Stálé bolesti hlavy v těhotenství, stalo se to někomu?

mako2014
9. dub 2015

Ahoj, jsem v 21tt. Do současné doby mám strašné problémy s bolestí hlavy. Bolí mě pouze levá část a to každý den o brzkého rána tak do 5 odpoledne. Stalo se to někomu? neporadí někdo něco? Před těhotenstvím jsem bolestí hlavy netrpěla.

marierutova1
9. dub 2015

Podle mě je to větší fyzickou námahou.

mako2014
autor
9. dub 2015

@marierutova1 to si nemyslím, jelikož jsem na neschopence z důvodu mého zaměstnání a tedy doma jenom uklízím a vařím. Jinak nic moc. Ale bylo by fajn kdyby to z toho bylo, protože by neměl být problém s léčbou 🙂

ninanela
9. dub 2015

@mako2014 Migrenozní bolest hlavy-postihuje často jen jednu polovinu hlavy, je způsobená změnou hormonů v těhotenství. Některé migreničky si naopak v těhotenství pochvalují, že hlava tak nebolí. Takže když si netrpěla před těhotenstvím, vlivem hormonů bolesti můžou vznikat. Neurolog myslím stejně žádné léky nedoporučí, max. Paralen.

mako2014
autor
9. dub 2015

@ninanela , léky bych ani nechtěla, spíše takové ty "babské rady". Už jsem zkusila snad všechno. Procházky na čerstvém vzduchu, klid, spánek, ale nic nepomáhá :(. Snad to brzy přejde.

pabka
9. dub 2015

@mako2014 asi te moc nepotěším, migreny jsem měla před těhotenstvím i při něm, bolest lze trochu zmírnit, ale bez léků nevymizi a léky, které pomuzou, se v tehotenstvi nesmí. Ale přeci jen dobrá zpráva - od porodu je mám méně často a s menší intenzitou 🙂 bolest zmirni jen absolutni ticho, tma a lezet. Tedy alespon u me to tak bylo. tak držím palce 🙂

atenka46
13. dub 2015

@mako2014 tak bolesti hlavy mam taky, měla jsem migrény i pred tehotenstvim a bohužel ne přestaly. Z léku jediné paralen, který je ale stejne k ničemu, takze zbytečný... Jediné co tak hned jakmile zacne hlava trochu bolet tak hodne tekutin ( i jako prevence bys měla vypít víc než 2 litry denne) a lehnout si, chladná temna místnost, studeny obklad na čelo a zatylek a ja si koupila i tygři mast, mazu spánky.... Snad ti to aspon trochu pomůže....

mako2014
autor
13. dub 2015

@atenka46 moc děkuju, zkusím vše 🙂

mer
5. kvě 2015

Tak trpím na to taky většinou každý den s různou intenzitou, já byla i na neurologii, dala mi rhb, že je to od krční páteře, což trochu pomohlo, ale ted už měsíc nechodím a vrací se to, snažím se různě cvičit, ale se starší to jde trochu těžko, jsem 22 týden, je to nepříjemné.

mer
5. kvě 2015

Ale třeba i těhu masáž mi trochu pomohla

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru