Výlet Plitvická jezera ano/ne

tess032
7. srp 2018

Ahoj všichni 😄
Ráda bych se zeptala na pár otázek ohledně našeho výletu do Plitvických jezer...
Právě teď jsme v Chorvatsku na dovolené a přemýšlíme s dětma kam by jsme asi tak jeli....a přišel návrh od dcery Plitvická jezera...
Akorát nevíme jestli je to dobrý nápad...😏
Ubytování máme asi tak cca 100km od jezer a máme tu přes 30°C a sebou máme 6ti letého syna...a právě máme strach jestli by to zvládl v takovém horku do těch kopců atd...!
Chci se zeptat jestli se tam dá vydržet i v takovém pářaku...a popřípadně kdy asi tak cca vyjet aby tam nebylo moc lidí a na cenu...
Předem děkuji za odpověď 😊😊

leniczka23
7. srp 2018

ja ti nevim ale zadne kopce si nepamatuju..podle me.s sestiletakem uplne ok. Stoji to za to. jela bych.

lucie01
7. srp 2018

Ahoj, ráda se připojím k dotazu ...možná, že koncem srpna pojedeme do Chorvatska a na Plitvická jezera se také chceme zajet podívat. Máme děti 5 a 1,5 roku a strach z toho nemám. Já jsem jen zjistila cenu a to je na dospělého 250 Kun, děti od 7-18 let 110 Kun. Do 6 let je vstup zdarma.

tercasv
7. srp 2018

Byla jsem tam před cca 5 lety se školou. Nejdřív na pobřeží, pak jsme přejeli na jezera, kde jsme přespali, další den šli na jezera a pak jeli přes noc domů. Zázemí ubytování bylo krásný, čistý. Byli jsme tam v půlce června, a bylo celkem teplo. Sice tam je hodně stromů, takže i stín, ale teplo bylo.

Nahoru se jede takovými autobuse, které byly hned plné. Poté se jde po cestičkách okolo jezer a vodopádu. Po cestě jsou lavičky na odpočinek. Byli jsme tam celý den, od otvíračky a odjezd jsme měli okolo 6. Kopečky ani moc nejsou, jen na konci je šílenej kopec k východu.

Byla jsem celkem unavená, ušmajdaná. Na jednu stranu tam nejsou/nebyly hřiště, houpačky a tak, ale syn může běhat, pozorovat ryby, kachny a další zvířátka.

Osobně, kdybych byla v Chorvatku, tak výlet na Plitvická jezera bych určitě absolvovala 🙂

A zajímavý je určitě přejez po lodi/přívozu po jezeře 🙂

babanci
7. srp 2018

Byla jsem kdysi s rodiči, je to už asi 40 let a stále si vzpomínám, že to byl hezké zážitek. Tak bych jela.

zuzekk
7. srp 2018

Je to krása která stojí za to vidět. Což si řekne každý, takže tomu odpovídají davy. Co do vedra dobrý, stín a voda, ale přesto doporučim být na místě se začátkem otevírací doby, v klidu a za chladku si projdete, až budou štrúdly lidí, vy už budete uvolňovat místo na parkovišti..

konidana
Autor odpověď smazal
Zobraz
mmmk
7. srp 2018

Loni touhle dobou, detem bylo 7, 5 a necele 2 roky. Nejmladsi skoro celou dobu v nositku (to doporucuju, na kocarek to tam fakt neni). Na tech lavkach mi to prislo pro deti az misty nebezpecne, protoze neustale se tam rozcapovali asijsti turiste se selfie tyckami a bylo tezke je na tech lavkach a chodnikach na vode mijet. Fakt blokovali cesty vetsinu casu. To byla asi jedina otravna cast navstevy.
Horko bylo tehdy priserne, ale od vody jde chladek a dost tech tras (je jich nekolik) je ve stinu pod stromy, vetsinou. I na lodi se da sedet ve stinu.
Pripadne narodni park, kde se da i koupat, je Krka.

