Bryndáčky, jaké jsou nejlepší?

ruzena90
19. zář 2016

Ahoj maminky 🙂
tak už pomalu zkoumám co nakoupit a vidím, že je samozřejmě několik typů bryndáčků 😀 Máte prosím zkušenosti, které jsou nejlepší a nejpraktičtější a tak? 🙂 Jestli zvolit klasiku nebo jít do těch silikonových? Děkuji moc 🙂

heduska82
19. zář 2016

Za me na jidlo bavlneny nebo frote, ale spodni strana pogumovana.

astyna
19. zář 2016

ahoj, já mám klasické kruhové bryndáčky z froté nebo bavlny. Sice to není na spodu pogumované, ale můžeš tím bez problémů utřít i krk a nebude se to hromadit pod tou gumou.

Protože je malý slintal na entou a pořád jsem je sušila, ušila jsem si z ručníků další bryndáčky.

veraga
19. zář 2016

Nakoupila jsem hromadu těch pogumovaných, co mají zapínání na patentky a přijdou mi k ničemu. Možná tak pro starší batole nebo na slintání, ale ve věku 5m teda na krmení ne. Ležícímu miminu to nejde pořádně zapnout, odepnout, nesaje to... Nejraději používám froté se šňůrkama. Utírala mě s nimi už moje máma, takže jsou léty prověřené. 😅

leki
20. zář 2016

Ty silikonový-tvrdý s korýtkem jsou uplně děbilní. Nejsou vůbec formovací, takže mimču trčí a vadí mu, takovýto korýtko není k ničemu jen zavazí a malej (teď 7 měsíců) si s tím chce hrát, obracet to a strhávat.

Já mám froté bavlněnej na cvočky, zapínání na rameni, to je super, ale je bohužel docela malej a naše mimčo je divoch. Tak jsem koupila z Ikei "pláštěnku" - dlouhej rukáv, skoro po kolena, zapínání na sucháč. Je super, obvzlášť, když zrovna nevím, co na novej příkrm mrňous řekne a jestli nebude kopat nožičkama, prskat nebo mlátit rukama. Ale děsně nesnáší oblíkání rukou, tak se mi často docela vztekne, než ho do toho navleču. Takže jsem převážně najela na obyč bryndák od canpolu, je z jakoby pevnejšího igelitu a je podstatně větší než ty klasický froté-délka asi do pasu, šířka po celém hrudníčku a zapína se vzadu na suchý zip. Jsem s tím uplně spokojená, nemusím to prát, jen osprchuju, dítě je zakryté celé skoro, ohne se podle toho jak potřebuju, že nto nesaje mi neva a ten sucháč je fakt super.

Takže za mě buď froté/bavlněnej, ale hodně velkej nebo "igelitovej".

ssandy
20. zář 2016

Mam frote se snurkama, klasika z moji vybavy, kterou mamka snad musela poridit, kdyz jsem se narodila.🙂 Od prvnich prikrmu pouzivame, casem prejdem na igelitak z ikey, ale az bude jist sama.

ruzena90
autor
21. zář 2016

děkuji za pomoc maminky 🙂