Rozdílná délka luteální fáze, setkaly jste se s tím?

sissa86
25. dub 2017

Moc zdravím všechny snažilky, všude jsem četla, že je délka lutealní fáze plus minus stejná. Snažíme se už asi sedmý měsíc o miminko a třetí měsíc si měřím bazální teplotu. Podle teploty k ovulaci každý měsíc došlo, ale dost výrazně se mi liší právě délka druhé fáze menstruačního cyklu - 1. cyklus 13 dní, 2. cyklus 10 dní, a teď jsem to dostala po 8 dnech od ovulace. Nesetkala jste se s tímto problémem některá?

efijil
25. dub 2017

@sissa86 Mám něco podobného... Měřte více cyklu a uvidíte, jak to bude... Mně se to střídá, mám-li cyklus na levé straně, mám ovulaci 14. DC, jde-li to z pravého, mám ovulaci až 21. DC. Menses vždy přijde 29. DC. Je ale zajímavé, že jsem 2x otěhotněla, pokaždé ve chvíli, kdy jsem měla ovulaci 21. DC. To druhé těhu bylo neprospívající, nyní se snažíme dále, už to trvá 2,5roku a nic se neděje. Lékaři to berou "že některé ženy to tak mají", vůbec s tím nic nedělají.. Hlavně aby byla dostatečně dlouhá ta část po ovulaci - alespoň nějakých 10 dní... Pak se nemáte čeho bát... Čím delší bude, tím pro Vás lepší ;) Hodně štěstí!!!!

hlasimse
26. dub 2017

Většinou ji mám stejnou (13-14 dní), ale někdy se mi taky stalo, že byla dost krátká nebo naopak delší. Hlavní je jak to je většinou, řekla bych...