Helen Doron vs. Mortimer English pro 17měsíční dítě

kaccistar
7. bře 2017

ahoj dámy,

viete mi prosím z vlastnej skúsenosti povedať, ako sa vám osvedčila výuky angličtiny u hore zmienených? Jedna alebo druhá? Prípadne máte porovnanie?

ďakujem,
🙂

kaccistar
autor
7. bře 2017

prípadne ak máte iné doporučenie na inú super škôlku s angličtinou v Prahe (na 1x v týždni), tak uvítam 🙂

slimacikmia
7. bře 2017

@kaccistar pre 17 mesačné? Také mám doma a myslím, že teraz má dosť so slovenčinou a češtinou.... Samozrejme to nerozoznáva... Nie je to skoro?

soyevita
7. bře 2017

@kaccistar Já nemám zkušenost s touto výukou.Ale žila jsem v cizině a i přesto byl první jazyk,který moje dcera ,čeština.Aby mluvila mým rodným jazykem,byla priorita číslo jedna.Ani ve snu by mě nenapadlo učit 17měsíční dítě anglicky,pokud by nebyl jeden z nás anglicky hovořící.
Co mu to v tomto věku přinese??

g_m
7. bře 2017

@soyevita
@slimacikmia Na váš názor, co si o tom myslíte, se ale nikdo neptal ;) Takže bych nechala na autorčině uvážení, jestli chce dítko učit už takhle brzo nebo ne.

@kaccistar Nepovím přesné zkušenosti, byla jsem v době studií VŠ na náslechu jak v Doron tak v klasické anglické školce a zas tak moc se nelišily. A jako učitelka jazyků si myslím, že brzké naposlouchání jazyka, jednoduché pokyny nebo slovní zásobu je fajn vštipovat už od malička. A nenechala bych se zviklat názory, že je brzo a nic z toho nemají a bojují s mateřským jazykem apod. Ano, pak bude strašně záležet na výuce na ZŠ, ale já bych do toho šla taky. Spíš bych se zašla do jednotlivé školky podívat, jak funguje běžně dopoledne, zda opravdu mluví učitelky anglicky atd. Ne všude to, co mají na webových stránkách, až tak striktně dodržují...

puresin
7. bře 2017

@kaccistar Ucim (ucila jsem - jsem na materske) v Helen Doron v Hr. Kralove, takze kdybyste mela konkretni dotazy, klidne mi napiste zpravu.
Jinak HD uci anglictinu jako "druhy matersky jazyk", takze v 17m neni brzy, naopak. Co ted spravne odposlechne a zazije si, to bude umet v budoucnu i snadno pouzit. 🙂

puresin
7. bře 2017

@g_m
@kaccistar
A opravdu je nejlepsi si zajit na ukazkovku - u nas mame rodice, kteri byli i na dvou trech u ruznych lektoru a vybrali si pak podle foneticke urovne toho ktereho ucitele.
Stoji to spoustu penez, tak mate plne pravo byt vybirava. 🙂

slimacikmia
7. bře 2017

@g_m takže konverzovať je zakázané? Chcela som len vedieť, či je to v tomto veku efektné, nemusíš hneď útočiť...

soyevita
7. bře 2017

@slimacikmia To se divím,že když to má tolik dětí naposlouchané,že pak mají takové problémy jazyk používat.
A nejen cizí,ale i rodný.....

kaccistar
autor
7. bře 2017

ďakujem za rady a názory 🙂 len pre objasnenie, nie som matka, ktorá zo svojho dieťaťa chce vychovávať lingvistu, ale myslím si, že škola hrou, kde na dieťa kľudne niekto hovorí aj tretím jazykom (angličtina) nie je vôbec na škodu.. ide o to, že dieťa chytá melódiu reči a zvyká si na to a neznie potom ako klasický čech alebo slovák na dovolenke v zahraničí 😀 😀 s nadsázkou, samozrejme.. 🙂 škôlku zvažujem ale preto, že malý je strašne spoločenský, hravý a vnímavý a tak prečo neskúsiť niečo viac, ako len presýpať piesoček 🙂 jazyky sa v živote nestratia 🙂

marton
7. bře 2017

@kaccistar Ahoj, naši kluci chodí na Helen Doron.Chtěla jsem ti jednu doporučit, ale koukám, že jsi přesně z opačné strany Prahy. Je vhodná i pro mnohem mladší děti. Ale není to jen o samotné výuce.Doma posloucháš CD a DVD. Takže záleží jak se tomu chcete věnovat i vy🙂.

puresin
8. bře 2017

@marton Presne tak, v HD je to HLAVNE o rodicich, jak moc se dite nauci. Lektor preda vyslovnost, prizvuk a zapaleni pro vec, tu nejdulezitejsi praci ale musi udelat doma rodice.
Presne v hodinach na detech poznam, jak se tomu doma venuji - u koho rodice poctive pousti CD a pohadky, a kdo ma proste jen "odskrtnuty" krouzek AJ.

marton
8. bře 2017

@puresin naprostý souhlas. Ano, i naše lektorky říkají, že je to na dětech poznat🙂. Mě to přijde jako fajn výuka. Stejně jako Callanova metoda pro dospělé.