Co s 3letým dítětem bez školky, máte levné tipy? Praha

romantika
7. únor 2013

Maminky, ktere resite stejny problem, nedostali jste se do skolky, mate nejake tipy jak dite dal rozvijet a nevysolit 15000 za mesic za osukromou, na ktere jako matka cekajici druhe nemam? Bohuzel prvni ditko mam i vyvojove dost napred a vidim, jak to doma nedava, ale mesicni limit na jeji zabavu predpokladam tak max 2500 Kc. Jak to resite, detske koutky nebo nejake civceni ci co, nemame ani babicky a lokalita kde bydlime je celkem klidna a vetsina deti mistni a skolku nejspis dostanou? Dekuji za jakekoliv tipy.

mamkamarketa
7. únor 2013

Zkus nejaka MC v okoli.

ludva
7. únor 2013

@romantika Ahoj a z jaké jsi lokality?
Já jsem toto řešila keramikou, cvíčem, atletikou, teď Matěj chodí na 1 dopoledne do MC a je důležitý, že chodí do školky 😎 Doufám, že se od září do školky dostane, ale jisté to není, šance je malá :(

romantika
autor
7. únor 2013

@ludva
z prahy 6, ale bydlime tak mimo,ze je vse celkem z ruky.mala je z toho nejsmutnejsi, protoze od dvou let po skolce desne touzi a v kolektivu je jak ryba ve vode a ted dalsi rok doma. Krom toho uz umi pocitat, barvy vse snad od roka a pul takze doma je to pro nic fakt uz celkem nudna rutina.
Tak ji to chci jak pises nejak vynahradit cvicenim a tak. Tim Mc myslis materska centra? A jak se tak pohybuji ceny?
Divala jsem se, ze jedno dopoledne v tydnu ve skolce v mesici udela prave tech 2500 a to mi prijde silene, aby sla 4 dopoledne si pohrat a tolik penez v cudu. Krom toho by samo jak jsem ji pekne vysvetlovala a pripravovala ji, tam chtela i spat a delat vse ostatni no a na to uz financne neni.
Vic je mi teda lito ji. Trochu ten system nechapu.
Kdyztak jsem cele odpoledne patrala a vyhledala jsem, ze cenove priznivy je sokol a domy deti a mladeze, tak mozna to zkusime. Jen nevim jak budu litat s mesicnim kojencem a ji po krouzkach.

ludva
7. únor 2013

@romantika Já platím 210 kč za 3 hodiny v mateřském centru 🙂 Což jde. Všechna děcka jsou tam od 9 do 12 hod. Jsem mile překvapená, co s nimi učitelka stihne. Na soukr. školku prostě nemám. Cvíčo pod MC stálo 120 kč, keramika 80... občas výlet, procházky a tak. Je fakt, že s mimčem to bude horší...

romantika
autor
7. únor 2013

@ludva
to je super cena, divala jsem se hned u nas, tak nizke to tu neni, ale je to skvely napad, zkusim pohledat nekde za prahou nebo nejak aspon dostupnejsi autem. Takze ho tam muzes ty tri hodiny nechat a pak vyzvednout? To by bylo fajn reseni. Rada bych, aby si zvykala na to byt tam i sama.
Dekuji moc za tip. Uz to ta nase cacorka moc potrebuje, dneska jsme byli obhlizet jednu soukromou skolku kousek od baraku, ale ty ceny silene a jak ty pises, ze jsi byla nadsena, tak ja dost zklamana. malinke prostory, nic moc zajem, takove site rychlou niti.
Apropo z ktere jsi Prahy, ze tak dobre ceny?