ajronka
7. srp 2018

Plitvice jsou krásné, ale nedá se tam koupat. Já doporučuji park v KRKA. Je tam stejně krásně a voda ke koupání je super. Lodí se tam dá taky vyplout. Akorát je lepší tam jet fakt brzy ráno, bývá tam pak už spoustu lidí a zájezdních autobusů 🙂.

dzogobela
7. srp 2018

Za me urcite jedte. My tam byli asi pred 9 lety. A k nasemu prekvapeni tam ani nebylo tak silene moc lidi, jak kazdy strasil. Myslim, ze tam zadne kopce moc nebyly, uz si presne nepamatuju. Zaparkujes auto a muzes vyrazit.
Jinak za me Krku nedoporucuju. Je to oproti Plitvicim malinke, musis tam dojet lodi, na kterou cekas nekdy fakt dlouho, protoze se vejdes treba az do treti, stejne tak zpatky. Ano, koupat se muzes, ale jen v pripade, ze najdes volne misto 😃 viz fotka.

ckei
7. srp 2018

Byli jsme v roce 2010 (ještě teda bezdětní). Doporučuji okamžitě na otvíračku, to jsme tehdy takto šli my a bylo to super. Krásně jsme se vyhnuli davům a chaosu. Počasí jsme měli více než parné, ale dalo se to. Co se dětí týče, pokud máte děti starší (což tedy asi máte), tak v pohodě, pro menší osobně doporučuji nosítko. Lávky jsou mnohdy nad vodou bez zábradlí, tak ať nemusíte trnout, aby Vám tam dítě nespadlo, případně se ve vodě neocitlo kvůli cizímu zavinění. Na kočárek to opravdu není. My jsme šli potom nahoru ještě do jeskyně po schodech.......je to nádhera, určitě doporučuji. A také doporučuji plavbu po jezeře, tu jsme si také moc užili.
Absolvovali jsme i park KRKA (3x), ale to je absolutně nesrovnatelné, Plitvická jezera jsou top.

zuzekk
7. srp 2018

@dzogobela to byla hospodářská krize, dneska mají na cestování všichni peněz dost, a podle toho návaly vypadají... :-/

oveckaluky
7. srp 2018

Byla jsem tam coby šestiletá s našima a zážitek z toho mám do dneška, určitě jeďte 😉

aklin
7. srp 2018

K plitvicim bych nejela, voda je hodne znecistena, neda se v ni koupat a ani pit. Kdysi se dala pit. Dokonce misty jde i zapach ze stok, ktere tam vytvorili turiste a mistni lide. Bohuzel tam dochazi k velkemu znecistovani ekosystemu.

lioness34
7. srp 2018

V tuto dobu ne - mraky lidi...

priefi
7. srp 2018

@tess032 mamka s tatkou se tam zastavuji na cestu tam i zpet i s noci a kdyz jedou na dovcu, tak si jeden den nechaji na plytvicich a pak az jedou do ciloveho mista. Hrozne se jim to zalibilo. Tak pokud nespechate, jedte tam az na zpatecni ceste

priefi
7. srp 2018

@lucie01 pisni pak prosim, jak jste zvladli pobyt u more s 1,5 rocnim ditkem, klide i do sz, cekame druhatko a me silene tahne do chorvatska a uvazuji, ze bychom pak s druhatkem v tomto veku vyrazili

michaela_2
7. srp 2018

@priefi Ahoj, my tehdy když byl dceři přesně rok a půl absolvovali právě Plitvická jezera a pak týden pod Omišem. Bylo to naprosto v pohodě - a to jsem byla v 5. měsíci druhého těhotenství 🙂 Je fakt, že jsme tehdy neměli taková vedra jako jsou aktuálně, ale bylo příjemněji. Cesta bez problémů - malá byla zvyklá jezdit často i delší vzdálenosti. Na pláži jsme nebyli celý den, ale chodili jsme se vykoupat ráno a pak cca okolo 15h.
V tomto věku už si užila i večerní zábavu - houpačky a kolotoče v městečku 🙂

Nebála bych se toho.

