Procházky a výlety s dítětem Chotěboř a okolí

filija
20. zář 2018

maminky, chci se zeptat, kam se dá jít s dětmi od 1-7 let na procházku, hriste, park, detský koutek nebo malou prochazku s detmi v chotebori? dekuji.

petra1233
20. zář 2018

Ahoj, jsem u Chotěboře a nejčastěji chodím s malou po městě, protože tady toho moc není... Jediný zámecký park je zavřený, takže zbývá jen město a za městem Břevnická přehrada. Jediné hřiště je asi za školkou na sídlišti Chmelnice. A funguje tu b centru Junior hernička.

merope
20. zář 2018

Na procházku se mi moc líbí socha od Olšiaka - dá se po nich i trošku lézt. Jinak naproti sportovní hale je obrovská travnatá plocha, tak tam se můžou taky vyřádit (socha je kousek nad ní).

@petra1233 Park je zavřený? To je škoda ☹. Přes silnici, od parku, kolem hotelu Fantazie a trošku doprava dozadu je les a v tom lese jsou nějaké docela hezké skalky, ale nepamatuji si, nakolik je to místo pro děti.

petra1233
25. zář 2018

@merope ano, je.. Hrabě se nějak nepohodl s městem a tak park radši zavřel... Lidsky ho chápu, ale jako maminku mě to dost mrzí 😐 ano Obolce, na procházku super, ale s kočárkem asi ne no.

merope
25. zář 2018

@petra1233 Tak to je strašná škoda - ten park je nádherný. Ale co vím, tak pohodnout se s městem je občas šílený problém. Třeba se po volbách něco změní a domluví se.

petra1233
25. zář 2018

@merope Je no, teď u nás ve městě nikdo neví, kam jinam s dětmi na kaštany. Všichni jsme chodili tam 🙂 bohužel se obávám, že po volbách tu zůstanou ti samí, ale třeba najdou nějaké východisko... Taky jde o boj s památkáři a to je na dlouho 🙈

merope
25. zář 2018

@petra1233 Jako že památkáři prudí, že i když to místy padá na hlavu, má to nechat raději spadnout, než to opravit jinak, než si oni představují? To je bohužel tragédie mnoha staveb a škoda zámku ☹

Nejsou kaštany aspoň ze strany? Nevím, kde přesně byly a zda tam nějaké dopadnou. Jinak mám pocit, že zezadu snad ten park ani neměl plot, ale to už se možná pletu a samozřejmě se tam nedá moc promenádovat s dětmi v částech, kde budeš vidět ☹.

petra1233
25. zář 2018

@merope Tam si myslím, že to bylo právě kvůli nějakým stromům, že jsou načaté, ale asi ne pro památkáře dost, takže je nepovolili pokácet... A hrabě se zas bojí o bezpečnost a nechce si vzít na krk, že by někomu tam spadlo něco na hlavu... Což chápu. Je to škoda no... Jo, od čističky není plot no, ale já bych tam nelezla, je to jeho pozemek 😉

merope
27. zář 2018

@petra1233 Jo ono nejde o zámek jako takový, ale o špatný stav stromů v parku? Tak to chápu zákaz vstupu a chodit tam s dětmi bych brala jako risk ☹. Nejhorší, že takový padající strom může nadělat i kupu škod - ale odpovědnost za to si památkáři, jak je znám, nevezmou ☹.