S kým jsem mohla otěhotnět?

pavlaju1990
29. pro 2017

Ahoj holky,
potrebuju poradit a předem vím, že mne možná odsoudíte. Nejsem na to hrdá, vycitam si to do teď to mi věřte. S pritelem jsme spolu už 10let ale posledních pět měsíců jsme měli krizi a já si našla milence. Jenže jsem otěhotněla a podle výpočtu jsem otěhotněla 1.11 a s milencem jsem byla až 4.11. S milencem jsme používali kondom a s pritelem jsem moc nespala ale když už ano dával si veliký pozor. Vím, že jsem udělala chybu a o přítele nechci přijít. Pritelovi jsem řekla že jsem těhotná a na miminko se moc těší a s milencem jsem to hned skončila. Jenže teď mě szira myšlenka kdo je otcem. Jedno vím jistě a to, že jsem udělala neskutečnou chybu které lituji a dokonce života si ji budu vyčítat a bát se, aby to přítel nějak nepoznal. Potřebuji radu a váš názor s kým z nich dvou jsem mohla otěhotnět. Děkuji moc!

alexkisss
29. pro 2017

Ahoj urcite te neodsoudim jde o to jak dlouhý mas ciklus podle toho se vypočítá ovulace a pak už by to melo byt jasné s kým z nich si otěhotněla

rebe
29. pro 2017

Mohla jsi otěhotnět s kterýmkoli z nich. Kondom není stoprocentní ochrana a ovulaci nelze určit výpočtem,můžeš ji mít v kteroukoli část cyklu, nejen uprostřed. Pokud se s přítelem nechráníte, je to asi pravděpodobnější, ale bez testů DNA to říct nelze.
Pokud sis díky tomuto uvědomila, že jsi udělala chybu, a chceš být s přítelem, je to asi dobře. Ale, zatímco u nevěry je nejlepší řešení zatloukat a černé svědomí z nevěry si nést sama, tohle je jiný případ. Tvůj přítel má právo vědět, že dítě možná není jeho, a rozhodnout se sám, jak se k otázce nejistého otcovství postavit. Myslím, že bys mu měla říct pravdu, i s rizikem, že to nerozdýchá. Jestli totiž dítě jeho není a zjistí to náhodou až za spoustu let (třeba díky krevním testům), zničíš váš vztah jistojistě.

kocvarovas
29. pro 2017

Nikdy jsem v takové situaci nebyla, ale určitě tě neodsuzuji. A za mě? Pokud byl milenec pouze milenec, kterého jsi opustila a pokud chceš být s přítelem, je to dítě jeho a hotovo. S milencem jste měli kondom, což je jistě účinnější metoda, než si dávat pozor a datum taky dle tebe sedí víc na přítele. A možná budu u ostatních za potvoru, ale příteli bych to rozhodně neříkala.. Jen mu tím ublížíš..

hanca2222
29. pro 2017

Urcite ta neodsudzujem a moja rada asi takato:spytala by som sa gynekologa ktoremu doverujem.Ani on ti nepovie na 100per.ale aspom podla mna bude vediet vacsiu pravdepodobnost.A lekara sa naozaj neboj,nestyd;segru mam lekarku,sice nie gynekolozku ale internistku a ta mi kolkokrat vravi,ze lekara sa netreva vobec hanbit,ze oni si vypocuju vse mozne i nemozne,neodsuzduju nikoho,oni to vsetko beru nejako inak😉drzim palce nech je hlavne mimisek v poriadku😊

no_title
29. pro 2017

pokud je ten milenec i tvůj kamarád a dá se mu věřit, tak bych být tebou po narození dítěte udělala DNA testy s ním... aspoň budeš vědět pravdu, ale podle toho, co píšeš to vypadá spíš na přítele. Jen bacha pokud bude otcem milenec, tak si může pak nárokovat čas s dítětem apod. Proto píšu "pokud se mu dá věřit". Příteli bych to ale osobně neříkala, dokud nebudeš mít černé na bílém, že není otcem dítěte.

