Kojení a samovolný potrat. Někdo stejně?

frejaa
19. zář 2021

Hezký den, mám dotaz, je tu některá co kojila pouze v noci a prodělala Samovolny potrat v 6tt, kde na ultrazvuku nebylo skoro ještě nic videt a pak se v dalším těhotenství podařilo? Nebo jste pokaždé dostavili?

jana_zofie
19. zář 2021

Ahoj. Nějak jsem úplně nepochopila na co se ptáš, ale mela jsem ZT v 8 tt při kojení přes den i v noci. Ted jsem 20 tt, tak snad uz to vyjde. Kojim porad. Hlavne v noci, ale bezne jeste rano a v poledne pres den taky. A kdyz ma mala rymu, kasel, rostou ji zuby, tak je prisata furt :D

frejaa
autor
19. zář 2021

@jana_zofie díky za info, já právě potratila v 6tt asi, tak mě zajímalo jestli to může být kojením, a byla jsi na revizi?

ruzova_pastelka
19. zář 2021

Kojila jsem celé těhotenství zcela bez problémů. Kojila jsem velmi často, několik hodin denně v kuse.

cikitkapb
19. zář 2021

Mně se to stalo v listopadu 2019, ještě jsem nestihla ani dojít k doktorovi na potvrzení těhu a samo to odešlo. Tehdy jsem kojila tříleťáka jen v noci. A o měsíc později už jsem byla zase v tom a teď nám tu běhá roční poklad.

jana_zofie
19. zář 2021

@frejaa na revizi jsem byla. Nemyslim si, ze by na to kojeni melo vliv. Nic nerikala ani gynekolozka. Vem si, ze holky normalne koji tandem (coz me taky, obavam se, ceka a mam z toho trosku obavy skrz organizaci) a nemaji problem.

radkan91
19. zář 2021

@frejaa Dobrý den, já měla poprvé biochemické, další pokus už vyšel. Kojila jsem i přes den. Ale bylo mi řečeno, že na to kojení vliv nemá, že je to jen souhra nahod. Držím palce.

frejaa
autor
19. zář 2021

@jana_zofie super děkuji za info 🙂

frejaa
autor
19. zář 2021

@radkan91 děkuji za info, uvidím kdy přestanu krvácet a pak zkusíme znovu, ještě jdu v pondělí na krev zda odchází hcg... V pátek jsem měla 252

katherine177
19. zář 2021

@frejaa kojila jsem až do 5.měs.těhotenství ,pak se dcera sama odstavila,vše bylo v pořádku

cherie24
19. zář 2021

@frejaa já jsem kojila a to poměrně dost. Ve dne i v noci. Malá se mi na prsa, krom potřeby, dobývala i jen tak z nudy, pro zábavu. Říkala jsem si, že to bude hrozný Mordor jí odstavit. Jsem 24. týden. Jak jsem otěhotněla, začala jsem jí to pomaličku omezovat, pak mi to taky cca v 8 týdnů začalo být nepříjemné a mléka už jsem ani moc neměla. A pak do 12. týdne byla odstavená. Zcela bez breku, prostě mléko došlo, jí už nic neteklo, tak jsem si řekla, že jí před spaním budu jen mazlit a prso nedám a ona si ani nevzpoměla 🙂 Vnímala jsem to jako úplně ideální stav takhle, i když na gyndě se na mě tvářila všelijak, že ještě kojím a radila ihned odstavit.

cikitkapb
19. zář 2021

@cherie24 To mně gyndař radil už po roce malýho… Někteří doktoři to tak prostě mají. 🤷🏻‍♀️

marketaholasova
19. zář 2021

@frejaa potratila jsem take v 6tt na revizi jsem nebyla pry to neni potreba, ze je deloha cista. Jen 3 krat na krvi kvuli hcg. Taky jsem kojila a pry to nemelo vliv. Pry staci 1 cyklus pockat. Cekali jsme 3 protoze jsem po 1cyklu mela velkou cystu asi hormonalni. Po 3 mesicich jsem znovu otehotnela pres nocni kojeni. Mala se odstavila sama v 8 tt. Ted jsem 16 tt. Malou jsem kojila do 20 tydnu věku jen večer.

cherie24
19. zář 2021

@cikitkapb tak mě to říkala prý skrz to, že kojení i těhotenství je pro tělo náročné a ještě to kombinovat... Ať prý nechám všechnu energii pro miminko. Já jsem třeba pak o mléko přišla, i mě to bylo skrz citlivá prsa nepříjemné, ale na miminko to teda vliv nemělo a dcerka se aspoň odstavila postupně a ne šokově ☺️ Ale údajně prý tělo vždycky všechnu energii posílá primárně na těhotenství. A pokud to nezvládá, tak pak omezí zbytek jako třeba to kojení nebo výživu matky. Takže strádá ostatní, ale miminko ne.

kosi_cek
19. zář 2021

@frejaa během kojení jsem otěhotněla celkem 4*, ale jen 2 dětí. Z nezdaru jsem nikdy kojení však nepodezřívala a neodstavila jsem, ale zároveň jsem se ještě nikdy neprokojila přes celé těhotenství. Je zajímavé, že právě v těhotenstvích, která nevyšla (ač třeba trvalo to těhotenství i déle), mi kojení vůbec nevadilo. Shoda okolností? Protože jinak mi kojení začalo být nepříjemné už prakticky někdy okolo období, kdy vyšel pozitivně test, ať už jsem kojila v té době velmi často nebo jen 1* denně...

cinam
19. zář 2021

Měla jsem ZT v 6tt, kojila jsem pouze v noci. Řešila jsem to potratovymi pilulkami. Otěhotněla jsem pak za 6 týdnů a kojila do 4.mesice těhotenství, vše už bylo ok. Ten první nezdar nesvadim na kojení, protože i moje úplně první těhotenství skončilo jako zamlkle v 10tt i bez kojení 😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru