je důležité, aby mu docvaklo, že si nemůže jen tak odskočit do mladých let, když už jednou máte dítě.

beisis
14. říj 2016

@ivajak a ještě jedna věc. Rozumím ti, že nechceš žít v nejistotě protože tě to ubíjí i já to vlastně nesnášim. Ale tady ti poradím trochu trpělivosti a nechtít na všechno znát odpověď hned, ale časovat to po částech. Domluvila bych se sním hlavně na kafe kvůli úpravě styku a alimentům 🙂 To neděláš pro sebe, ale pro malého 🙂

ivajak
autor
14. říj 2016

@beisis Peníze mi posílá a malého má oficiálně co 14 dní z pátku na sobotu, nebo že soboty na neděli, jinak občas i přes týden, podle domluvy..tady naštěstí problém není..Já nemám problém čekat, teda alespoň teď, ale ono není na co čekat a zbytečně to protahujeme a je to prostě o nervy..

beisis
14. říj 2016

@ivajak Tak podej žádost o rozvod ty tedy. Pokud nechceš na nic čekat udělej to ty... Stejně pokud to už máte dané oficiálně, tak to nahlaš na OSPOD protože i při rozvodu tě oni budou kontaktovat a vše si zjišťovat.

ivajak
autor
14. říj 2016

@beisis to mám v plánu..proto jsem se ptala jak se z toho dostat a co čekat do budoucna, každopádně děkuji za názor

caverina
14. říj 2016

@ivajak hlavne netlac na pilu....dej tomu cas🙂

beisis
14. říj 2016

@ivajak No jak se z toho dostat pro tebe je to zatím 6 týdnů já se z jednoho rozchodu dostávala skoro rok. Ono je těžké, že jste to vzali takhle šmahem už kvůli malému místo toho, aby jste se oba snažili a zašli třeba do poradny. Jak jsi sama psala byli jste spolu osm let, krize do vztahu přicházejí a určitě to není o tom, že by jste se neznali.

no_title
14. říj 2016

mě to trvalo 2 roky než jsem se dostala z nejhoršího. Ale popravdě, když si na to vzpomenu, bolí to ještě teď...

ivajak
autor
14. říj 2016

@beisis já bych to řešila dál, on nemá zájem..s tím já bohužel nic nenadělám..taky je mi to líto, ale musím nějak začít fungovat, nastoupit někde na HPP, odnaučit malého od plínek a to bohužel jako hromádka neštěstí nezvládnu..

beisis
14. říj 2016

@ivajak Malému jsou dva roky a ty už chceš nastupovat na HPP? Jsi si tím jistá? Dětství ti nikdo nevrátí :( chápu jaké jsou tvé důvody pro to. Já zůstala s dětmi sama, když bylo malé půl roku a synovi 2 roky. A finančně to bylo na nic, ale taky mi díky práci strašně jejich dětství uteklo. I když jsou úžasný a já je miluju mohla jsem některé věci změnit ☹

andryyysssek
14. říj 2016

@trdelnik234 ahoj,střídavka se zrušila tak,že si dceru zažádal do výlučné péče.Zároveň jsem podala do výlučné péče i já,a vyhrála to 🙂 jinak se mám dobře,už je to lepší 😊

ivajak
autor
14. říj 2016

@beisis Nechci, musím..nevyžili bychom..měla jsem rodičák do konce roku s tím, že potom se u malého nějak vystřídáme..bohužel, tatínka nemáme..rodičák do konce roku 7800,- výdaje 14000,- tatínek nám přispěje 2500,- opravdu mi nic jiného nezbývá ☹ Nemám kam jinam jít, abych ušetřila ☹

trdelnik234
14. říj 2016

@ivajak

Podla mna je nastup na HPP dobry napad.
Urcite je lepsie mat ake take financne zazemie a ked je ta praca aspon trosku zaujimava, tak tam clovek pride aj na ine myslienky, spozna novych ludi a ten start po rozchode bude ovela rychlejsi.
Ja kebyze som po rozchode doma na rodicaku, tak si asi hodim maslu. Pre mna osobne je lepsia moznost pracujuca maminka ako maminka na rodicaku v permanentnom strese z toho, ze tento mesiac ledva vyjdu financie na najom. Ale tak kazda to mame nastavene inak a mame za sebou inu zivotnu skusenost. Len som ti chcela napisat, co prospelo mne.
A inak, syncek ma uz dva roky, kolektiv mu len prospeje. Ak sa ti nepodari dat ho do skolky, vzdy je moznost dat ho do jasliciek, aj ked si myslim, ze do konca roka bude odplienkovany.