Prázdniny s dětmi v ČR 2020. Máte tip?

jandrejka
11. kvě 2020

Ahojte, vypadá to tak, že kvůli zavření hranic bude dovolená v Česku. Myslím, že to tak bude mít většina lidí a trochu se bojím, že bude všude hromada lidí a nebude možné se držet trochu od lidí. Obvykle jezdíme busem do Chorvatska ale mám malého synka tak i kdyby se to tenhle rok dalo tak si na takovou dálku netroufnu. Nemáme auto takže to asi nebude úplně jednoduché. Máte nějaké tipy na destinace v ČR ideálně i jak se tam dostat?
Děkuji moc krát

konidana
Autor odpověď smazal
Zobraz
jipe
11. kvě 2020

Vzhledem k tomu, že tady zase nebudou zahraniční turisti, tak si myslím, že to s množstvím těch lidí nebude tak hrozné. Bez toho auta to bude asi trochu horší, malé dítě neujde velké vzdálenosti. My se chystáme na Vranovskou přehradu a kousek od Mácháče. Pro Vás by mohl být fajn třeba Lednicko-Valtický areál a okolí, Beskydy (Rožnov a okolí), Liberec (tam bude slušné spojení přes Prahu busem)

marti89
11. kvě 2020

A odkud jste a jak malé je dítko? Bez auta je přeprava složitější, ale ne nemožná, jen je třeba zvážit, co vše s sebou budete potřebovat (oblečení, kočárek x golfky - malé dítě toho moc neujde,..) a jak dlouhou přepravu s přestupy zvládnete. Je-li to první cesta s prckem, koukala bych po bližším okolí pro případ nutného návratu.

jandrejka
autor
12. kvě 2020

@jipe Díky za tip! Jak to bude ve vlacích a v busech? toho se trochu bojím. Nevíte?

jandrejka
autor
12. kvě 2020

@marti89 Z Brna a malý má 6 měsíců. Asi máte pravdu, že bez auta to bude těžké no na kopu nečeho schopného nemám. Dá se někde půjčit?

jipe
12. kvě 2020

@jandrejka jak to bude v souvislosti s koronavirem? To netuší asi nikdo. Předpokládám od dvou let roušky v hromadné dopravě, jinak asi nic speciálního. V buse nevím, jestli není povinná autosedačka - vajíčko, ale i bez toho bych preferovala vlak, přece jen je tam možnost se trochu projít, přebalit na sedačce, apod. Jinak záleží, jak efektivně jste schopni zbalit - ale dovedu si představit každý krosnu na záda a jeden k tomu dítě v nosítku na břicho a jet 🙂 S kočárkem nevím, s tím jsem zásadně do hromadné dopravy nelezla.

jipe
12. kvě 2020

koukám a Lednice nebo Valtice, to je z Brna chvilka (jeden přestup tedy z vlaku na bus), to bych se spíš bála, jestli bude ještě nějaké volné ubytování, než cesty. Do Rožnova je to vlakem už půl dne, ale regiojet by měl být snad klimatizovaný, osobáku bych se trošku bála v létě

marti89
12. kvě 2020

@jandrejka A co okolí Zlína? Je tam nádherná zoo, ideální na procházky, takové mrně můžete mít v nosítku (jen pokud ho běžně nepoužíváte, otestujte si předem, jak ho snáší), popř. kočárek a primárně jet co nejblíž vlakem a zbytek busem. Navíc pod kočárek můžete strčit nějaké věci na denní potřebu. Hlavně nezapomeňte základní léky, pokud nebudete mít zjištěnou dostupnost lékárny bez auta (na teplotu, průjem, štípnutí hmyzem). Až bude mrňous větší, doporučila bych Lipno - okolí je nádherné a bohaté na program pro děti.

jandrejka
autor
13. kvě 2020

@jipe asi máte pravdu. Tak tedy vlak nebo si půjčím auto. Kamarátka mi poradila HoppyGo, znáte? Máte zkušenosti? Asi vyzkouším o víkendu a dám vědet.

jandrejka
autor
13. kvě 2020

@marti89 Díky za tipy, Zlín je dobrý ale v ZOO jsme nebyli. Vyuzkoušíme o víkendu!