ludva
7. únor 2013

@romantika Praha 9 🙂 ale ceny soukr. školek jsem šílené..... Máme zaplacenou permici, jinak vychází hodina na 240 káčé. MC u nás funguje 2x týdně... na to aby si děti zvykly na kolektiv to stačí. Chodí tak hodně dětí co mají doma malého sourozenečka 🙂

romantika
autor
7. únor 2013

@ludva
jeeee skoda, tak to je opacna strana, ale asi to tam je u vas tak fajn cenove, protoze je tam hodne deti. Co jsem tady hledala tak tady to taky nabizi na ty 3 hodiny dopoledne, coz by teda bylo fajn. Na tvoji cenu asi nedosahnu, ale porad se to nevyrovna tem soukromym.
Jen teda vse je na auto, ale kdyz by to prdolce udelalo radost a hlavne jak pises si zvykla na kolektiv, tak to samo vymyslime.
Je to zvlastni ja jsem z doby kdy mne po roce posadili do jesli a pak uz se to se mnou vezlo az do dospelosti a ted maji deti problem dostat se mezi deti.
Dekuji moc za tip. Ona druha vec je jak to jeste citove mala zvladne s novym sourozencem, takze nakonec mozna nejlepsi reseni takto obcasne, nez se vsichni dame dohromady.
Pekny vecer cele rodince

romantika
autor
8. únor 2013

@ludva
Ahoj prosim te muzu se te jeste zeptat na radu ohledne zapisu do skolky?. Ikdyz vim, ze nas do skolky nevezmou, protoze v miste najmu nemame trvale bydliste, stoji za to davat prihlasku? Jestli je to treba v pripade dalsiho roku nejaka vyhoda, ze jsme se rok pred tim aspon snazili, nebo se nemam vubec namahat?
Dekuji moc
Jinak hledam jak zbesila a tedy zadna slava. Nejlevneji jsem nasla za 300 na ty tri hodky a to jedno jedine zarizeni s dojizdenim a jinak pak uz zbyva platit aspon to individualni hlidani na 120 ve skolce aspon na ty tri hodky. Teda je to tu celkem bida.

ludva
9. únor 2013

@romantika Ahoj, to ti bohužel nepovím... maminky mi tady psaly, že je za to snad bodík navíc, ale naše školka toto v kritériích nemá 😖 Já jsem vloni u zápisu vůbec nebyla, přišlo mi to škoda času, když mi bylo jasné, že se nedostaneme.... možná to byla chyba 😕

ludva
9. únor 2013

@romantika Asi bych se zeptala přímo ve školce, kam chceš malou přihlásit 😉

romantika
autor
9. únor 2013

@ludva
ok diky, no mne to taky prislo zbytecne, kdyz za trvale bydleni je 50 bodu a jinak pro nas bod, tak to je slusny minus a ostatni se uz boduje po bodu. No tak asi tam pro jistotu skocim. Uvidime. Dekuji za rady, hledam jak zbesila 🙂))) Pekny vikend

marton
12. únor 2013

@ludva ahojky,prosím tě můžu se tě zeptat co je to za centrum na P9 kam chodíte?díky 🙂

calabasa
22. únor 2013

@romantika Jsem z Roztok a tady existuje Rožálek, který má 3x týdně Sluníčka, dopoledne 9-12h vyjde asi na 250 Kč - teď jsem se ptala, je to až od 3 let a ve středu maj i 2 místa volná

calabasa
22. únor 2013

nevypadá to tam nic moc, ale lektorky jsou bezva (teda já zatím chodím na batolata)

jmisa
22. únor 2013

Škoda, že jsi z Prahy 6, já vozila synka sem http://www.ywca.cz/ywonka/?page_id=35
Je to pod nám. Míru směrem na P10, takže pro vás asi z ruky.

romantika
autor
22. únor 2013

@calabasa je dekuji moc, ja jsem sice z prahy 6 kousek od suchdola, ale do roztok jezdim za kamaradkou a znam to tam jak sve boty, mam tam i postu, protoze se porad stehujeme. A ten rozalek je kde presne? Znama tu skolku u vas taky nedostala a jednou tydne dava malou nekam do Sokola, ale ja kdyz to pujde tak bych radeji casteji, mala je na skolku od dovu let desne nadrzena a uz nevim jak ji to porad omlouvat, ze to nejde. Zkusim pohledat stranky, sice je to rano 20minut dojezd, ale co pro prcky neudelame.