kafr
29. pro 2017

No milenci bych to nerikala, i kdybych mu nakrasne verila. Nikdy nevis, co se muze stat v budoucnu, rozkmotrite se, nebo se nekde opije a placne hloupost.... Toho bych vynechala.
U pritele nevim, tu fakt vaham... Prvni co me napadlo, bylo nerikat. Ale co kdyz to prte bude jak na potvoru podobne milenci? To teprve bude vysvetlovani tezke!

iva27
29. pro 2017

No,pokud to rekne priteli,muze s nim mit konec hned.S milencem je to same,muze se mstit za rozchod ..Strasne tezka situace,ja osobne si nedokazu predstavit,ze bych zila cely zivot s nejistotou,ci je moje dite..Samozrejme to neni zadna rada zakladatelce jen si to sama nedokazu predstavit.A kdyz tady neni jisty otec ani jeden..Co kdyz se v tehotenstvi budou resit urcite situace..Uz jen krevni skupiny,muze mit dite po matce,ale taky nemusi mit ani po priteli..

linee
29. pro 2017

Souhlasim s tim, co uz tady bylo receno. Pokud vis, ze chces zustat s pritelem, brala bych to, ze jsi otehotnela s pritelem 1.11. (spali jste spolu kolem toho data)? A dale nic nerozebirala a hlavne nic dale neresila a na milence zapomnela a vzala si z toho ponauceni. Pokud to zacnes vice resit, spadnes do spleti lzi a vlastniho trapeni jeste hloubeji. Nasledky jsi neses sama, ale ted je dulezite, co je dulezite pro miminko.

normalnimatka
29. pro 2017

no tyjo, situace dost na hovno....
co to znamená, dával si pozor? neejakuloval do? ale spermie můžou obsahovat i jiné ehm tekutiny, že. to snad není žádná tajná věda, ale ZŠ. kondom je uričtě jistější. jako není to stoprocentní ochrana, ale ty procenta selhání nebudou v tom, že by rybičky proplavaly skrz latex, ale v lidským faktoru. pokud se kondom neslíknul, nepraskl, a nemazali jste něčím, co může tu vrstvu nějak narušit, tak těžce pochybuju o tom, že bys přes to mohla otěhotnět.

říct milencoj? nevim, pokud dítě bude jeho, může vám zničit vztah, bude mít na dítě nárok a dost možná ho bude chtít mít
říct příteloj? já bych si narozdíl od rebe tipla, že by se váš vztah mohl rozpadnout mnohem snáz, než kdyby s tebou vychoval dítě a dověděl se po letech, že jeho milovaný dítě biologicky jeho není. a i kvůli dítěti by mu bylo těžší ze vztahu odcházet.

no a pokud to milenec neví, aby to moh chtít nějak vytahovat a dělat si nárok, nemyslim, že by na to měl přítel jak přijít. pokud milenec není černoch:DDD nebo tak podobně...

normalnimatka
29. pro 2017

a určitě bych neriskovala to vyvalit na milence a čekat, že i kdyby to jeho dítě bylo, nakrásně se ho vzdá a podepíše ti, že si NIKDY nebude dělat nárok, že NIKDY na něj nepřijdou otcovský pudy, když třba sám nebude mít děti jinde...když to dítě jeho nebude, nárok si dělat nemůže, ale i tak ti může zavařit, kdyby se mu to rozleželo, a může to jít vyprdelit všecko příteloj. nikdy nevíš.

normalnimatka
29. pro 2017

a krevní skupiny mě taky napadly... pokud má autorka negativní rg faktor...ale třeba sami doktoři, narposto dementně tvrdí, že otec je vždy nejistý, a dneska se ani nezjišťuje jeho krevní skupina. řeší se jen skupina dítěte a matky.... takže po porodu teoreticky může vyjít najevo, že je nesmysl, aby dítě bylo přítelovo, když má úplně jinou skupinu, než matka i stálej partner myslící o sobě, že je otcem. ale zas, kdo by do toho šťoural žejo. to by musela bejt nějaká blbá náhoda...ale stát se může.

