Gynex versus Femigard - jak nastartovat ovulaci?

kristy82
23. únor 2016

Nejdříve shrnu můj problém: 12 let antikoncepce, po vysazení 3 měsíce cyklus naprosto v pořádku (i když delší, 32 dní), ovulace probíhala jak má, potvrzeno BT. Po třech pravidelných cyklech přestala chodit MS, návaly, změny nálad, padání vlasů, šílené akné, cysty, anovulace ☹ Dr. doporučila Gynex, který jsem začala brát asi 75 DC, 90 DC přišla MS! Tak jsem se zaradovala 🙂 Už za těch 14 dní od začátku braní Gynexu se mi šíleně ulevilo, po dvou měsících i přestaly padat vlasy, celkově se mi zlepšila nálada, cysty zmizely! No a o co mi vlastně jde, brala jsem Gynex 3 cykly a pak řekla dr. že už ho brát nemám, že jak mohl pomoct už pomohl a víc neudělá, že se jedná o bioinformační složku a ta stačí brát jednou za život, tomu já nerozumím, ale něco na tom asi bude. Teď mám tedy cykly víceméně pravidelné, MS chodí, i když slabá, ale jsou anovulační ☹ A akné nadále přetrvává. Další dr. mi doporučila Femigard, ten prý je dobrý i na akné. Ale nevím, zda nemám pokračovat spíš v Gynexu, nebo si teď dát kůru Femigradem, co udělá a pak se eventuelně vrátit ke Gynexu, o obou přípravcích jsem dost načetla, ale přesto budu ráda za reakce, které mi pomohou se rozhodnout, co dál užívat. Jinak tento cyklus mi dr. dala Clostilbegyt, na který jsem ale vůbec nereagovala a rozhodla jsem se, že to ještě nechci řešit chemicky. Dále užívam Superfolin a Inositol. (Taky jsem pila 3 měsíce Kontryhel, ale ten mi asi spíš nepomohl). Takže nejvíc mě teď trápí anovulace, akné a jako bonus nízká sliznice...

no_title
23. únor 2016

Ahoj, tak to máme podobné HA jsem brala 6 let, teď jsem asi 4 měsíce bez ní. Akorát já MS nedostávám vůbec, takže ani ovu. Ale návaly horka, padání vlasů, to vše se mi stávalo po vysazení. Dělala ti dr. hormonální profil? Návaly horka souvisí s nedostatkem estriadolu nebo jeho hraniční hodnotou. Nechala jsem si udělat hormonální profil (jako samoplátce, dr. by mi jej sama od sebe neudělala) a skutečně norma je 110 a já mám 110,8. Ještě jako bonus mi k tomu vyšel hyperoandragenní syndrom. No nic... Čistě hypoteticky pokud máš málo estriadolu, nemohou růst folikuly a díky jeho nedostatku jsou pak ty návaly a padání vlasů. Tak by to chtělo doplnit spíš ten estriadol. Ten obsahuje např. sarapis soja, lněné semínko nebo drmek, dá se to hodně ovlivnit i stravou - jíst hodně soji, ryby (zvlášť ty mastnější) pohanku, ale také se dá ovlivnit dost pravidelným cvičením. U tebe bych doporučila hormonální jógu, eventuelně cvičení podle Ludmily Mojžíšové.
Jinak, já jsem toho vyzkoušela hodně, tak napíšu pár zkušeností... 🙂
Gynex - na vyvolání ovu ani MS nepomohl vůbec. Trochu vliv na hormony asi měl, protože už nemám silnou a bolestivou MS
Kontryhelový čaj - piju směs, kde je kontryhel, heřmánek, měsíček a saturejka, na vyvolání MS ani ovu vliv neměl (ale já mám PCO asi dost silné), ale mám teď vyšší sliznici.
A po všech útrapách jsem došla ke kombinaci:
Nosifol forte (obsahuje kys. listovou, což se hodí pro růst jakýchkoli buňěčných tkání, ale taky pomáhá k ovulaci), sarapis soja (kvůli nedostatku estriadolu - konečně mi přestaly díky němu ty návaly horka), grepový džus 3 dl denně do ovulace (prý pomáhá na růst sliznice, ale nevím zatím jsem změny nepozorovala, piju ho jen 14 dní) drcené lněné semínko (taky kvůli estriadolu ale i kvůli nekvalitnímu plodnému hlenu - ten se zlepšil jen jednou na cca 3 dny od té doby vše při starém, takže nevím, jestli teda pomáhá...)
a hormonální jóga. Sice ji necvičím moc dlouho, ale je fakt, že při cvičení cítím, že se "tam" něco děje. Cvičila jsem i Ludmilu Mojžíšovou opravdu poctivě téměř denně 3 měsíce a nic. Moje tělo prostě spí.

kristy82
autor
23. únor 2016

@no_title To jsem zapomněla uvést, že jsem teď začala s fyzioterapií podle Mojžíšové, chodím přímo k fyzioterapeutce (teda zatím jsem byla jednou), problém je ten, že je asi dobrá, tak je tak vytížená, že mě na další terapii objednala až za 2 měsíce ☹ Co se týká soji, jsem tak ze 2/3 vegetarián (maso jím tak jednou, 2x týdně), takže produktů ze sóji a ryby jím dost, tím to asi nebude. Ale lněné semínko bych mohla zobat víc. Jo a hormonální profil mi dr. dělala, mám lehce zvýšený testosteron, jak se ho ale zbavit? 😒 Každopádně děkuji za reakci a doporučení a přeju nám hodně štěstí 😉

no_title
23. únor 2016

@kristy82 zvýšený testosteron může snížit buď ta hormonální jóga nebo tím, že se zvýší estriadol. Čili sarapis soja, drmek (ten si holky, co mají také zvýšený testosteron hodně chválí), čaj dr. mojžíšové a asi ještě spoustu dalších přírodních věcí. Mrkni do skupiny Snažilky s PCO, PCO souvisí vlastně se zvýšeným testosteronem (v současnosti se mu v medicíně tak už neříká, spíše hyperoandragenní syndrom). Můžu poslat pozvánku, jestli chceš. Hodně holkám pomohl i drilling vaječníků, ale to už je přeci jen operace i když drobná.

adrrik
22. čer 2016

@kristy82 kolik toho inositolu beres?

nelilili
22. čer 2016

Ahoj, pracovala jsem v krámku s bylinkami a bylinnými přípravky, takže mám nějaké zkušenosti s Gynexem i Femigardem. Oba produkty lze samozřejmě brát vícekrát, Gynex je především očistná kůra, která pomáhá odstraňovat cysty, upravovat cyklus, apod. Pokud jsi jej brala ty 3 měsíce, musí následovat alespoň měsíční pauza v jeho užívání. Pak lze nasadit znova. Dělá se to tak se všemi bylinnými kůrami. Nicméně, pokud MS už chodí pravidelně, pak bych opravdu zkusila začít užívat Femigard. Ten totiž harmonizuje reprodukční systém a napomáhá tak snadnějšími otěhotnění. Ze zkušenosti mnoha dam, které si ho chodily kupovat vím, že i těm, které třeba několik let nemohly otěhotnět, právě Femigard výrazně pomohl. Stejně tak pomáhá i mužům zlepšovat spermiogram 🙂 Mějte se krásně! 😉

kristy82
autor
22. čer 2016

@adrrik Brala jsem 2g denně, poslední 2 měsíce beru 4 ;)