romantika
autor
22. únor 2013

@jmisa
jojo dekuji za typ, ja uz taky zjistila ze Praha 6 neni vyhra, ikdyz zase tu mame hodne prirody, zoo za zadkem tak bvlastne je to vyvazene jinak. Ale ty krouzky dost bida a prave vetsinou cena nasazena. Dekuji, ale kouknu i tak, at mam prehled co kde nabizi.

calabasa
23. únor 2013

@romantika http://www.rozalek.cz/kontakty je to vedle školy, vedle jídelny - adresa Olbrachtova 709

romantika
autor
25. únor 2013

@calabasa
je dekuji moc tak to vim, byli jsme tam nahodou prave s kamaradkou na karnevale, nejak jsme se tam primotali.
Dekuji za tip.

petkula
25. únor 2013

@romantika četla jsem, že nemáte trvalé bydliště a asi kvůli tomu nedostanete školku - nemůžete si trvalé bydliště nahlásit třeba na radnici? Jinak, my jsme loni taky nebyli u zápisu, protože by to bylo zbytečné ale pak jsem si říkala, že i ten jeden bod se hodí a požádala jsem ředitelku o "dodatečný zápis". Tzn. že jsem normálně vyplnila jejich přihlášku a pak mi přišlo poštou jejich vyrozumění, že nás teda nepřijímají 🙂 Ale občas se zeptám, jestli se náhodou nějaké místo v průběhu roku neuvolnilo.
Jinak, já dávám staršího syna 2x týdně do soukromé školky ale u nás jsou ty ceny trochu jiné (cca 50 Kč na hodinu). Co třeba různé dětské koutky - třeba u nás v obchoďáku je docela hezký dětský koutek, stojí taky asi 50 Kč na hodinu, když je tam dítě déle, tak se cena snižuje. Podobné koutky mají třeba i v Globusu a v jiných obchoďácích. Myslela jsem, že tam děti jen tak pobíhají ale oni mají i nějaký program, něco kreslí, vyrábějí atd.

petkula
25. únor 2013

@romantika pošlu ti do IP ještě odkaz na pár dětských koutků...

daisynka25
29. dub 2013

Ahoj holky, ty školky atp. jsou všechny šíleně drahý. Já teda nevím, jak vy, ale dát 9 tis. měsíčně teda nemůžu. To není ani moje rodičovská :o))). Mně poslední dobou zaujal takový malý koutek v Pticích (vesnička, Praha-západ), otevřeli ho nejspíš nedávno. Přijde mi to tam naprosto ok a takové útulné a mám doporučení od známé na tu vychovatelku. Tak to asi zkusím, kdybych tam měla malýho celý měsíc, tak to pořád vyjde pod 5 tisíc, což mi přijde supr. Máte s tím někdo zkušenosti? detskykoutekuberusky.cz

ululul
30. dub 2013

Maminky, jsem na mateřské dovolené s ročním synem a předtím jsem pracovala v jesličkách, takže se cítím nevytížená jen s jedním 🙂 Nabízím Vám pravidelné i nepravidelné hlídání u nás doma. Nedaleko máme parádní dětské hřiště, domácí stravu. Jsem zdravotní sestra. Klidně se ozvěte. Bydlíme Praha Zličín

zlobidylka
11. čer 2013

Zdravím, dlouhodobě se zabývám (já i má společnost Zlobidylka.cz) s hlídáním dětí jako zprostředkovatel, mám všeobecný přehled. Kapacity školek nestačí uspokojit všechny zájemce, a proto je možnost využívat jiných alternativ: soukromých školek, chův v domácnostech, domácí školky atd..

petrenkalinka
15. říj 2013

Dobrý den, nechcete přijít třeba někdy k nám do centra? Sídlíme v KK Poštovka.tram 10,16,9 kousek od Motola

komteska
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
yasmoska
Odpověď byla odstraněná
Zobraz