Soukromá školka

luciilui
26. kvě 2016

Zdravím přítomné maminky,
zajímám se o problematiku soukromých školek (spíše Moravskoslezský kraj, okres F-M), proto bych ráda znala Váš názor.
Využily byste soukromou školku, kde berou dítě od cca 2 let (či dle domluvy), na měsíc s 5 dny v týdnu i jídlem platili cca 3000-4000?
Jde mi spíše o maminky, které nechtějí být 3/4 roky doma, ale chtěly by opět pracovat co možná nejdříve. Nebo byste raději braly "balíčky 10dnů","5ti" za výhodnější ceny, apod?
A nebo byste tam své dítě v žádném případě nedaly, spoléhaly byste se na hlídací babičky či raději návrat do práce oželely?
Děkuji za jakékoli připomínky. 😉

mariti
26. kvě 2016

Ahoj. Jsem sice jihomoravský kraj, ale i tak napíšu. Ta cena mi přijde hodně nízká. Syn chodí do soukr. školky tady kousek od Brna a za 2 dny týdně platím se stravou tu samou cenu. Za plnou docházku chtějí asi 10 tisíc. Jenže - ono to vypadá hodně peněz, ale když si to člověk propočte, tak ty náklady jsou taky docela velké. Navíc tam mají krásné vybavení, velkou zahradu atd. Já osobně si v tomto raději připlatím za kvalitu. A myslím, že je docela hodně žen, které prostě fungující babičky nemají, takže musí hledat řešení jinde.

verka4d
26. kvě 2016

Určitě záleží na tom,kolik si maminka v práci vydělá. Pokud pracuje za minimální mzdu(což na severu Moravy není bohužel žádná výjimka),tak si soukromou školku prostě dovolit nemůže ☹ Kamarádka provozuje takovouto školku,školné mají tedy ale vyšší + strava. Takže obecně to moc peněz za toto zařízení jistě není. Myslím,že člověk o této možnosti uvažuje,pokud má dostatek financí a nevzali mu dítě do státní školky,nebo má právě tak maličké dítě,2 roky nebo míň,že prostě nemá šanci ho jinam umístit.
Sama za sebe bych ale tak malinké dítě do školky nedala,ale to je věc názoru,nic proti těm,kdo tak z jakéhokoliv důvodu dělají... 🙂

luciilui
autor
26. kvě 2016

Děkuji Vám za názory 🙂

tulikiss
26. kvě 2016

@luciilui ja jsem taky sice JM kraj, ale ta cena je uzasna a i kdyz SM kraj neni bohaty tak si myslim ze se to bez problemu da. K tve otazce jak to vidim u nas, dcera chodi do soukrome 2xtydne, chtela bych i vic ale maji plno, tak vetsina maminek preferuje cenu odstupnovanou 1x tydne, 2x tydne ,..... u nas vyjde na 5 dni v tydnu na neco malo pres 5000,-

kami1984
26. kvě 2016

Bydlím v Orlové a tady vychází soukromá cca 7,5tisíce i s jídlem a to je Orlová na špici s nezaměstnaností a nízkou mzdou, 35km od FM. Takže za 5000 to je paráda.