iva27
29. pro 2017

@normalnimatka ja mam treba O- a manzelovi brali krev a ma A+.Resilo se to u nas v tehotenstvi,protoze jsem mela pozitivni protilatky cele tehu.Nu a po narozeni,kdyz jsme vsichni vedeli KS chtel manzel ze zvedavosti( ne z podezreni)vedet,jakou ma i syn KS.Blby nahody se dejou,nekdy bohuzel..

pavlaju1990
autor
29. pro 2017

@normalnimatka pritelovi budou brát krev taky? Já myslela že jenom mě

iva27
29. pro 2017

@pavlaju1990 jak jsem psala,ja mam Rh negativni a brali i memu manzelovi krev.Jde hlavne o Rh faktor

rebe
29. pro 2017

@pavlaju1990 Spolužačka takhle na gymplu zjistila, že není svého táty. Brali jsme krevní skupiny a dědičnost, svoji skupinu znala, tak se zeptala rodičů. A bylo jasno. Byl to docela šok pro celou rodinu ☹

normalnimatka
29. pro 2017

@iva27 tak asi to bylo dýl, než ted nedávno...? mně dr. tvrdila, že tohle doktory vůbec nezajímá, že otec je nejistej, a že mi nebudou zjišťovat krev manžela, ale jen pak dítěte a že očkování v těhotenství mi narvou tak jako tak.tak jsem ji trochu umravnila, že snad vim, s kým to do prdele mám, a žejí na očkování v těhotenství seru, jen kvůli nějaký domluvě demen... teda chci říct gyndařů v čr. že to rovnou narvou každýmu a nebudou zjišťovat, jestli to nááhodou není úplně zbytečný.

@pavlaju1990 no asi ne. jestli máš negativní faktor, o to víc se t yskupiny budou řešit, ale vlastně v každým případě může vyjít najevo, že dítě není přítelovo. pokud máte třeba oba B, dítě nemůže mít A (doufám, že nekecám...ty výpočty se daj dohledat) nebo pokud bude mít dítě prostě skupinu, kterou ani jeden nemáte apod. třeba vim, že je případ, kdy je rodič A+B, a to dítě musí mít buď A nebo B.. nic jinýho nepřipadá v úvahu, ať už ten druhej rodič má cokoliv... no a takhle by na to mohla ze zajímavosti přijít řeč i za mnoho let...:D kdy to vlastně vyjde najevo, že je to geneticky nemožný. ale asi netušíš, co má přítel a manžel za krevní skupinu... takže těžko to nějak posuzovat, co ss tím dělat.

pavlaju1990
autor
29. pro 2017

S přítelem jsme spolu spali okolo toho 1.11 a s milencem 4.11. Měli jsme kondom a ničím se nemazali, neslíknul se a nepraskl.
A s pritelem jsme spolu spali a vždy to ,,hlídal”. Vím taky že milenec má 0 pozitivni a já si myslím že mám AB negativní.
A právě podle výpočtů jsem otěhotněla 1.11

normalnimatka
29. pro 2017

no ty kokso,t akže jestli máš A+B, tak bys měla zrovna mít to štígro, že dítě prostě zdědí buď A, nebo B a nic jinýho. ať už má druhej rodič cokoliv.... ale radši to někde ještě vygůgli.

pavlaju1990
autor
29. pro 2017

@normalnimatka
Když jsme spolu s milencem spali, tak se neudělal do kondomu ale kondom jsme celý sex měli jen potom jsem ho buď dodelala pusou a toho 4 se udělal mimo kondom.
Ale s pritelem si dáváme pozor už od té doby co jsme spolu začali spát. Takže mi přijde divné že najednou by to přišlo i když si dáváme pozor. Pamatuji si že když jsme spolu 1.11 spali vytáhl ho včas a dodělali jsme to jinak.
A s milencem jsme měli kondom a pak se udělal mimo něj.

