Kinetóza, kdy se začala u dětí projevovat?

barumat
18. kvě 2017

Ahoj, chci se zeptat maminek starších dětí, kdy se u nich začaly projevovat první náznaky kinetózy. Ptám se proto, že já můžu po obědě skočit na centrifugu a nic mi není, kdežto manžel zvracel i na obyčejné houpačce a dodnes se mu dělá špatně, když třeba nejede po směru jízdy, nemůže si v autě číst, atd. Dceři byl rok a zatím se zdá v pohodě, v autě jezdí po směru jízdy a snáší jízdu v pohodě, houpačku a klouzačku miluje, můžu s ní točit i házet a jen se chechtá. Ale bojím se, aby to nebylo teď, dokud je malinká, a nepřišlo to vývojem...

barumat
autor
18. kvě 2017

Jen doplním, že jsem slyšela, že se právě hodně dětem začíná dělat v autě špatně, když se jim sedačka otočí z protisměru do posměrné orientace. Proto ta poznámka, jak dcera v autě sedí. Obvykle se přitom dospělým právě dělá zle, když nejedou posměru jízdy. Čert aby se v tom vyznal 😀

lv
18. kvě 2017

Před 2.rokem se začalo mladší dělat špatně, při jízdě s hodně zatáčkami, serpentiny apod., nad1h jízdy.

kackacka37
19. kvě 2017

Starší zacal zvracet v 8 mi měsících a vydrzelo mu to hodne dlouho jeste ted ve dvanacti obcas rika, ze mu je spatne.

lilulilu
19. kvě 2017

Synovi zacalo byt spatne kolem 2. roku. Ted mu budou 4, kratší cesty (cca do hodiny) zvladab na delsi (mame obe babicky na druhem konci republiky) davame Kinedryl. Ten jsem koupila homeopatika, tak priste vyzkousime. Dcera 13 mesicu uz jezdi po smeru a zatim ok. Jo a obema s přítelem/tatínkem deti nam byva v aute/autobuse spatne. Mne ted naposled po vice jizdach i na toboganu... 😒

betelgeuzz
19. kvě 2017

Starší se začalo dělat špatně až tak kolem 4. S otočením sedačky to nesouviselo. A jak píšou holky, je to při delších cestách a spíš v létě, když je v autě vyhřátý vzduch. Klimatizaci taky pořád pouštět nechcem.
A třeba mně se v autě nikdy špatně nedělalo, můžu si za jízdy klidně číst. A mojí ségře, jako dítěti, zle bývalo. tak nevím, jestli je v tom nějaká dědičnost.

gnozka
20. kvě 2017

Nase mala vyla v pohode . Ted v roce a pul se uz 3x stalo ze chudák hodila slušnou savli :/ jak na kratší trase tak na delší . Ale vypozorovala jsem ze hlavne kdyz je akorat po snídani a my nekam musíme jet . Těžko říct jestli to bude horší nebo to byla náhoda . Pro jistotu ted budu davat kinedryl kdyz nekam pojedeme .

jasmi
20. kvě 2017

Tak moje dcera zacala zvracet uz po prvnich prikrmech,tj.v 6 mesicich,ted jsou ji 4 a zvraci porad,uz po par minutach jizdy,kinedryl nezabira,uz jsme ho zkouseli driv nez ve 2 letech..teda jo,zabere tak,ze zvraci az po 20-25 minutach..je to sileny..syn,2 roky jizdu miluje a je uplne v pohode..

barumat
autor
20. kvě 2017

Holky, vy mě strašíte, to vypadá, že se to může projevit kdykoliv... :-O

medulinek
21. kvě 2017

Dcera jezdila v pohode,ted ji bude 5 a obcas rika,ze je ji spatne nebo ji boli brisko,zatim neblindi,manzel ma v aute problem uz jen v okamziku,kdy jede jako spolujezdec a nedejboze,kdyz se musi podivat jinam nez pred sebe.