ada22
13. kvě 2020

Myslím, že půlročnímu prckovi je jedno kde jste, ten bude spokojený , že je s mámou a tátou. Vzala bych kombinace kočárek a nosítko. Našla si lokalitu, která bude bavit hlavně vás. Zda chodíte rádi po horách nebo se koupete nebo máte rádi památky a pak hledala vhodné ubytování. V tomhle věku je již fajn, když je v rámci ubyování nějaký dětský koutek nebo alespon ubytování je natolik čisté, že se nemusíte bát dítě vypustit.

daisymaminka
13. kvě 2020

@jandrejka Wellness hotel Panorama Blansko. Vlakem do Blanska 30 min. K hotelu jede MHD asi 15 min (nebo taxi). Krásné prostředí, v přírodě, široká vybavenost hotelu, možnosti vycházek v okolí nebo i výletů (opět MHD) např. na Skalní Mlýn...

loylii
13. kvě 2020

@jandrejka my jedeme Lipno hotel 4* a na Živohost vilka s bazénem. Loni jsme byli na Máchově jezeře a taky super. V srpnu chceme dat ještě Moravu a Šumavu. Nevím jak to bude letos s bazenama, vybíráme wellness hotely a možná budou prý bazény zavřené. Ale to nevadí, hlavně nebýt doma. Měli jsme původně letět v červnu do Francie a Emiráty. Deti mají 2 roky😇

jipe
13. kvě 2020

@jandrejka neznám. co máme děti, tak má manžel služební auto i k soukromým účelům, takže dlouhé cesty s dětmi řešit nemusím. jinak lokalitu opravdu vybírej dle toho, co zajímá vás, prckovi to bude ještě jedno v tomhle věku

skorinka423
22. kvě 2020

já bych zvolila jenom nějakej sporták nebo golfky, jeden kočárek uplně stačí a čím je skladnější, tím je to lepší a klíďo i do vlaku, aspoň je to rychlé cestování, teď jsem viděla, že hodně mluví o resortu Sněžné, je to na vysočině, kde je krásná krajina a v okolí i výlety...tak se zkuste mrknout na web, třeba vás to zaujme

jandrejka
autor
27. kvě 2020

@jipe @marti89 Díky za všechny tipy! Vyzkoušeli jsme Zlín a bylo to super. Pamatuji si to tam 15 let zpátky a to místo se hodně zlepšilo. Objevili jsme kavárnu Slunečnice - mají tam super jídlo a dobré prostředí pro malýho. Na radu kámoše jsme si půjčili auto od HoppyGo a byla to dobrá volba. Stačila nám Fabie a dal nám i kód na slevu 500 kč takže nás to stálo akorát benzín. Tady je ten kód kdyby někdo chtěl RCVU8Xm7. Snad se bude hodit!

marti89
27. kvě 2020

@jandrejka To jsem ráda, že se vám tam líbilo ;) My to máme přes celou republiku, ale cca ob rok se tam jezdíme podívat, ta zoo je úžasná a v okolí je i spousta jiných cílů, kam se dá vyrazit..

jandrejka
autor
28. kvě 2020

@marti89 Tenhle víkend zkusíme Bukovanský mlýn u Kyjova. Znáte? Máte zkušenosti? https://www.bukovansky-mlyn.cz/

jipe
28. kvě 2020

Známí mají toto ubytko https://www.vinarstvitesarik.com/ubytovani kdybyste někdo chtěli za vínem 🙂

marti89
28. kvě 2020

@jandrejka Bohužel, nemám zkušenost. My stihli cestou z Moravy ještě Farmu Bolka Polívky, tam to bylo také moc hezké, ochotný personál, spoustu zvířátek - popravdě netuším, jestli ještě funguje, nebo zkrachovala. A u Brna namátkou ochutnávka vína u vinařství Konečný (Čejkovice), kousek je areál Lednice a ze Zlína jsme se stavili v Kroměříži. A ještě jsme byli v okolí v Punkevních jeskyních a na Macoše (tam ale pozor, většinou chtějí objednat prohlídku předem, protože je tam dost narváno).

skorinka423
Autor odpověď smazal
Zobraz