iva27
29. pro 2017

@normalnimatka ne dyl,minuly rok.Treba to ale takhle nekteri doktori praktikujou,ze kdyz je matka Rh- tak automaticky se predpoklada,ze otec muze byt Rh+ a vic nezjistuji.Muj Dr.to teda zjistoval.
No,zakladatelka ma AB- a co kdyby dite melo 0? Tak je to po milenci a co pritel?I kdyz asi jak @pavlaju1990 pise,vi s kym by to "mohlo" byt

normalnimatka
29. pro 2017

@pavlaju1990 tak jsi asi Marie:D
no pořád je jediná možnost, že prostě nějaká spermie utekla už před koncem, než to, že by utekla už před koncem a ještě prošla skrz kondom:D to dá přeci rozum.

a nebo jsi ještě na nějakej sex zapomněla. já tě teda obdivuju, že si pamatuješ, kdy s kým a jakt o probíhalo:D

pavlaju1990
autor
29. pro 2017

@normalnimatka nezapomněla. Byly to tyhle dva opravdu

normalnimatka
29. pro 2017

@iva27 tak si gratuluj, že máš fajn doktora:D
no právěže píšu, že dítě by O mít nemělo. pokud je autorka a+b, mělo by mít POUZE A nebo B. nic jinýho.

pavlaju1990
autor
29. pro 2017

@normalnimatka takže podle tebe prostě by to mohlo být přítele a dal by jsi to neřešila

normalnimatka
29. pro 2017

@pavlaju1990 děvče moje zlatý, to musíš vědět ty sama. jako já nevim, jak jinak by to bylo možný....ještě leda na mokrej flek si sednout...:D já nevim, to už fakt bujně fantazíruju...

ještě mě napadá, jak vlastně víš, že jsi těhotná takhle dlouho? třeba je to čerstvější, enbo i naopak. byla jsi už na utz, kde změřili dítě a podle toho určili stáří plodu? to bejvá nejpřesnější určení termínu porodu a podle mě se z toho dá dobře odvodit i datum početí. spolehlivějc, než podle MS, protože ovulace není prostě tabulková.

iva27
29. pro 2017

@rebe ty joo o to je to horsi uz v tomhle veku,kdyz zjisti,ze tata neni vlastne tata.To mela nejake podezreni nebo se neco proflaklo?

@pavlaju1990 nevim,podle toho,co jsi naposledy psala si nejsi jista ani,ze to je pritelovo.Pises,ze je ti divne,ze by to prislo po takove dobe,co si davate pozor..No,preju hodne stesti

pavlaju1990
autor
29. pro 2017

@normalnimatka ano už mám za sebou testy a mám dvě fotky z UTZ. Termín mám 25.7 a poslední menstruaci jsem měla 19.10.

martinato1989
29. pro 2017

Já k tomu mám jen jedno.... přítel si taky dával pozor, téměř bych dala ruku do ohne za to, ze ani kapka neunikla....dopadlo to tak, ze za měsíc rodíme 😂😂😂

iva27
29. pro 2017

@normalnimatka prave asi kdyby melo jakoukoliv jinou,tak je to v p...v tomhle pripade by bylo nejlepsi,kdyby melo po matce

normalnimatka
29. pro 2017

@pavlaju1990 MS neřeš. podívej se na počet dní těhotenství a odpočítej si, kdy podle UTZ na den přesně začalo. akorátže to pravděpodobně nebude odpovídat ani jednomu, protože ještě tam je nějaká doba na uhnízdění atd.... ale asi z toho vyvodíš, co je víc poravděpodobný. nebo se třeba tím vyloučí jedn amožnost, nevim, zkus spočítat. ono je fakt, že to bylo dost u sebe no...ale podle mě to prostě nejde přes kondom, sakriš. jako chápeš, prášky opravdu můžou selhat, ale když selže kondom, tak o tom prostě víš. a kór, jestli v něm ani nebyla nadílka.