Do dětského bazénu v 1. trimestru, chodit x nechodit?

mufffinis
20. lis 2014

Ahoj, jsem v 6.týdnu a mám ještě 14m holčičku, se kterou chodím plavat do dětského bazénku, kde čistí vodu ozónem. Kamarádky mě zrazují, že mám přestat chodit, protože mají v okolí případ holky, co v dětském bazénku chytila chlamydie, protože ty ozon nezlikviduje. Já se zase společné aktivity nechci vzdát plus nejsem typ co by trpěl na mykózy atp. A zase vyhýbat se všemu protože jsem těhotná? Nevím, mele se to ve mě. Jako rozumný kompromis se mi jeví koupit si ty tampony do bazénu pro těhotné...

Co myslíte vy, chodit/nechodit, pro/proti argumenty? Díky moc...

aajda
20. lis 2014

Já chodila. Naposledy jsem byla asi týden před porodem. Do normálního bazénu pomalu nemůžu, ale z dětského jsem nikdy problém neměla. A teda u nás mi říkali, že i když čistí ozonem a solí, tak dávají i chlor, ale jen nějaké upravené dávkování na míru nebo co... A teplá voda mi dělala vyloženě dobře. No a rozhodně jsem tam těhotná nebyla jediná.

jitavrtule
20. lis 2014

Chodit. Chlamydie můžeš spíš chytit z prkýnka někde na záchodě, než z bazénu. Pro klid duše můžeš pořídit ty probiotický tampony, ale já se teda přiznám, že představa, že tam zavádím něco, co saje (a tím pádem drží vodu, uvnitř, v teplíčku), mi přijde spíš kontraproduktivní.
Já byla ještě v 12. týdnu ve vířivce, nešla jsem do té úplně horké, ale co má cca teplotu lidskýho těla (33-36 st.), doma se nakládám do vany. V bazénu plavu celou dobu co jsem těhotná, teď se chystám i přímo na cvíčo pro těhule.
Tohle bych prostě nehrotila..."kamarádky říkaly" - toho ještě uslyšíš 🙂

daenca
21. lis 2014

Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o vyplnění krátkého dotazníku, je naprosto anonymní a určený pro maminky na mateřské a rodičovské dovolené. Najdete ho tady: https://qtrial2014az1.az1.qualtrics.com/SE/?SID...
Moc děkuji a přeji krásný víkend 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru