Kam chodíte plávať s miminkami a prečo?

mirka1811
28. kvě 2013

Ahojte, prosím vás, kam chodíte plávať so svojimi miminkami, a prečo ? Kde ste spokojné ? 🙂 mám 6 mesačného syna.

leikkka
28. kvě 2013

ahojky, my jsme z Jičína - východní čechy - chodíme do Starých lázní u nás ve městě, kde je vana jen pro našeho malého - 5 lekcí celkem - je to do 6. tého měsíce věku dítěte, věnuje se mu celých 45 minut ve vodě, s různými pomůckami, básničkami apod. Nám se to líbí - rozvoj motoriky, pohybu apod. 🙂 a hlavně si synek zvyne na vodu, potápění apod. Je tam vše k dispozici, abychom tam mohli i přebalit, nakojit apod.. Pro starší děti je pak už kojenecké plavání v bazéně, ale to jsem ani s jedním nevyužila a neplánuji kvůli nemocem apod.

anina32
29. kvě 2013

@leikkka My jsme taky od Jičína😉 S těma nemocema v bazénu to můžu jenom potvrdit. My jsme na vaničky nechodili, ale 5.4 nám začal kurz v bazénu ve výřivkách, byli jsme tam 2x, dva dny po druhé lekci dostal malej 3denní průjem, byli jsme u doktorky, našli mu campilobakterii, s největší pravděpodobností právě z toho bazénu, to my řekla dětská doktorka i na hygieně kam jsem kvůli tomu musela☹ Teď už dávno průjem nemá, ale pořád musíme chodit po výtěrech, musí mít 3 po sobě čistý aby ho brali jako nenakažlivýho, a zatím tam pořád ještě něco je☹ takže na plavání nemůžeme a já bych už ani nešla, zbytek kurzu jsem prodala.

barborka09
29. kvě 2013

@mirka1811 Já začla s malou chodit plavat od osmého měsíce věku a plaveme dodnes s tou samou lektorkou. Takže plaveme už necelé čtyři roky. A proč jsme začli? No chtěla jsem aby si zvykla na vodu, nebála se a uměla pořádně plavat. A za sebe můžu říct že to stálo za ty peníze. Minulý týden mi malá poprvé nádherným způsobem přeplavala bazén. Do zhruba dvou a půl let jsme chodili plavat do menšího bazénu (max. 6 dětí), byla tam hernička, paní která pohlídala děti když se maminka převlíkala, takže super. Od těch dvou a půl let chodíme na rehabilitační bazén do nemocnice (cca 10 dětí ve skupince). No a věřím že od září už bude malá v bazénu sama, ale to rozhodne až lektorka, takže uvidíme. Co se nemocí týče, tak asi jako každé dítě byli pro nás ty zimy taky celkem dost náročné a nachlazení a různé rýmečky se nám taky nevyhli. Naštěstí když si člověk tu hodinu omluvil, tak si jí může kdykoliv nahradit, takže mu nic nepropadá, což né ve všch kurzech takhle funguje. Takže podle mě to aspoň zkus a uvidíš. U nás to fakt stálo za to.