Zastávky s dětmi při cestě autem z Brna do Českého ráje. Máte tip?

bt85
29. bře 2023

Ahoj holky,
v létě se chystáme s rodinkou do Českého ráje, jenže moji kluci nejsou moc cestovní tipy - po mě. Pojedeme autem z Brna, nemáme dálniční známku, takže po neplacených cestách a chtělo by to cca každou hodinu někde zastavit aby měli kluci změnu a vyvětrali se, máte nějaké tipy kde zastavovat, kde je na této trase pro děti nějaké pěkné hřiště, krátká procházka za něčím zajímavým, prostě něco, co by je bavilo a zaujalo? Případně klidně i tipy co rozhodně nevynechat tam 🙂 Díky moc všem za pomoc 🙂

levandule_k
29. bře 2023

V knihkupectví nebo hračkářství jsem viděl hry do auta.

g_m
29. bře 2023

@bt85 my jezdime s detmi daleko (Dolomity, Chorvatsko) od doby, kdy nemeli jeste ani rok a verte mi, ze prestavky co hodinu vam tu cestu strasne natahnou. Primarni je co nejdriv dojet 😉 A u mas nejvic zabiraji audiopohadky příp. tablet a v nem klasicka pohadka... Pak lizatko a jine jidlo prip. mekac, protoze u nej byva detske hriste. Nebo se mrknete, jestli nemate po ceste neco zajimaveho, kde byste treba na dve hodky zastavili, oni se vyblbli a jeli dal. Ale co hodinu bych urcite nezastavovala.

emily228
29. bře 2023

Osobně bych radši koupila nějaké aktivity do auta a dálniční známku a jela to na jeden zátah. Než mít rozfrckanou cestu a každou hodinu stavět. Jezdím s dětmi od malinká Chorvatsko a stavět každou hodinu dojedeme za týden. Je to opravdu zbytečně.
Pokud na tom trvas je ale spousty variant kudy můžete jet, takže asi bude nejlepší si najít trasu kterou jedete a zapojit Google.
V ráji je toho strašně moc. Doporučuji určitě Hrubou skálu a cestu na Valdštejn, cestou jsou krásné vyhlídky a je to cesta relativně po rovince. Kemp Sedmihorky je super na koupání, hrad Kost a údolí Plakanek je taky úžasný a doporučuji zastavit se na bubble wafle na Kosti.

zuzekk
29. bře 2023

Taky bych radši koupila známku a jela. Třeba usnou.

glimmer
29. bře 2023

když byly naše děti malý, a jeli jsme dálky (např. Žatec - Mikulov, Žatec - Chorvatsko, to máme cce 1300 km) , tak pokud to šlo, tak jsme jeli co nejvíc na jeden zátah a snažili se to načasovat i na spánek dětí. Upřímně, stavět každou hodinu, tak by mě i manželovi praskla cévka ...

tereza0111
29. bře 2023

Napadu rozumim, jezdime tak, ze prvni den dovci je proste cesta a jedeme tak, aby to nebyl odporny opruz, ktery se musi vydrzet, ale je to den, ktery je take vyletni.

Takze vyrazime brzy rano, deti jeste bez snidane maji jenom pripravene hromadky obleceni, temer spici je na sebe navlecou, vycisti zuby a odsouraji se do auta. Nam to da peknou pulhodinku az hodku, kdy jeste prevazne pospavaji a koukaji z okynka :D

Tak cca po te hodince (spis min) zastavime nekde a dame si svacu - snidani. Misto predem vybrane, aby se tam dalo alespon trochu probehnout. Stravime tam treba 15 minut, cestu to nenatahne, ale clovek si pekne odpocine. Pri pohledu na mapu a cestu z Brna mimo dalnice by me zaujal zamek a zamecky park Letovice.

Dalsi zajimava zastavka je Litomysl, Osobne bych stavela pouze v jednom z techto mist, zastavovat kazdou hodinu by me nebavilo, ale dle preferenci. Pak Hradec -obed a rada bych si prohledla centrum. Podle nalady a delky dovci je toho v hradci hodne co delat s detma, takze si umim predstavit, ze tam bychom stravili tech hodin i nekolik.

Potom sednou deti do auta celkem unavenejsi, nekdo usne, nekdo ne, ale uz se to krasne dojede
Treba 🙂

bt85
autor
29. bře 2023

Dobře, každou hodinu je asi zbytečné, ale nám děti nespí zhruba od roku a půl ani jeden, navíc po hodině začíná ten mladší vyvádět, že ho to už nebaví a chce pryč, samozřejmě nějaké hry, tablet nebo písničky mít budou, ale i tak by to chtěl 2-3 zastávky u něčeho co by je bavilo 🙂