Gynekologie Praha. Kdo přijímá pacientky?

dominika1008
1. pro 2022

Ahoj holky, dneska jsem byla ve Vinohradské nemocnici na gynekologii kvůli potvrzení těhotenství jelikož moje doktorka tam teď cca 3 týdny nebude a potřebovala jsem to kvůli potvrzení v zaměstnání jelikož tam tahám těžké věci a už jsem minuly měsíc potratila tak jsem tomu chtěla předejít jenže žádné pomoci se mi nedostalo místo toho doktorka nepříjemná a sestřička arogantní že to ani nebylo hezký a ještě po mě chtěli 1500 😡 tak jsem se nakonec na to vyšetření vyprdla a bylo mi řečeno že tam nemám co dělat i když jsem jim jasně vysvětlila že moje doktorka není k dispozici a záskok nemá 😔 už od včerejška odvolávám gynekologie a bohužel nikdo nepřijímá tak se chci zeptat zda náhodou o nějakém nevíte.

mourovatakocka
1. pro 2022

@dominika1008 Nj, velká nemocnice, tam se většinou s lidma moc nepářou. Jiný záskok tvoje doktorka nemá? Já mám super gynekologa, ale nevím, jestli bere nové pacientky. Chceš kvůli tomu opravdu přecházet?

betthany
1. pro 2022

@dominika1008 Proč by po tobě chtěli 1500? 🤔

dominika1008
autor
1. pro 2022

@mourovatakocka ráda bych přešla jelikož moje gynekoložka je mimo Pražská a dojíždět 45 min tam a zpátky se mi časově ani finančně nevyplatí 😔
@betthany chtěli 1500 za to aby mi řekly jestli jsem a nebo nejsem těhotná 😤🤦🏼‍♀️ a to jsem tam dala i kartičku VZP 🤷🏼‍♀️

mourovatakocka
1. pro 2022

@dominika1008 Já chodím k Mudr. Holému na poliklinice Mazurská, ale jestli bere nové pacientky nevím. Sehnat dobrého doktorka je náročné...

betelgeuzz
1. pro 2022

Jiná nemocnice gynekologickou ambulanci nemá? Ještě bych zkusila kontaktovat praktického lékaře, jestli ti něco neporadí, nebo ti nenapíše neschopenku.

dominika1008
autor
1. pro 2022

@mourovatakocka moc děkuju ☺️ Moje doktorka je skvělá ale odstěhovala jsem se do Prahy takže pro mě bohužel daleko 😔 A ano dneska sehnat dobrého doktora je dost náročné 😔

dominika1008
autor
1. pro 2022

@betelgeuzz volala jsem na Motol, Ipak i na Karlák a bohužel nic 😔 tak to zkusím moc děkuju za radu ☺️

betelgeuzz
1. pro 2022

@dominika1008 a ty jsi chtěla potvrdit těhotenství? Bych zkusila říct, že mám bolesti a nejspíš jsem těhotná. Oni si možná myslí, že chceš zadarmo fotku.

drakenn
1. pro 2022

Tak než ti potvrdí těhotenství, tak zavolej své obvoďačce a vysvetli situaci. Ta ti může dát PN. Po potvrzení těhotenství musíš k závodnímu lékaři a ten posoudí zda děláš práci nevhodnou pro těhotné. Pokud ano, měli by ti v zaměstnání nabídnout práci vhodnou pro tehule nebo pokud nemají, budeš doma za 100% platu.

luckavobo
1. pro 2022

@dominika1008 zkus Gynfem, mají dvě pobočky: Strašnice a Smíchov. Všichni doktoři jsou moc fajn.

jjasmina
1. pro 2022

@dominika1008 tak já se nedivím, že si platila, chtěla si vyšetření a potvrzení na vlastní žádost, není to pohotovosr, když ti nic není.

hezz17
1. pro 2022

@dominika1008 pokud jsi minuly mesic potratila, tak bys ted mela dodrzovat sestinedeli a ne byt tehotna 🤔
V ambulancich je vetsinou nutnost se objednat, a potvrzeni do prace neni povinnost vydavat. Od toho mas sve lekare. Tri tydny neni zadna doba. Pokud jsi potratila, jak pises, tak na to velicw pracdepodobne nemela vliv prace ale proste cerny petr (genetika atd). Btw tezke znamena jak tezke?

zelenaesmolda
2. pro 2022

@hezz17 taky nechapu ten potrat minuly mesic a okamzite nove tehotenstvi

jjasmina
2. pro 2022

Jinak ono je těhotná a těhotná, pokud si prostě v začátku dostala ms, tak tohle se stane každé druhé

klaruskaholubinka
2. pro 2022

Kamarádka má gynekologa taky daleko, byla ve stejné situaci ze nevedela jestli je je těhotná, akorat teda jeji doktorka nemela dovolenou, volala ji a ta ji řekla ať jede do nemocnice, ale ať řekne, že má bolesti břicha, pak tě vzít musí a udělají i ultrazvuk ! V tomhle případě bych pravdu neříkala
V nemocnici té zřejmě nevemou pokud ti nic není. A tvá doktorka by měla mít zaskok, to má každý doktor

mimi1004
2. pro 2022

Nevím, jak přesně se k tobě chovaly, ale co jsi vlastně čekala? Mají své naobjednané pacientky a do toho nakráčí někdo, kdo je MOŽNÁ v tom a dožaduje se potvrzení. Dojdi si jako samoplátce na krev a uvidíš. Jako potvrzení těhotenství se vydává těhotenská průkazka kolem 12tt.