ivuska1986
7. srp 2018

@tess032 ahojky, byli jsme minuly rok, urcite tam kopce nejsou, ale chodi se po tzv. drevenych lavkach, nekdy jsou dost úzké-sotva jsem se s nekym vyhla. Jede se myslim na tri okruhy, takze se presunujes i pomoci lode a vlacku, obcas je nekde chladek-stromy a tak. Co by me teda s takhle malym ditetem odradilo, bylo hafo turistů- des. To jsem nikdy nevidela, u vstupu i trihodinova fronta. Cenu si presne nepamatuju.

bonavoxa
7. srp 2018

My byli minulý rok. Zrovna bylo 37 stupňů, ale jezera jsou v lese, tak to nebylo vůbec znát. Pětiletá dcera šla celou trasu v pohodě. Já tehotna, v pátém měsíci. Je tam pár kopečků, cesta je dost kamenitá a vyschlá. Japonci jsou tam jak mravenci a fotí se fakt co metr. Na lístky jsme čekali tak hodinu a půl, ale my zrovna ve dvě odpoledne v neděli vychytali špičku. Za dvě hodiny to bylo o poznání lepší. Co tak vím, tak zase zvedli ceny vstupného.
Na lodičku jsme čekali taky hodinu. Kupodivu se malá nenudila.
Řada na ten výlet vzpomíná.
Doporučuju s sebou nějakou svačinu a pití, v areálu šíleně drahý Fast food typu houska se salámem, opravdu žádné pořádné jídlo.
Určitě se tam chci podívat ještě jednou a projít si delší trasu.

bonavoxa
7. srp 2018

A jelikož jsme jeli z Trogiru, tak jsme si zaridili ubytování blíž, v městečku Slunj. V místní samosce se dalo dobře nakoupit. Ubytování fajn, nejlevnější z celé cesty.

lucie01
7. srp 2018

@priefi no zatím si to maluju tak, že pokud pojedeme, tak přes noc a to by prcek mohl prospat. Před dvěma lety jsme jeli tehdy s 3-letým a bylo to naprosto v klidu. Je pravda, že jsme jeli sice v srpnu, ale přes týden, tak nás nechytla žádná kolona a cesta byla naprosto pohodová ( teda kromě ČR cestou tam jsme se zdrželi asi hodinu za nadměrným nákladem ve 3 ráno a cestou zpět se našli lidi, co neví co znamená na silnici zip, takže taky asi hodinu zdržení ). Ale jinak všude krásné cesty a bez čekání. Jinak se toho nebojím, prcek je takové veselé miminko a má rád vodu, takže věřím, že by to bylo fajn 🙂

tess032
autor
8. srp 2018

Strašně všem děkuji za vaše doporučení a odpovědi!
Podle toho co tady většina píše určitě pojedeme 😊 ještě jednou děkuji..

priefi
8. srp 2018

@michaela_2 ja chtela ted, kdyz syn ma 2, ale hrozne spatne snasim tehotenstvi, je mi slabo a porad zvracim, takze bych nezvladla ani cestu ani to teplo. Ale az malicke povyroste, chtela bych jet. Uvidime jake ditko bude a podle toho pojedeme bud v 1,5 anebo az 2,5, coz je za hoooodne dlouho 😔 a me se uz taaaaak tam chce 😅

marcelapaskova
8. srp 2018

Ja bych doporucila oboji. Krka jsme jeli tusim autem, nikoli lodi a muzes se dole koupat a prochazka je to mala. Pro deti idealni. Plitvicka jezera jsou velka prochazka, opravdu velka. Zaparkujete take bez problemu, jedte hodne brzy rano. Vzdycky si muzete udelat pauzu ve stinu nebo tak, nebude tam takove vedro, je to u vody atd.. Bude se mu to moc libit, takove krasne rybi nikdy nikde nevidi🙂 - v evrope. v plitvickych jezerech se uz nesmi koupat! zavidim tem co se tam koupali, protoze je to uzasne. Cast muzete jet lodi zpet. Nebo obejit cele, to podle toho kolik bude sil. No kdyz se clovek netlaci do posledni lode,tak nemusi mit strach, ze se nevejde. Radeji tak🙂.

billythekid
11. srp 2018

Tak já všude čtu, že v Plitvických jezerech je přísně zakázáno koupání??