michaela666
2. pro 2022

Ty odběry jak píše @mimi1004, ti udělají v každé laboratoři, jen si je taky musíš zaplatit. Takhle v začátku by to doktorka poznala taky hlavně z krve. S neschopenkou je to složitější, zavolej obvodnímu doktorovi. Ne každý gynekolog ti ji napíše hned na začátku.

dominika1008
autor
2. pro 2022

@hezz17 zdravím, ještě než jsem se rozhodla znovu otěhotnět tak jsem se ještě moji doktorky ptala a ona mi řekla že po potratu je větší šance na otěhotnění navíc jsem byla tak 2-3 týdnu a potvrzení do práce potřebuju jelikož tam zvedám i 15-20 kg a podle zákoníku práce můžou těhotné zvedat jenom 5kg takže bych musela změnit úsek jako je třeba kasa a nebo jít na rizikové @mimi1004 a i když nejsem objednaná tak to neznamená že se ke mě budou chovat jako ke kusu hadru já taky musím jednat se zákazníkem slušně a měly by jednat slušně i s pacienty

dominika1008
autor
2. pro 2022

@luckavobo moc děkuju dneska si tam zajdu ☺️

betthany
2. pro 2022

@dominika1008 ale na ultrazvuku stejne ještě nic neuvidí a tedy ti nic potvrzovat nemohou podle mě..na krev si muzes dojít i sama..celá ta situace je trosku zvláštní. A minuly měsíc jsi dostala menstruaci jen o par dni později než jsi měla pokud se nepletu, to není potrat..

hezz17
2. pro 2022

@dominika1008 zrejme si pletes pojmy potrat a biochemicke tehotenstvi. Potvrzeni tehotenstvi z uz ti udela mozna tak v 6.tydnu, spise pozdeji.
Na rizikove tehotenstvi se nechodi z duvodu noseni veci v praci ale kvuli zdravotnimu stavu, to je vec deuha.

michaela666
2. pro 2022

@dominika1008 Takže pracuješ v obchodě? Já v těhotenství ano a žádné potvrzení mi doktorka nedala. Prostě jsem šla za manažerkou a řekla jí to. Nejdřív se cukaly ať jdu na neschopenku a pak mi našli vhodnou práci. Ona ani práce na pokladně podle zákoníku práce není vhodná 😃, takže vybrali jen určité činnosti na prodejně, které jsem mohla dělat....Zkus to přes vedoucí, ta to musí řešit i bez razítka od doktora.

dominika1008
autor
2. pro 2022

@michaela666 mému vedoucímu jsem to právě řekla a ten děla jakoby nic tak jsem to řekla personální a ta mi řekla že chce abych to měla potvrzené od doktora a budu muset kontaktovat i moji praktickou lékařku

dominika1008
autor
2. pro 2022

@betthany dostala jsem ji cca po týdnu ale byla větší a bolestivější než jí mám normálně a dneska mám dost velké bolesti v podbříšku tak se bojím aby se mi to nestalo znovu 😔

michaela666
2. pro 2022

@dominika1008 Doktor ti to s největší pravděpodobností nepotvrdí dřív než bude srdeční akce, což je tak +- v 6tt. Těhotenská průkazka se dostává ještě později. A s kolegyněmi nebo kolegy na směně se nemůžeš nějak domluvit? Jakože tě bolí záda a nemůžeš zvedat tolik?

mimi1004
2. pro 2022

@dominika1008 A máš už aspoň pozitivní těhotenský test? Mně to přijde celé nějaké divoké. Jeden měsíc prý potratíš a druhý si běžíš pro potvrzení od doktora, které ti ale nikdo ještě nedá.

dominika1008
autor
2. pro 2022

@michaela666 jsem právě v nově otevřené prodejně a jsou rádi za každou hlavu tak mě napadlo přestoupit úplně na jinou prodejnu a tam bych právě šla na tu kasu ale problém je že jsem ještě ve zkušebce a bojím se že mě vyhodí 😔

dominika1008
autor
2. pro 2022

@mimi1004 toto je 3 dny starý test 🙂 a ano minulý měsíc jsem to tak nějak neřešila jelikož jsem dělala na jiném úseku občas jsem teda doplňovala když bylo potřeba ale myslela jsem že by to nemuselo mít žádný vliv když to je jenom občas ale teď jak to dělám každý den tak se docela bojím mám i srdeční arytmii a víc se zadýchám a občas to skončí i záchvatem 😔 tak jsem docela zoufalá

betthany
2. pro 2022

@dominika1008 ano ani opožděná MS o týden není potrat, je to maximálně biochemické těhotenství které se u nás ani nijak neeviduje, pokud nejsou další problémy.

dominika1008
autor
2. pro 2022

@betthany dobře děkuji ☺️ a jaká je možnost u toho biochemického těhotenství že se to bude opakovat nebo je větší pravděpodobnost že se udrží?